IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Искам да видя, че колегите, които чакат акцията на 70ст., се съвземат и поактивизират малко с поръчките/сделките купува и тогава ще получа увереност върху акцията. То си е за тях; да не стане като с ХИМ-а когато никой не купуваше на 1.14-1.18лв. пък сега ще се претрепат да пазаруват.

Офертите купува/продава са в пъти по-малко от съответния интерес. Като стадо малки рибки, които се крият в плиткото от голям хищник, ако дойде да не се минат - има игра!

Не е препоръка за пореден път.
    Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от KPAHK
      Първоначално изпратено от ghettoff
      Няма начин и тази акция да не тръгне. Сега упражнението е да се освобождаваме лека полека от ликвидните позиции и да пълним туканка. Аз днес започнах.
      e тва да се чува :-)
      и аз взех някоя и друга акцийка 1.201
      Умно си постъпил. Ако не обърнем отново посоката печалбите са доста вероятни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
        Няма начин и тази акция да не тръгне. Сега упражнението е да се освобождаваме лека полека от ликвидните позиции и да пълним туканка. Аз днес започнах.
        e тва да се чува :-)
        и аз взех някоя и друга акцийка 1.201

Коментар

• Първоначално изпратено от zhoro
          Първоначално изпратено от ghettoff
          Аз днес започнах.
          Не му давайте на този повече от 1.2лв. - оставете някоя друга стотинка за отскок.

Между другото четейки твои коментари по форумите ми прави впечатление, че си далновиден и прозорлив и пръв скачаш в студената вода за кръста успех!
          Благодаря за комплимента. Да си сред първите е най-важното в борсовата търговия. Успех и на теб.

Коментар

• Интересен търг - явно има още! Но както казах 1.2лв. е добре докато има.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff
              Аз днес започнах.
              Не му давайте на този повече от 1.2лв. - оставете някоя друга стотинка за отскок.

Между другото четейки твои коментари по форумите ми прави впечатление, че си далновиден и прозорлив и пръв скачаш в студената вода за кръста успех!

Коментар

• Няма начин и тази акция да не тръгне. Сега упражнението е да се освобождаваме лека полека от ликвидните позиции и да пълним туканка. Аз днес започнах.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro
                  Знаещ ли в кои други има порфейли
                  в ХИМ само 4е там трудно се коригира с 20 30К

Коментар

• Знаещ ли в кои други има порфейли

Коментар

• Не бързай има време, акции има. Влакът тръгва от гарата към май - юни - тогава е последно качване. Юлиус Бер Инвестмънт държи 10-20% от капитала на Спарки Елтос АД и ще му е много по лесно с едни 20-30хил.лв. да вдигне цената на акцията и да си оправи портфейла в края на полугодитето, както правят много пенсионни и инвестиционни фондове, а той е най-големият в Швейцария. В случай, че тръгне да разпродава, което е безумно да си влезнал дългосрочно на цена Х и да излезнеш краткосрочно на цена Х/10, при положение, че на любимата БФБ всичко може да се коригира с дребни суми пари. Коментарът е валиден и за другите дружества, в които е инвеститор.

Не е препоръка.

Коментар

• Дано не са свършили продажбите

Коментар

• Ако се позволи такова закупуване е много жалко, ще се даде възможност на мажоритария да излезне със свежи пари ( да си спекулира на Лондонската борса - примерно, пък ако се върне на БФБ в акции на Спарки Елтос - това ще им вдигне цена. С две думи - омагьосан кръг)).

Колкото до въпросния минотар става дума за ПОД "Алианц България" представляван от Борис Бонкин, портфолио мениджър.

Колкото до риска от инвестиции имам сериозни притеснения, че кризата в България ще е по-продължителна заради висока задлъжнялост, но освен инвестиции в незадлъжняли предприятия, друга алтернатива или добавка е предприятие, което има приходи във валута, това би смекчило и валутния риск. Последния коментар е генерален.

Не е препоръка.

Коментар

• Тук проблем според мен е опита за покупката на двете фирми на мажоритаря-Спарки трединг и Sparki Gmbh за 30млв.,кето заробва дружеството за 6 год.Аз мислех да влезна,но като поразгледах и се отказах поради тази причина.Може и да греша в преценката,но ми писна от мажоритари,които искат да се нагушат за наша сметка(катоЛуканов-AROMA например,ама от там не мможах да се изнеса)

Коментар

• Първоначално изпратено от zhoro
                              Първоначално изпратено от desperado

Абе то е ясно че е добра фирмата, но кажете ми как и кога ще стане ликвидна на борсата? .
                              Моят коментар е, че Спарки Елтос АД не е от най-ликвидните компании на БФБ. Бих позиционирал предприятието във втора група от четири, ако така ги разпределим на Много ликвидни, Ликвидни, Неликвидни и такива дето не е ясно защо съществуват. След няколко месеца в случай, че ликвидните натрупат оборот и сигурност, отлепят се от дъното идва ред на втората група, където е Спарки Елтос - то е предприятието, което ще бъде потърсено от инвеститори на втори етап от излизане от кризата или иначе казано, когато вече е сигурно излизането. Предприятието има добри показатели, те през 2009 ще са доста различни, но ако се направят структурни промени и управата на предприятието публикува добре формулирани и отидитирани финансови отчети, анализи и коментари от хора в бранша ще е голям плюс, които в момента не приличат на нищо и са направо смешни, ще засили интересът на купувачите. Предприятието няма голяма пазарна капитализация и големи борсови обороти, но се отличава с добър проектански отдел, развойна дейност, добри инвестиции в оборудване и преструктуриране на продуктовия асортимент, който вече е направен, силен износ при нормално функционираща световна икономика. След отминаване на проблемния кризисен период приходите ще са два пъти повече на база направени производствени инвестиции от там и цената на акцията може да надхвърли предишен максимум в най-най-супер-добрия случай.

Не очаквам особена промяна в цената на акцията до края на октомври -/+ 20-30% от днешната на 1.20лв/акция. Феномен при едно такова предприятие, че може да задържи цената на акцията дълго време поради липса на интерес, а в един момент институцинален инвеститор да изкупи акции до много висока цена поради добра рентабилност на предприятието и дохода от акции, в случай че то работи и се появи такъв инвеститор. Последната част от коментара ми е изготвена на база исторически анализ на промяната на цената на акциите.

Моля да се обърне внимание, че това не е реклама на фирмата, а субективен коментар. Преценявайте риска по покупка или продажба. Носете отговорност за парите и портфейлите, които управлявате и умната!

Не е препоръка за покупка или продажба!

Доколкото си спомням Мажоритара ) тук ядоса един сериозен акционер ) и ако излиза той / и нащте Пенсии са насрани от страх / много ще е трудно тук.. дано да бъркам )

ПП Нямам акции
                              Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Eltos e супер подценена защото все още има разпродажби

Коментар

Working...
                                X