IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение

Колкото до спада на акциите, за мен нищо ново не се е случило с компанията, че така да бъде срината. На борсата се търгува бъдещето, а не миналото...
    Toчно така - нищо ново не се случвало, точно това се питаше и някой из темата, мисля че беше BSEtrader - че не може да разбере, след като всичко тече по старому, на база на какво се е вдигнала в пъти цената ? Ок, нека се търгува бъдещето, ама то какво е ? Не е ли доста неясно, че да се търгува над номинал ?
    (Не е препоръка)

Коментар

• Аман от злобни човечета, ей. Само някоя акция да тръгне надолу, и веднага изскачат да плюят по другите. То не може само нагоре... Това си е нормален процес.

Колкото до спада на акциите, за мен нищо ново не се е случило с компанията, че така да бъде срината. На борсата се търгува бъдещето, а не миналото...
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        преди съчетанието "счетоводна стойност" може да се добави "постоянно намаляващата ..."
        Може да чака дивиденти, батята, кой го знае, може да вътрешнярства,
        така ги чакаше и в енемона и верно ги дочака наполовина поне
        А може просто да е разкешил на 90% и да бута форума за последно 10 (%)
        Стига бе, той не прави такива работи. Не е в характера му...

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
          накъде ще ходиме днес?
          отгоре ли си застанал или отдолу ?
          http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• накъде ще ходиме днес?

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
              Интересно ми беше какво те кара все още да стоиш в акции. Освен сравнително високата счетоводна стойност и приходи спрямо пазарната цена, друго не виждам. За мен обаче това не е достатъчно, за да спя спокойно.
              преди съчетанието "счетоводна стойност" може да се добави "постоянно намаляващата ..."
              Може да чака дивиденти, батята, кой го знае, може да вътрешнярства,
              така ги чакаше и в енемона и верно ги дочака наполовина поне
              А може просто да е разкешил на 90% и да бута форума за последно 10 (%)
              Last edited by precakanoto; 26.05.2014, 19:48.
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                Пончо, да фундамента на компанията не е много стабилен. Но е много субективно каква точно оценка заслужава. Както 3-4 лв. бяха високо, преди Артио да почне да мачка акцията, така и 40 ст. са нереални. Така че пазара търси истината.. отделно че ценообразуването не се обуславя само върху фундамента. По тази позиция конкретно има и други фактори - ти сам си забелязал силните купувачи в определени моменти и как се помпаше и поддържаше акцията. Е, поне в краткосрочен план цената ще зависи от тяхното виждане оттук насетне
                Интересно ми беше какво те кара все още да стоиш в акции. Освен сравнително високата счетоводна стойност и приходи спрямо пазарната цена, друго не виждам. За мен обаче това не е достатъчно, за да спя спокойно.

Коментар

Правиш внушения че умишлено подвеждам хората и ги набутвам!
                  Ти го каза, не аз...

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                    Доколкото виждам дори те похвалих като успял съфорумец.......
                    Правиш внушения че умишлено подвеждам хората и ги набутвам!
                    Ако за теб това е да си успял форумец, за мен е подло и не се вписва в характера ми!
                    Аз съм оптимист по принцип и обичам да споделям позициите си и вижданията си във форума. Всеки сам си взима обаче инв. решения и за да играе на този пазар успешно трябва да е наясно че акциите не се движат само нагоре.
                    Повече не искам да се занимавам с теб, ясен си ми... избивай си комплексите на гърба на друг!

Пончо, да фундамента на компанията не е много стабилен. Но е много субективно каква точно оценка заслужава. Както 3-4 лв. бяха високо, преди Артио да почне да мачка акцията, така и 40 ст. са нереални. Така че пазара търси истината.. отделно че ценообразуването не се обуславя само върху фундамента. По тази позиция конкретно има и други фактори - ти сам си забелязал силните купувачи в определени моменти и как се помпаше и поддържаше акцията. Е, поне в краткосрочен план цената ще зависи от тяхното виждане оттук насетне

Коментар

гетофф, пак ли почна с подлите номерца!?
                      Продължавам да си държа пакета и не ме кефи спада. Само съм доволен че средната ми е ниска. Купих си и малко спекулативни, които сега ми излизат на загуба.
                      А теб какво ти бърка отзад че реши да плюеш по мен!? Напоследък не ти вързва ли... накупи нависокото ли... или се нашиба със къси на Запад, заради "трендобръщащите фигури" дето ти се привиждаха преди два месеца и сега си търсиш на кой да си го изкараш!? Ебати лузъра!
                      То е ясно, че на никой нормален с акции не му е кеф спада.
                      Аз не виждам какво се е променило, за да провокира днешното потъване.
                      Никъде не съм открил и в предишните отчети наченки за подобряване на фундамента, и сега не виждам нещо по-различно. Явно у някой бяха избуели надежди за промяна, за каквато аз не съм видял и не виждам признаци или причини. Дали сегашната цена е реална за стойността на компанията, всеки сам си преценява в зависимост от поносимостта на риск и наличните алтернативи.
                      С оглед на това ще ми е интересно да разбера прочита на Батя относно фундамента на компанията.

Коментар

• спад.....,като спад..ще мине и ще замине...само спомена за болката остава ама и той кара до някъде....може би до следващия голям ръст

Коментар

гетофф, пак ли почна с подлите номерца!?
                          Продължавам да си държа пакета и не ме кефи спада. Само съм доволен че средната ми е ниска. Купих си и малко спекулативни, които сега ми излизат на загуба.
                          А теб какво ти бърка отзад че реши да плюеш по мен!? Напоследък не ти вързва ли... накупи нависокото ли... или се нашиба със къси на Запад, заради "трендобръщащите фигури" дето ти се привиждаха преди два месеца и сега си търсиш на кой да си го изкараш!? Ебати лузъра!
                          Доколкото виждам дори те похвалих като успял съфорумец и не ми харесва, че ме обиждаш - не си прав и си доста агресивен. Явно си изнервен от спада, ала има и такива моменти в играта. За мен не се безпокой - от два-три месеца нито търгувам на БФБ или където и да било другаде, нито пък (както виждаш) пиша някъде. Което, разбира се, не означава, че не трупам доходност в очакване на новата бича вълна. Не ми харесва обаче как надъхваше колегите по тази и други позиции - това са фактите, които просто могат да се нарекат с истинските им имена. Дори когато се казват Батя. Ако не ти харесва - не го прави или посрещай критиките като мъж, а не като п..ка.

Коментар

• Аз улейнах лекичко спекулативно. Да видим дали ще върне малко следващите дни
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• пиисе процента курекция после към 6 лефа

Коментар

• Прасни довечера няколко питиета да тушираш болката!

Коментар

Working...
                                X