Първоначално изпратено от p_trade
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ силно циклични сектори се влиза при лош фундамент и се излиза при добър.
Малко хора го осъзнават но при циклична компания се влиза когато тя е на загуба или се търгува на много високо ПЕ поради ниска печалба и се излиза когато се търгува на ниско ПЕ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ силно циклични сектори се влиза при лош фундамент и се излиза при добър.
Малко хора го осъзнават но при циклична компания се влиза когато тя е на загуба или се търгува на много високо ПЕ поради ниска печалба и се излиза когато се търгува на ниско ПЕ.
p_trade, Германия съвсем леко е загряла мотора, още даже не е сработил добре че да очакваме чудеса веднага.. има си един лаг във времето, след като заработи добре икономиката им, преди и ние да усетим жега във врата си
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеАко се 4акаше на Германия още тази година трябваше да се подобрят а те още по голяма загуба тя ЕBITDA им е по малка от лихвите ...в момента се издържат от заеми,но се надявам да се оправят .........в момента за спекула си става спор няма, но фундамента е под всякаква критика
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениетрейдър, точно шанса на компанията е в това - да стане трамплин за произведените в Китай машинки да влязат на ЕС пазара без мито, като ги сглобяват у нас. На принципа на Грейт уой с автомобилите в Ловеч.
И доколкото знам точно това се опитват да направят Елтоса - внасят повечето компоненти на евтина себестойност от Китай, правят тук корпус, жички и пр., сглобка и марка Спарки, мейд ин ЕЮ
Както писа равновесен по-долу, само да тръгне бизнеса в Европата, най-вече Германия, на пълни обороти, да се строи и ремонтира пак мащабно и може да цъфне и върже богато и Елтосчето
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениетрейдър, точно шанса на компанията е в това - да стане трамплин за произведените в Китай машинки да влязат на ЕС пазара без мито, като ги сглобяват у нас. На принципа на Грейт уой с автомобилите в Ловеч.
И доколкото знам точно това се опитват да направят Елтоса - внасят повечето компоненти на евтина себестойност от Китай, правят тук корпус, жички и пр., сглобка и марка Спарки, мейд ин ЕЮ
Както писа равновесен по-долу, само да тръгне бизнеса в Европата, най-вече Германия, на пълни обороти, да се строи и ремонтира пак мащабно и може да цъфне и върже богато и Елтосчето
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение... китайците не спят, а бълват ли бълват. Но си струва да се следи компанията. Дано изплува!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнениеНе мисля да влизам тук, че нещо не ми харесва отчета. Не е препоръка. Успех.
Успех
Коментар
-
http://www.investor.bg/novini-i-anal...gubata,161132/
това май го забравихте много бързо. за спекула става де!!! или някой знае нещо повече и надува още
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнениеАз съм аут и оттук. Както споделих вече и вчера има доста по-добри перспективи по други позиции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнението дълго време вървеше без печалба, май няколко години дори му закръгляха резултата на 0. След това изведнъж взе да прави печалби, цената порастна главоломно. След това пък взе да прави яки загуби.
Според мен всичко зависи от търсенето, а тъй като то е от чужбина като тръгне търсенето в европа и и пак ще започнат да правят печалби. За мен голямата въпросителна е дали дружеството ще оцелее до този момент - който макар и вече да изглежда близо, може пък и да се отложи отново.
Или с други думи ако не фалира следващите година две, печалбите от него могат да са значителни. Като гледам продължава да работи, банките продължават да го търпят, леко изненадващо лично за мен, така че като нищо ще изкара още година две.
Влезе ми в полезрението като реших да търся малки рискови компании, които имат потенциал за скок от десетки пъти. Тогава го отхвърлих заради този значителен пакет на Абърдийн. Но пакета днес мина и реших да си играя според интуицията макар и да не успях да взема в ниското Сложил съм малък процент и по никакъв начин не бих инвестирал в него, нещо от което ще ме заболи ако стане 0. но пък когато от едната страна долната страна е -100% а от другата страна е +1000%, риск доходност поне за мен оправдава да влеза с под процент от активите ми
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеВеднъж и аз нещо апетитно да пропусна
Бягах днес следобед по нотариуси за Х5-цата и пропуснах тая хапка.
Коментар
Коментар