IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
    Много цикли4ни компании като тази фалираха ... надявам се това да не се слу4и естествено , но вместо проблясаци през 2013 те още по зле това няма обяснение истинските цикли4ни компании показаха живот през тази година ......тук конкуренцията е смазваща . Но смятам 4е нива над един лев ще има без проблем само заради еуфорията ...
    Много, много, колко да са много Едни фалират други пък нарастват яко, като тръгне икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      В силно циклични сектори се влиза при лош фундамент и се излиза при добър.

Малко хора го осъзнават но при циклична компания се влиза когато тя е на загуба или се търгува на много високо ПЕ поради ниска печалба и се излиза когато се търгува на ниско ПЕ.
      Много цикли4ни компании като тази фалираха ... надявам се това да не се слу4и естествено , но вместо проблясаци през 2013 те още по зле това няма обяснение истинските цикли4ни компании показаха живот през тази година ......тук конкуренцията е смазваща . Но смятам 4е нива над един лев ще има без проблем само заради еуфорията ...

Коментар

Малко хора го осъзнават но при циклична компания се влиза когато тя е на загуба или се търгува на много високо ПЕ поради ниска печалба и се излиза когато се търгува на ниско ПЕ.
        Доста добре казано!

p_trade, Германия съвсем леко е загряла мотора, още даже не е сработил добре че да очакваме чудеса веднага.. има си един лаг във времето, след като заработи добре икономиката им, преди и ние да усетим жега във врата си

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
          Ако се 4акаше на Германия още тази година трябваше да се подобрят а те още по голяма загуба тя ЕBITDA им е по малка от лихвите ...в момента се издържат от заеми,но се надявам да се оправят .........в момента за спекула си става спор няма, но фундамента е под всякаква критика

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            трейдър, точно шанса на компанията е в това - да стане трамплин за произведените в Китай машинки да влязат на ЕС пазара без мито, като ги сглобяват у нас. На принципа на Грейт уой с автомобилите в Ловеч.
            И доколкото знам точно това се опитват да направят Елтоса - внасят повечето компоненти на евтина себестойност от Китай, правят тук корпус, жички и пр., сглобка и марка Спарки, мейд ин ЕЮ
            Както писа равновесен по-долу, само да тръгне бизнеса в Европата, най-вече Германия, на пълни обороти, да се строи и ремонтира пак мащабно и може да цъфне и върже богато и Елтосчето
            Ако се 4акаше на Германия още тази година трябваше да се подобрят а те още по голяма загуба тя ЕBITDA им е по малка от лихвите ...в момента се издържат от заеми,но се надявам да се оправят .........в момента за спекула си става спор няма, но фундамента е под всякаква критика

Коментар

трейдър, точно шанса на компанията е в това - да стане трамплин за произведените в Китай машинки да влязат на ЕС пазара без мито, като ги сглобяват у нас. На принципа на Грейт уой с автомобилите в Ловеч.
              И доколкото знам точно това се опитват да направят Елтоса - внасят повечето компоненти на евтина себестойност от Китай, правят тук корпус, жички и пр., сглобка и марка Спарки, мейд ин ЕЮ
              Както писа равновесен по-долу, само да тръгне бизнеса в Европата, най-вече Германия, на пълни обороти, да се строи и ремонтира пак мащабно и може да цъфне и върже богато и Елтосчето
              Стискам палци!!! Акции поне за момента нямам, но заради борсата, заради икономиката ни, заради заетите там - надявам се да успяват!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                ... китайците не спят, а бълват ли бълват. Но си струва да се следи компанията. Дано изплува!!

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
                  Не мисля да влизам тук, че нещо не ми харесва отчета. Не е препоръка. Успех.
                  Мии, то като излезе хубавия отчет, няма да можеш да се намърдаш......
                  Успех

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...gubata,161132/

това май го забравихте много бързо. за спекула става де!!! или някой знае нещо повече и надува още

Коментар

• Не мисля да влизам тук, че нещо не ми харесва отчета. Не е препоръка. Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
                        Аз съм аут и оттук. Както споделих вече и вчера има доста по-добри перспективи по други позиции.
                        Ракета е това но всеки сам си знае ) ако мислим еднакво няка да има търговия

Коментар

то дълго време вървеше без печалба, май няколко години дори му закръгляха резултата на 0. След това изведнъж взе да прави печалби, цената порастна главоломно. След това пък взе да прави яки загуби.

Според мен всичко зависи от търсенето, а тъй като то е от чужбина като тръгне търсенето в европа и и пак ще започнат да правят печалби. За мен голямата въпросителна е дали дружеството ще оцелее до този момент - който макар и вече да изглежда близо, може пък и да се отложи отново.

Или с други думи ако не фалира следващите година две, печалбите от него могат да са значителни. Като гледам продължава да работи, банките продължават да го търпят, леко изненадващо лично за мен, така че като нищо ще изкара още година две.

Влезе ми в полезрението като реших да търся малки рискови компании, които имат потенциал за скок от десетки пъти. Тогава го отхвърлих заради този значителен пакет на Абърдийн. Но пакета днес мина и реших да си играя според интуицията макар и да не успях да взема в ниското Сложил съм малък процент и по никакъв начин не бих инвестирал в него, нещо от което ще ме заболи ако стане 0. но пък когато от едната страна долната страна е -100% а от другата страна е +1000%, риск доходност поне за мен оправдава да влеза с под процент от активите ми
                          Равновесие, хубаво мнение, има добри неща които казваш, има и такива дето хората които не са следили позицията преди 5-10 години няма да знаят, така е. Навремето доста добри пари събраха, на супер високите цени само след няколко печалби които показаха. Но все пак задлъжнялостта сега хич не е за подценяване и като прибавим и това че китайците не спят, а бълват ли бълват. Но си струва да се следи компанията. Дано изплува!!

Коментар

• Аз съм аут и оттук. Както споделих вече и вчера има доста по-добри перспективи по други позиции.

Коментар

• Да видим днес дали ще го закарат биците до левче?!

Коментар

Веднъж и аз нещо апетитно да пропусна
                                Бягах днес следобед по нотариуси за Х5-цата и пропуснах тая хапка.
                                Батя, честита ти нова придобивка, със здраве да си я караш, а догодина нова да си купиш

Коментар

Working...
                                X