IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Хан Круме, много ме кефи дето си пиеш виното от черепа на Никифор.

    Благодаря ти за

    Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

    Коментар


    • Argo, i az bjah v GAGBT- razbrah 4e ne samo avstriicite , a i o6te 4 4ujdi firmi sa hodili i gledali predprijatieto za privatizacija. Javno komunistite tozi put seriozno 6te go vkarat v procedura. Neznam za ma6inite, no vsi4ki tam rabotjat jako i vzimat ne lo6i pari.

      Коментар


      • И точно затова новините за предстояща приватизация на Гагбт са прекрасни - отърсило се от държавния хомот, с чужди собственици, предприятието тепърва ще реализира потенциала си който дори сега усещаме!!!

        Коментар


        • Абе право да си кажа играя емоционално. Не понасям държавен чиновник да беснее над бащино ми огнище! Днес казва така ще направим утре друго нещо. Докато има държавно ще се крадне яко.
          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Аналгине, ок. И в крайна сметка всеки има право да се скъсява и прибира печалби в даден момент.
            Но аз не виждам повод за притеснение, напротив съм с големи очаквания - предприятието добро ли е - да! Има ли позиции на пазара - да! Има ли перспективи - да! Има ли заявен интерес за закупуване - да! Най-после заговори ли се за неговата приватизация - да!
            Колко такива бисери са останали на БФБ??
            Арго, ти явно не си влизал в другите предприятия-балони на БФБ. Ако положението беше толкова трагично, предприятието нямаше да има такива позиции на пазара (не говоря само за цигарените неща!), нямаше да е инвестирало, и нямаше австрийците и други сега да слухтят около него.

            Коментар


            • Аналгине, много добре си направил - ГАГБТ изобщо не е подценено, както пише в заглавието, даже май е надценено. Скоро бях вътре - като музей - работеха 3 от 20 машини. Няколко Хайделберг-СпийдМастера стояха като паметници на социализма (явно неработили отдавна). Сега си мисля, че е чудесно да се продава, но не искам да се разправям с никой - който не иска да продава - бравос - достоен е за възхищение.

              Коментар


              • torbalan, не правя аналогия между БТХ и ГАГБТ по отношение на процедурата по раздържавяване. Казвам на капутов, че държавата като мажоритар винаги може да ни прецака и не Clarimont ами и Сорос да е акционер в ГАГБТ да не може да ни помогне. А това, че евентуалната процедура ще е сложна и уникална е вън от съмнение и точно затова се притеснявам. Това беше и причината да се скъся днес - оттук цената трябва да падне под 27лв., че да остана на червено.

                Коментар


                • Аналгине, не разбирам каква аналогия правиш между БТХ и Гагбт специално в случая. Сега просто има слухове за преобразуване на Гагбт и продажбата на обособени части - което, повтаряме, при публични дружества, не е лесна работа. Акционерите в Гагбт при всички случаи печелят от това че дружеството работи и вече към него има сериозни апетити.
                  Докато и при БТХ, и при дъщерните, при двете стратегии за приватизация досега, се предлагаха акции от дружествата без преди това да отделят обособени части - независимо че първият път холдингът се предлагаше като цяло, а после опитаха само дъщерните. Може да бъркам подробности, но наистина мисля че случаят с приватизацията на Гагбт сега е уникален.
                  Всъщност да не забравяме, че досега Гагбт изобщо не е бил предлаган за приватизация, освен малко на масовата!

                  Коментар


                  • kaputov, примери бол. Доколкото си спомням акционери в БТХ преди година бяха повечето големи играчи у нас, че и UBS ако не греша, но и това не помогна. Магарето им още си стои в калта. Аз продадох половината и като се замисля след време няма начин да не ме е яд: ако тръгне яко нагоре ще ме е яд, че съм продал, ако падне ще ме е яд, че не съм продал всичко. Днес направо станах :roll:

                    Коментар


                    • Кофти,не можах да допълня.....
                      Ама и тия дето пишат,че обособените части можело да се продават през борсата......ops:

                      Коментар


                      • Не виждам нищо лошо в слуховете около ГАГБТ. Пък и да не забравяме че това са само слухове.
                        Освен това преобразуването на едно публично дружество не е лесна работа. Миноритарите ще надигнат глава.
                        ГАГБТ си е едно от последните бисерчета на борсата. Да.

                        Коментар


                        • Не обичам държавните чиновници, освен готините чиновнички разбира се!
                          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

                          Коментар


                          • и защо така се разбягахте?Ами освен BTH акционери са и о още доста -Златен лев,AFH,BHC,Clarimont,те да не си оставят магарето в калта я?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kaputov
                              ops: :roll: 8)
                              ако не тие ясно как става натисни цитат и ще видиш

                              Коментар


                              • ops: :roll: 8)

                                Коментар

                                Working...
                                X