IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз пък си мисля да понапълня малко туканка. Няма какво да чакам.

Коментар

• Първоначално изпратено от zhoro
      Първоначално изпратено от desperado

Абе то е ясно че е добра фирмата, но кажете ми как и кога ще стане ликвидна на борсата? .
      Моят коментар е, че Спарки Елтос АД не е от най-ликвидните компании на БФБ. Бих позиционирал предприятието във втора група от четири, ако така ги разпределим на Много ликвидни, Ликвидни, Неликвидни и такива дето не е ясно защо съществуват. След няколко месеца в случай, че ликвидните натрупат оборот и сигурност, отлепят се от дъното идва ред на втората група, където е Спарки Елтос - то е предприятието, което ще бъде потърсено от инвеститори на втори етап от излизане от кризата или иначе казано, когато вече е сигурно излизането. Предприятието има добри показатели, те през 2009 ще са доста различни, но ако се направят структурни промени и управата на предприятието публикува добре формулирани и отидитирани финансови отчети, анализи и коментари от хора в бранша ще е голям плюс, които в момента не приличат на нищо и са направо смешни, ще засили интересът на купувачите. Предприятието няма голяма пазарна капитализация и големи борсови обороти, но се отличава с добър проектански отдел, развойна дейност, добри инвестиции в оборудване и преструктуриране на продуктовия асортимент, който вече е направен, силен износ при нормално функционираща световна икономика. След отминаване на проблемния кризисен период приходите ще са два пъти повече на база направени производствени инвестиции от там и цената на акцията може да надхвърли предишен максимум в най-най-супер-добрия случай.

Не очаквам особена промяна в цената на акцията до края на октомври -/+ 20-30% от днешната на 1.20лв/акция. Феномен при едно такова предприятие, че може да задържи цената на акцията дълго време поради липса на интерес, а в един момент институцинален инвеститор да изкупи акции до много висока цена поради добра рентабилност на предприятието и дохода от акции, в случай че то работи и се появи такъв инвеститор. Последната част от коментара ми е изготвена на база исторически анализ на промяната на цената на акциите.

Моля да се обърне внимание, че това не е реклама на фирмата, а субективен коментар. Преценявайте риска по покупка или продажба. Носете отговорност за парите и портфейлите, които управлявате и умната!

Не е препоръка за покупка или продажба!
      И аз така мисля че ще бъдат нещата :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado

Абе то е ясно че е добра фирмата, но кажете ми как и кога ще стане ликвидна на борсата? .
        Моят коментар е, че Спарки Елтос АД не е от най-ликвидните компании на БФБ. Бих позиционирал предприятието във втора група от четири, ако така ги разпределим на Много ликвидни, Ликвидни, Неликвидни и такива дето не е ясно защо съществуват. След няколко месеца в случай, че ликвидните натрупат оборот и сигурност, отлепят се от дъното идва ред на втората група, където е Спарки Елтос - то е предприятието, което ще бъде потърсено от инвеститори на втори етап от излизане от кризата или иначе казано, когато вече е сигурно излизането. Предприятието има добри показатели, те през 2009 ще са доста различни, но ако се направят структурни промени и управата на предприятието публикува добре формулирани и отидитирани финансови отчети, анализи и коментари от хора в бранша ще е голям плюс, които в момента не приличат на нищо и са направо смешни, ще засили интересът на купувачите. Предприятието няма голяма пазарна капитализация и големи борсови обороти, но се отличава с добър проектански отдел, развойна дейност, добри инвестиции в оборудване и преструктуриране на продуктовия асортимент, който вече е направен, силен износ при нормално функционираща световна икономика. След отминаване на проблемния кризисен период приходите ще са два пъти повече на база направени производствени инвестиции от там и цената на акцията може да надхвърли предишен максимум в най-най-супер-добрия случай.

Не очаквам особена промяна в цената на акцията до края на октомври -/+ 20-30% от днешната на 1.20лв/акция. Феномен при едно такова предприятие, че може да задържи цената на акцията дълго време поради липса на интерес, а в един момент институцинален инвеститор да изкупи акции до много висока цена поради добра рентабилност на предприятието и дохода от акции, в случай че то работи и се появи такъв инвеститор. Последната част от коментара ми е изготвена на база исторически анализ на промяната на цената на акциите.

Моля да се обърне внимание, че това не е реклама на фирмата, а субективен коментар. Преценявайте риска по покупка или продажба. Носете отговорност за парите и портфейлите, които управлявате и умната!

Не е препоръка за покупка или продажба!
        Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
          Стига бе. Свършват. Ако излезе от 50000 броя да свършват. Ама ако излиза от няколко стотин хиляди - майка ни жална. Имам отскоро малко бройки по позицията и се надявам скоро сигналите да проговорят, че може да допълня.
          Продавача може и да не е толков голям защото не дава всеки ден и успях 1 път да купя и продам когато разбрах за какво иде реч тук.
          Но това лице толкова прееба ликвидността че не си струва труда да гледам как се развиват нещата.

Коментар

• Стига бе. Свършват. Ако излезе от 50000 броя да свършват. Ама ако излиза от няколко стотин хиляди - майка ни жална. Имам отскоро малко бройки по позицията и се надявам скоро сигналите да проговорят, че може да допълня.

Коментар

• Първоначално изпратено от zhoro
              Много ми е чудно какво ще стане като на този дето продава на 1.20лв./ акция му свършат акциите, видимо само той (един) продава и цената не поддава на долу и луди няма да му се вържат на идеята да разпродават. На 55ст. ли иска да си купи акциите на Елтос или какво?! Тази стратегия ако е успешна искам да го паканя на работна закуска. Писнало ми е от разбирачи инвестирори, пазарът е прекалено плитък и прозира. Истински се надявам това да не е институционален инвеститор и някой смотаняк да управлява пенсиите на хората по този особено тъп начин.

И какво като не работи предприятието и не наема нови кадри или не удължава договорите на старите? Ситуацията е валидна за за всяко едно предприятие навсякъде, не само на БФБ.

Не е препоръка за покупка или продажба.
              Да, така е, някой нещастник е :-) Все някога свършват. И на химимпорт свършиха и тук ще свършат, но този дето продава е негоден за всякаква борсова търговия. Със сигурност не му пука какво прави.

Коментар

• Много ми е чудно какво ще стане като на този дето продава на 1.20лв./ акция му свършат акциите, видимо само той (един) продава и цената не поддава на долу и луди няма да му се вържат на идеята да разпродават. На 55ст. ли иска да си купи акциите на Елтос или какво?! Тази стратегия ако е успешна искам да го паканя на работна закуска. Писнало ми е от разбирачи инвестирори, пазарът е прекалено плитък и прозира. Истински се надявам това да не е институционален инвеститор и някой смотаняк да управлява пенсиите на хората по този особено тъп начин.

И какво като не работи предприятието и не наема нови кадри или не удължава договорите на старите? Ситуацията е валидна за за всяко едно предприятие навсякъде, не само на БФБ.

Не е препоръка за покупка или продажба.
                Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• новината е, че персонала получава вече 75% от нето договорена заплата. Завода не произвежда нищо от декември. Не се удължават договири на персонал, което означава само едно... съкращения :P

не е препоръка
                  if u don't know...now u know

Коментар

• Абе тука кога за последно правиха сплит? 2007 ли беше?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bond009
                      Фирма с традиции и сериозен мажоритар
                      Абе то е ясно че е добра фирмата, но кажете ми как и кога ще стане ликвидна на борсата? за мен тук повече от 4-5000 акции си е таралеж в гащите, но при излизане от кризата ще е голям кеф.
                      Говори се че имат достатъчно поръчки за тази година - някой да изрази мнение ако знае нещо повече.

Коментар

• Фирма с традиции и сериозен мажоритар

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro
                          При тези показатели цените са супер
                          Тези показатели са за 2008, а 2009 ще е доста различна. На фона на други компании обаче аз намирам Елтос също подценена. Когато преди време писах дипломна работа се срещнах в Берлин с единия от собствениците на Спарки Груп за практическата ми задача. Оттогава знам, че работят много сериозно.

Коментар

• При тези показатели цените са супер

Коментар

• По тази позиция няма ли никакъв интерес?

Коментар

• Да не би за тебе да е свършила кризата- Ха- Ха

Коментар

Working...
                                X