IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Е, то ако питат нас трябваше и СофБТ и Блабт да са си публични, и цените им сега щяха да са доста над търговите, но... интереса на мажо е друг. Та по-реално е да се надяваме на добро търгово.

Има друг съществен момент тук.
    Пакета който държат ПФ Алианц!
    Мисля че все още имат над 10% и са си фактор за пред мажо.
    Но пък при положение че докато пълних около 34 лв. вероятно точно от тях купувах... а и всички знаем за слуховете че шефовете в този ПФ са склонни да взимат кеш под масата за да сключат угодни сделки...
    Та вероятно те пак ще продадат на доста по-ниска от потенциалната за този пакет цена, както вече се случи в доста други позиции...
    И мен ме притесняват тези 10-11% на Алианц на колко ще го договорят.
    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
      Батя, ако станат част от тази група то най-добрият вариант за нас е да си остане публично , именно защото експанзията на табака ще доведе до 100% натовареност на мощностите на Гагарина, а ще трябва и още CAPEX, ако искат всичко да минава през GAGBT.

Но и едно търгово на прилична цена също не е лош вариант
      Е, то ако питат нас трябваше и СофБТ и Блабт да са си публични, и цените им сега щяха да са доста над търговите, но... интереса на мажо е друг. Та по-реално е да се надяваме на добро търгово.

Има друг съществен момент тук.
      Пакета който държат ПФ Алианц!
      Мисля че все още имат над 10% и са си фактор за пред мажо.
      Но пък при положение че докато пълних около 34 лв. вероятно точно от тях купувах... а и всички знаем за слуховете че шефовете в този ПФ са склонни да взимат кеш под масата за да сключат угодни сделки...
      Та вероятно те пак ще продадат на доста по-ниска от потенциалната за този пакет цена, както вече се случи в доста други позиции...

Коментар

• Така ли ще е до 63 лева, по 4-5 лева на ден.
        И къде може да видим протокола от общото събрание.

Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции !!!

Коментар

Аз говоря за търговите там. Че като цени бяха около и над счет. стойност.
          Но със сигурност не може да се прави пряк паралел по този показател.
          Ще видим какво ще е развитието, но при всички случаи влизане в групата на БТХ само ще подобри фундамента и потенциала пред бизнеса на Гагарин.
          БТХ се нае много мощно с износа и ще има доста работа по опаковки и филтри.
          Отделно този договор за дистрибуция който обявиха. Там може да е заровен големия ключ
          Батя, ако станат част от тази група то най-добрият вариант за нас е да си остане публично , именно защото експанзията на табака ще доведе до 100% натовареност на мощностите на Гагарина, а ще трябва и още CAPEX, ако искат всичко да минава през GAGBT.

Но и едно търгово на прилична цена също не е лош вариант
          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
            При БЛАБТ и СОФБТ все пак се купуваше от държавата

А тук сделката би трябвало да е между икономически субекти

Има и рискове разбира се но без риск 3%, както казваш ...
            Аз говоря за търговите там. Че като цени бяха около и над счет. стойност.
            Но със сигурност не може да се прави пряк паралел по този показател.
            Ще видим какво ще е развитието, но при всички случаи влизане в групата на БТХ само ще подобри фундамента и потенциала пред бизнеса на Гагарин.
            БТХ се нае много мощно с износа и ще има доста работа по опаковки и филтри.
            Отделно този договор за дистрибуция който обявиха. Там може да е заровен големия ключ

Коментар

Явно и други мислят като мен...
              Че реалната цена за едно търгово тук трябва да е близка до балансовата - около 63 лв.
              Поне при БЛАБТ и СОФБТ тя бе основен ориентир... да видим тук...
              При БЛАБТ и СОФБТ все пак се купуваше от държавата

А тук сделката би трябвало да е между икономически субекти

Има и рискове разбира се но без риск 3%, както казваш ...
              Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Явно и други мислят като мен...
                Че реалната цена за едно евентуално търгово тук трябва да е близка до балансовата - около 63 лв.
                Поне при БЛАБТ и СОФБТ тя бе основен ориентир... да видим тук...

Коментар

• "Булгартабак Холдинг“ продаде своя дял от 80.57% в предприятието чрез Българската фондова борса на два смесени закрити аукциона на 3 октомври. Акциите бяха разделени на два пакета: мажоритарен (67% от капитала) и миноритарен (13.57%). Останалите 19.43% се търгуват на борсата. При мажоритарния дял минималната цена за акция беше определена на 33.51 лв., (общо 22.54 млн. лв.) за 67%. Постигната средна цена надвиши минималната и достигна 41.04 лева за акция или общо сделката е на стойност от 27 606 541 лв. При пакета от 13.57% беше предвидено книжата да се продават поединично на минимална цена от 31.16 лв. за акция. В сесията за миноритарния пакет на дружеството достигнатата средна цена беше 36.71 лева за акция и постигнатата обща сума е 4 827 989 лв.
                  http://ime.bg/bg/articles/uspeshna-p...-gagarin-bt-1/

Приватизирали са го на средна цена 41.04 лева. Да видим сега ако има сделка каква ли ще е цената ????
                  Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Батя .... информиран купувач обра до 40, ........... та спокоен съм и оставям профита да "рънва" [/QUOTE]

Съгласен съм,че ЮМ са сериозни.Но понякога и те го удрят на спекула ...особено ,като става въпрос за местен градски бизнес.

Защо си мисля ,че СЛЪНЦЕТО ще изгрее скоро и ще се изкачи на хоризонта,понеже е най-подценено към момента.Пакета бе на 19,75 ..... та и аз ще чакам троен ръст до края на 2013
                    Но както казваш : Без риск... ДЦК с 3% доход

Успех !!!
                    не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                      И на мен ми се въртяха такива мисли. Не ми изглежда добре и, че на този етап вместо да се смени собствеността, чрез договора за посредничество се поставя фирма "на изхода", като същевременно ще се сменя ръководството. Възможно е това да е междинен етап по продажбата, но някак си "булката" май още не е сигурна че иска да се "вземат".
                      Батя инвестира сериозна сума тук и ако има отговори или предположения се надявам да ги сподели.
                      Не знам нищо от кухнята.
                      За мен тези неща показват че има сделка. Писах го по-долу, а също и в темата на БТХ.
                      Холдинга или приближени ще си купят Гагарин и ще си затворят цикъла, съвсем логично.
                      И съответно очаквам сценария с Блабт и Софбт - обиране на свободните акции по пазара и търгово за отписване.
                      Това са предположенията ми, на това заложих. Без риск... ДЦК с 3% доход
                      Засега - доволен. Средна на влизане около 34 лв., информиран купувач обра до 40, балансова стойност 63 лв.... та спокоен съм и оставям профита да "рънва"

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
                        Добре де,СД реши да предостави имоти на стойност 19.3 мил. лв,което е 24% от активите.Обезпечението ще е за кредит отпуснат от ПИБ на неясно кой.ПИБ е заинтересувано лице спрямо ГАГа,тъй като Баранко е свързано с тях.След като стойността на предоставените като обезпечение активи е над 2% СД би трябвало съгласно чл.114 ЗППЦК,да иска разрешение от ОСА.Не се знае кой е и кредитополучателя,може и той да е заинтересувано лице.Не е ясно и размера на договора за посредничестрво,може да надвишава 1/3 от стойността на активите.Изобщо пълно затъмнение.И защо публикуваха това съобщение?
                        И на мен ми се въртяха такива мисли. Не ми изглежда добре и, че на този етап вместо да се смени собствеността, чрез договора за посредничество се поставя фирма "на изхода", като същевременно ще се сменя ръководството. Възможно е това да е междинен етап по продажбата, но някак си "булката" май още не е сигурна че иска да се "вземат".
                        Батя инвестира сериозна сума тук и ако има отговори или предположения се надявам да ги сподели.

Коментар

• Добре де,СД реши да предостави имоти на стойност 19.3 мил. лв,което е 24% от активите.Обезпечението ще е за кредит отпуснат от ПИБ на неясно кой.ПИБ е заинтересувано лице спрямо ГАГа,тъй като Баранко е свързано с тях.След като стойността на предоставените като обезпечение активи е над 2% СД би трябвало съгласно чл.114 ЗППЦК,да иска разрешение от ОСА.Не се знае кой е и кредитополучателя,може и той да е заинтересувано лице.Не е ясно и размера на договора за посредничестрво,може да надвишава 1/3 от стойността на активите.Изобщо пълно затъмнение.И защо публикуваха това съобщение?

Коментар

• Ей пичове, тук изтървах нещо, мои приятели са се напазарували, а аз тук не реагирах, я кажете кво става тук или ще е като при евроинс

Коментар

• Първоначално изпратено от plamen1972 Разгледай мнение
                              Защо това е точния ИП?
                              И все пак, кой посредник изкупи до 40 вчера, че така и не разбрах. Ако може да сподели някой запознат. Може и на лични. Благодаря предварително!

Коментар

• Нещо протокол от събрание, това-онова няма ли да се сетят да дадат

Коментар

Working...
                                X