IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• То при тебе е голяма гаранцията- акции нямаш, пари нямаш= гол като трол. Колко е лихвата върху зависта ти

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      За информация Троле имам доходнос 2 пъти по висока от годишния банков депозит, а ти имаш своя завист
      Зависи каква лихва си приел за банков депозит и как си смятал доходност, защото ми се струва, че ти убягват тези сметки. Освен това, няма никаква гаранция, осoбоено ако догодина индексчето се избуши на 200, че пак ще биеш банкоФ депозит. Особено с безразборно събрани артии като елхим, унипак, друпл и т.н. Е разбира се, пак ще пишеш същите неща догодина, че си бил 2 пъти банков депозит - това си е по дефолт за троленето.
      Без негативни аспирации и без препоръка
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ST Разгледай мнение
        1. Да кажеш, че поради това, че кеша им е 1.5 млн. лв имат "очевидни ликвидни проблеми" е уникална глупост. Имат си хората одобрено оборотно финансиране, и много вероятно имат и немалко неусвоени ангажименти по тях.
        2. Относно продажбите, ще го кажа по твоя начин - продажбите при перата Стоки и Продукция за 9-месечието са 45 млн. лв
        3. Относно 33 млн. лв в перото Стоки - ръста е последното 3-месечие и то още повече, че предишните такива е поддържано ниво 21 - 24 млн. лв. Оттам нататък, изводите, които си направил въз основа на тези 33 млн. са bullshit
        4. А разсъжденията ти относно поддържането на складови наличности го оставям без коментар
        Това че имат или не одобрено оборотно финансиране с или без достатъчно лимити, поне за мен не ги освобождава от задължението да генерират кеш и те самите. Ок за теб е нормално една фирма единствения начин да може да си плаща сметките е като взима кредити - одобрени разбира се За мен това не е нормално. За мен такава фирма има ликвидни проблеми, защото генерирането на кеш е извън нея, идва от банката.

Както сигурно се сещаш отлично виждам какво пише по отделни пера. Проблема е в стоките, за това и тях ги казвам.

Булшит ще са ако продадат едно 40 милиона стоки през четвъртото тримесечие. Ако не разкарат голяма част от тези запаси твоите интерпретации ще са булшит. А ако вярваш че могат да си вдигнат продажбите с 100% за едно тримесечие, при сегашните условия значи сигурно вярваш и в дядо Мраз

Ами то няма и какво да се коментира. Складова наличност за една година напред - какво да му коментира човек

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Дните с кеш са си съвсем стандартен начин за оценка на риска от ликвиден проблем. Това че ти не си запознат с него си е твой проблем.
          Продажбите на стоки са 31 милиона. Стоките на склад са 33. за мен са си горе долу еднакви
          Аз такава ритмичност нещо не я виждам през предходните тримесечия. Или растят или пад. Но чак пък ритмичност с по 100% че и с по 50% колебание аз не виждам. Или пък те нещо са замазвали в отчетите си - това ли искаш да кажеш
          Да подържат - за година напред - много умно от тяхна страна. Ако случайно дойде някой германски селянин и им каже че иска 20 000 ъглошлайфа, да могат веднага да му ги продадат.
          1. Да кажеш, че поради това, че кеша им е 1.5 млн. лв имат "очевидни ликвидни проблеми" е уникална глупост. Имат си хората одобрено оборотно финансиране, и много вероятно имат и немалко неусвоени ангажименти по тях.
          2. Относно продажбите, ще го кажа по твоя начин - продажбите при перата Стоки и Продукция за 9-месечието са 45 млн. лв
          3. Относно 33 млн. лв в перото Стоки - ръста е последното 3-месечие и то още повече, че предишните такива е поддържано ниво 21 - 24 млн. лв. Оттам нататък, изводите, които си направил въз основа на тези 33 млн. са bullshit
          4. А разсъжденията ти относно поддържането на складови наличности го оставям без коментар
          Last edited by ST; 29.12.2011, 19:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от ST Разгледай мнение
            1. Човек, не се излагай с "този ликвиден проблем" и тези "11 дена кеш"
            2. и не е готовата продукция "горе-долу" колкото продажбите за 9-месечието, защото продажбите са 48 млн . лв.
            3. Това не е хлебозавод, а машиностроително предприятие - най-малкото, ритмичността на продажбите е различна. Към 31.09.2011 те са били 33 млн. лв, края на следващото тримесечие ще са други - вероятно ще са други. Последната година са се движили 21 - 24 млн. лв
            4. Нали не чуваш за пръв път, че такива компании поддържат постоянно складови наличности, т.е. няма как да се очаква, че 40 милиона ще изсипят като продажби последното 3-месечие

Оффф
            Айде, със здраве
            Дните с кеш са си съвсем стандартен начин за оценка на риска от ликвиден проблем. Това че ти не си запознат с него си е твой проблем.
            Продажбите на стоки са 31 милиона. Стоките на склад са 33. за мен са си горе долу еднакви
            Аз такава ритмичност нещо не я виждам през предходните тримесечия. Или растят или пад. Но чак пък ритмичност с по 100% че и с по 50% колебание аз не виждам. Или пък те нещо са замазвали в отчетите си - това ли искаш да кажеш
            Да подържат - за година напред - много умно от тяхна страна. Ако случайно дойде някой германски селянин и им каже че иска 20 000 ъглошлайфа, да могат веднага да му ги продадат.

Коментар

• За информация Троле имам доходнос 2 пъти по висока от годишния банков депозит, а ти имаш своя завист

Коментар

Айде погледни на някоя добре управлявна фирма в добро положение колко и е кеша и с колко и покрива разходите. 11 дена си е ликвиден проблем.

В баланса им има стоки за 33 милиона. В същото време целите продажби на стоки за деветмесечието са горе долу толкова. Ако това не е залижала стока то продажбите за четвъртото тримесечие трябва да са от рода на 40 милиона само за четвъртото тримесечие. А това, убеден съм, няма да се случи.

От къде по точно са им поръчките, защото по отчети поръчките им са основно от техните търговски дружества, това заради разликата в стоки на склад по консолидирани и неконсолидирани отчети. Но ако тези търговски дружства всъщност ги продаваха тези стоки щеше да се отрази в консолидираните им продажби. А такова нещо няма. Т.е. стоките им стоят на склад в търговските им дружества. Което предполага че тези дружества очакват че ще има 100% ръст на търсенето през следващите месеци - което както вече казах не вярвам да се случи.
                1. Човек, не се излагай с "този ликвиден проблем" и тези "11 дена кеш"
                2. И не е готовата продукция "горе-долу" колкото продажбите за 9-месечието, защото продажбите са 48 млн . лв.
                3. Това не е хлебозавод, а машиностроително предприятие - най-малкото, ритмичността на продажбите е различна. Към 31.09.2011 те са били 33 млн. лв, края на следващото тримесечие ще са други - вероятно ще са други. Последната година са се движили 21 - 24 млн. лв
                4. Нали не чуваш за пръв път, че такива компании поддържат постоянно складови наличности, т.е. няма как да се очаква, че 40 милиона ще "изсипят" (както ти разсъждаваш) като продажби последното 3-месечие

Оффф
                Айде, със здраве
                Last edited by ST; 29.12.2011, 18:24.

Коментар

ШАПКА СЪС ЗВЪНЧЕТА ИМАШ ЛИ
                  Какво толкова те интересува моята личност. По-добре се интересувай от инвестициите ти че с тази конфигурация която ви показва графиката им на 10 години не изглеждат добре нещата

Коментар

• ШАПКА СЪС ЗВЪНЧЕТА ИМАШ ЛИ

Коментар

ХА-ХА, А ТИ СИ НАЙ- УМЕН
                      Хахаха, не, просто някой са по-глупави.

Коментар

• ХА-ХА, А ТИ СИ НАЙ- УМЕН

Коментар

Този трол си наглася отчетите според страха и песимизма. Страх го е да инвестира- няма и пари и всичко му е криво. Обикаля темите и всичко напада, но едва ли ще стане по- богат от това. Дали си дава сметка, че Julius Baer International Equity Fund 9.14% също си правят сметката
                          Правят си я, поредното им гълтане на вода от България.

Коментар

• Този трол си наглася отчетите според страха и песимизма. Страх го е да инвестира- няма и пари и всичко му е криво. Обикаля темите и всичко напада, но едва ли ще стане по- богат от това. Дали си дава сметка, че Julius Baer International Equity Fund 9.14% също си правят сметката

Коментар

• Айде погледни на някоя добре управлявна фирма в добро положение колко и е кеша и с колко и покрива разходите. 11 дена си е ликвиден проблем.

В баланса им има стоки за 33 милиона. В същото време целите продажби на стоки за деветмесечието са горе долу толкова. Ако това не е залижала стока то продажбите за четвъртото тримесечие трябва да са от рода на 40 милиона само за четвъртото тримесечие. А това, убеден съм, няма да се случи.

От къде по точно са им поръчките, защото по отчети поръчките им са основно от техните търговски дружества, това заради разликата в стоки на склад по консолидирани и неконсолидирани отчети. Но ако тези търговски дружства всъщност ги продаваха тези стоки щеше да се отрази в консолидираните им продажби. А такова нещо няма. Т.е. стоките им стоят на склад в търговските им дружества. Което предполага че тези дружества очакват че ще има 100% ръст на търсенето през следващите месеци - което както вече казах не вярвам да се случи.

Коментар

Аз какво казвам - че разчита на кредити, за да си попълва нуждите от кеш.

А за застоялата продукция, ако стоки за 33 милиона , колкото са им били продажбите на стоки през цялата 2009 и колкото за 9 месец на 2011 са незначително количество, интересно ми е кое е значително количество. И кога всъщност стават залежали.

Интересно ми е какви са тези поръчки които обезпечават повечето производство. на мен ми изглежда да са от търговското им дружество, което всъщност и държи стоките на склад. В неконсолидирания отчет на самия елтос наистина няма много залежа стока

Аз и за това казвам, че всичкото това ми изглежда като за замазване на очите на банките. Защото очевидно, че за миноритарните им инвеститори не им пука
                                Извинявай, ама пак разсъжденията ти представляват каша

1. Почти всички фирми (и най-добрите) работят с оборотно финансиране- дори най-добрите за които се сетиш. Банките им одобряват кр. линии или овърдрафти и фирмите усвояват, някаква част погасяват, после пак усвояват и т.н.
                                Т.е. всички "разчитат на кредити", иначе банките ще останат без работа
                                Освен това, гледам, че последното 3-месечие са намалили усвоената част от оборотното финансиране
                                2. Къде ги видя тези 33 млн. залежала стока - 33 - 34 млн е общо готовата продукция. Освен това не виждаш ли, че ръста е основно последното 3-месечие. Това какво може да ти говори?
                                Пак ти казвам, такива фирми, като принцип, работят на базата на поръчки. Няма как да имат залежала продукция (изключвам теоретично някакви несъществени обеми)
                                Те вече имат натрупани поръчки за цялата следваща година, на базата на която, най-вероятно, вече са си организирали производствената програма за цялата 2012 година

Не зная какво още те гложди
                                Last edited by ST; 29.12.2011, 17:53.

Коментар

Working...
                                X