IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
    2009 Загубата е била 14 мил зада я ползват 2014 и е последния шанс 5 год ) та това казвам и аз, ако имат акъл толко печаба минимум
    за какво да я ползват, че не разбрах

Коментар

• Първоначално изпратено от repo na repoto Разгледай мнение
      Загубата им е колкото амортизацията, тека че са си ок, не продават под себестойност, абе добри са )
      Горе-долу е така
      Last edited by ST; 10.01.2014, 15:44.

Коментар

• Загубата им е колкото амортизацията, тека че са си ок, не продават под себестойност, абе добри са )

Коментар

• Първоначално изпратено от tomy_r Разгледай мнение
          Е нали уж ОДИТ имат.
          Дъщерното дружество продава на майката и издава фактури за това например, може да продаде ниско, зависи къде иска да отиде печалбата, ако иска да отида в Германия поради някакви причини фактурира ниско, от там те продават за къде си искат, и обратно фактурира високо и остава тук, имат голяма загуба за покриване и период след които не могат да я ползват, най-голямата беше 2009, 2014 им е полследен шанс.. тека че зависи от мажо

Коментар

• Да видим чичо Стенли какъв отчет ще докара...

Коментар

• Първоначално изпратено от tomy_r Разгледай мнение
              Е нали уж ОДИТ имат.
              да, да...имат!
              Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Е нали уж ОДИТ имат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Точно!
                  habsolutische!
                  ама и аз им повервах, да ги .....
                  редят си ги отчетите както си искат и се питам има ли кой да ги провери все пак....
                  Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    истината е, че тук хубави отчети може да се видят, само мажо ако реши, заводът и сега си работи добре, но мажо печалби не му се показват. Ако реши, че иска ще покаже, ще си вдигне цената на акция и след някоя друга година пак ще прибере милионите на следващите заблудени местни и чужди инвеститори, решили да му се доверят. така беше и преди почти 10 години, елтос си беше гола вода и изведнъж взе да работи прекрасно, с чудни резултати и т.н.
                    2009 Загубата е била 14 мил зада я ползват 2014 и е последния шанс 5 год ) та това казвам и аз, ако имат акъл толко печаба минимум

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                      истината е, че тук хубави отчети може да се видят, само мажо ако реши, заводът и сега си работи добре, но мажо печалби не му се показват. Ако реши, че иска ще покаже, ще си вдигне цената на акция и след някоя друга година пак ще прибере милионите на следващите заблудени местни и чужди инвеститори, решили да му се доверят. така беше и преди почти 10 години, елтос си беше гола вода и изведнъж взе да работи прекрасно, с чудни резултати и т.н.
                      Точно!

Коментар

Точно това казвам и аз.
                        Само трябва да тръгнат и продажбите из Европата и ще се върже баланса, че и на дебел + може да излезе... Особено и ако мажовците измислят пак някой щуротия и им затрабва сочна капитализация

Коментар

Точно това казвам и аз.
                          Само трябва да тръгнат и продажбите из Европата и ще се върже баланса, че и на дебел + може да излезе... Особено и ако мажовците измислят пак някой щуротия и им затрабва сочна капитализация
                          Предишни години имаха сериозни поръчки от вериги във Великобритания. Дано. Имат сериозни иновации
                          Има обаче какво да подобряват в управлението си

Коментар

• Първоначално изпратено от ST Разгледай мнение
                            Нормално е да внасят компоненти от Китай, вероятно там се произвеждат по задания и спецификации на Елтос, това е основния начин да намаляват себестойността на продукцията.
                            Точно това казвам и аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Много, много, колко да са много Едни фалират други пък нарастват яко, като тръгне икономиката.
                              Не ми се вярва така да тръгне икономиката, че да излязат и на печалба.Те изгубиха много няколко години в кризата да се оправят, а сега ли да успеят, когато конкуренцията още по-здраво ги е приклещила.... Мисля, че p_trade е прав - и за мен тука фундамента не е достатъчен да си оправдае цената...
                              Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                              ..., но фундамента е под всякаква критика
                              не е препоръка

Коментар

трейдър, точно шанса на компанията е в това - да стане трамплин за произведените в Китай машинки да влязат на ЕС пазара без мито, като ги сглобяват у нас. На принципа на Грейт уой с автомобилите в Ловеч.
                                И доколкото знам точно това се опитват да направят Елтоса - внасят повечето компоненти на евтина себестойност от Китай, правят тук корпус, жички и пр., сглобка и марка Спарки, мейд ин ЕЮ
                                Както писа равновесен по-долу, само да тръгне бизнеса в Европата, най-вече Германия, на пълни обороти, да се строи и ремонтира пак мащабно и може да цъфне и върже богато и Елтосчето
                                Нормално е да внасят компоненти от Китай, вероятно там се произвеждат по задания и спецификации на Елтос, това е основния начин да намаляват себестойността на продукцията.

Коментар

Working...
                                X