Според простекта вече и 4-те кораба работят яко. Така че да се надяваме на приятна изненада в отчета за Q1. И ако е така може би това ще е катализатора за по-осезаем възход.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Холдинг България (4ID / IHLBL) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнениеСамо корабите, собственост на холдинга са 4 (поправете ме ако греша). Нови са и струват поне 10-15милиона $ единия. Другите активи не
знам колко струват и как се оценяват, но сегашната капитализация почти е равна на стойността само на корабите. Излиза, че другите неща не струват нищо!
Коментар
-
http://www.dnes.bg/technology/2011/0...v-varna.116351
„Даймънд Старс" е името на най-новия кораб, построен във Варненския корабостроителен завод.
Плавателният съд е бил завършен късно снощи, а днес предаден напълно готов на собственика си – турската компания Diler Shipping & Trading.
Корабът има водоизместване от 55 427 тона, дължина 190 метра и широчина - над 32 метра.
На палубата си има 4 товарни крана по 30 тона.
„Даймънд Старс" е първият от серията Future-56, построен в Европа. Лицензът за строителството на този тип кораби е купен от японската фирма IHI Marine United Inc.
При реализацията му във варненската корабостроителница „Булярд" са използвали нови технологии в проектирането и в производството. Основната част от оборудването е произведено и доставено от Mitsubishi Corporation. Кораби от същия тип в света има около 200. От тях 32 са произведени по технологията на IHI Marine United.
До края на годината от корабния завод във Варна ще излезе същия плавателен съд, а през 2012 ще е готов и третият.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнениеИменно, холдингът се е ориентирал в сферата на услугите, и аз отдавам няколко година на не добра възвръщаемост на факта, че тече процес на трансформация. Искам да ми се да вярвам, е че ще има и смяна на името - този холдинг вече не е индустриален..
Коментар
-
Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнениеИменно, холдингът се е ориентирал в сферата на услугите, и аз отдавам няколко година на не добра възвръщаемост на факта, че тече процес на трансформация. Искам да ми се да вярвам, е че ще има и смяна на името - този холдинг вече не е индустриален..
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеКупуват мажоритарите и полека-лека си увеличават дела... Сега да видим дали ще предложат и конвертируеми облигации
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИли пък показва възможностите на инвеститорите. За последните години активите нарастват значително. Напрактика в момента холдинга има съвсем различна структура на активите спрямо 2007. И то без да продава активи за да се концентрира в основния си бизнес. Както правят други любимци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнениеДруга интересна сметка показва, че от увеличенията на капитал 2007, 2010, 2011, тук са влезли близо същите пари, колкото е сега пазарната капитализация към днешна дата
Коментар
-
Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнениеДруга интересна сметка показва, че от увеличенията на капитал 2007, 2010, 2011, тук са влезли близо същите пари, колкото е сега пазарната капитализация към днешна дата
това идва да покаже и как се използват тези пари и каква печалба носят на инвеститорите. или ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеНе знам дали ви направи впечатление, но от отчетите на универсалните пенсионни фондове на ДСК Родина, Алианц, ING и Доверие ми направи впечатление, че абсолютно всички увеличават акциите на ИХЛБЛ в портфейлите си, като най-големи са инвестициите на Алианц и ING. Общо по мои сметки 4-те УПФ-та са купили над 2.3 млн. акции на ИХЛБЛ през 2010 година. Сега погледнах, че и Съгласие са се сдобили с 856 хиляди нови акции през 2010 година и вече имат близо 2.3 млн. акции тук
Коментар
-
Не знам дали ви направи впечатление, но от отчетите на универсалните пенсионни фондове на ДСК Родина, Алианц, ING и Доверие ми направи впечатление, че абсолютно всички увеличават акциите на ИХЛБЛ в портфейлите си, като най-големи са инвестициите на Алианц и ING. Общо по мои сметки 4-те УПФ-та са купили над 2.3 млн. акции на ИХЛБЛ през 2010 година. Сега погледнах, че и Съгласие са се сдобили с 856 хиляди нови акции през 2010 година и вече имат близо 2.3 млн. акции тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениене знам
при 500 дружества на БФБ е нормално няколко изключения от наложилото се правило
то и при моето ЕООД номинала е 50 лв./акция и изобщо не е еФтино по твоите оценки на акциите
проблеми ,но пишеш за да губиш и твоето време и моето и модератора да ни трие.........
Коментар
Коментар