IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (4ID / IHLBL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според простекта вече и 4-те кораба работят яко. Така че да се надяваме на приятна изненада в отчета за Q1. И ако е така може би това ще е катализатора за по-осезаем възход.

Коментар

• Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнение
      Само корабите, собственост на холдинга са 4 (поправете ме ако греша). Нови са и струват поне 10-15милиона $ единия. Другите активи не
      знам колко струват и как се оценяват, но сегашната капитализация почти е равна на стойността само на корабите. Излиза, че другите неща не струват нищо!
      това струва е относително. важно е какъв приход ще донесе ...а и ти в твоята сметка дълговете броиш ли ги изобщо

Коментар

• Само корабите, собственост на холдинга са 4 (поправете ме ако греша). Нови са и струват поне 10-15милиона $ единия. Другите активи не
        знам колко струват и как се оценяват, но сегашната капитализация почти е равна на стойността само на корабите. Излиза, че другите неща не струват нищо!

Коментар

• http://www.dnes.bg/technology/2011/0...v-varna.116351

„Даймънд Старс" е името на най-новия кораб, построен във Варненския корабостроителен завод.

Плавателният съд е бил завършен късно снощи, а днес предаден напълно готов на собственика си – турската компания Diler Shipping & Trading.

Корабът има водоизместване от 55 427 тона, дължина 190 метра и широчина - над 32 метра.

На палубата си има 4 товарни крана по 30 тона.

„Даймънд Старс" е първият от серията Future-56, построен в Европа. Лицензът за строителството на този тип кораби е купен от японската фирма IHI Marine United Inc.

При реализацията му във варненската корабостроителница „Булярд" са използвали нови технологии в проектирането и в производството. Основната част от оборудването е произведено и доставено от Mitsubishi Corporation. Кораби от същия тип в света има около 200. От тях 32 са произведени по технологията на IHI Marine United.

До края на годината от корабния завод във Варна ще излезе същия плавателен съд, а през 2012 ще е готов и третият.

Коментар

• Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнение
            Именно, холдингът се е ориентирал в сферата на услугите, и аз отдавам няколко година на не добра възвръщаемост на факта, че тече процес на трансформация. Искам да ми се да вярвам, е че ще има и смяна на името - този холдинг вече не е индустриален..
            къде е виждаш тази трансформация ? и кое не му е индустриалното на холдинга ?

Коментар

Именно, холдингът се е ориентирал в сферата на услугите, и аз отдавам няколко година на не добра възвръщаемост на факта, че тече процес на трансформация. Искам да ми се да вярвам, е че ще има и смяна на името - този холдинг вече не е индустриален..
              Според мен пък този холдинг си е типично индустриален. Не знам друг да има толкова производствени предприятия - почти всички ЗММ-та, Елпром, Корабостроителницата и да инвестира в тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                Купуват мажоритарите и полека-лека си увеличават дела... Сега да видим дали ще предложат и конвертируеми облигации
                не е сигурно, че мажоритаря записва всичко (или фондове на Алианц, които са функция на мажоритаря). Направи ми впечатление, че Алианц закупи 20+% (максимума разрешен по КСО) от Агро Финанс АДСИЦ наскоро, а Доверие имат 20+% от този АДСИЦ от доста години - дали Доверие не е записало доста акции от Индустриалния Холдинг като един вид размяна?!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Или пък показва възможностите на инвеститорите. За последните години активите нарастват значително. Напрактика в момента холдинга има съвсем различна структура на активите спрямо 2007. И то без да продава активи за да се концентрира в основния си бизнес. Както правят други любимци.

Коментар

• Или пък показва възможностите на инвеститорите. За последните години активите нарастват значително. Напрактика в момента холдинга има съвсем различна структура на активите спрямо 2007. И то без да продава активи за да се концентрира в основния си бизнес. Както правят други любимци.

Коментар

Друга интересна сметка показва, че от увеличенията на капитал 2007, 2010, 2011, тук са влезли близо същите пари, колкото е сега пазарната капитализация към днешна дата
                      наистина доста добре са ги използвали и доста стойност са генерирали за това време

Коментар

Друга интересна сметка показва, че от увеличенията на капитал 2007, 2010, 2011, тук са влезли близо същите пари, колкото е сега пазарната капитализация към днешна дата

това идва да покаже и как се използват тези пари и каква печалба носят на инвеститорите. или ...

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                          Не знам дали ви направи впечатление, но от отчетите на универсалните пенсионни фондове на ДСК Родина, Алианц, ING и Доверие ми направи впечатление, че абсолютно всички увеличават акциите на ИХЛБЛ в портфейлите си, като най-големи са инвестициите на Алианц и ING. Общо по мои сметки 4-те УПФ-та са купили над 2.3 млн. акции на ИХЛБЛ през 2010 година. Сега погледнах, че и Съгласие са се сдобили с 856 хиляди нови акции през 2010 година и вече имат близо 2.3 млн. акции тук

Коментар

• Не знам дали ви направи впечатление, но от отчетите на универсалните пенсионни фондове на ДСК Родина, Алианц, ING и Доверие ми направи впечатление, че абсолютно всички увеличават акциите на ИХЛБЛ в портфейлите си, като най-големи са инвестициите на Алианц и ING. Общо по мои сметки 4-те УПФ-та са купили над 2.3 млн. акции на ИХЛБЛ през 2010 година. Сега погледнах, че и Съгласие са се сдобили с 856 хиляди нови акции през 2010 година и вече имат близо 2.3 млн. акции тук

Коментар

• Това дружеството тук е малкия БМФ с тея кораби дето има и пристанища

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                                не знам

при 500 дружества на БФБ е нормално няколко изключения от наложилото се правило

то и при моето ЕООД номинала е 50 лв./акция и изобщо не е еФтино по твоите оценки на акциите

Така е ...но понеже се заяждаш за най дребното ти ги цитирах.... Сигурен съм че ти е ясно и даже съгласен с мен че номинала и емисионната са почти еднакви и значат че са ефтини по оценка на пазара и мажоритара а заради второ набиране на капитал и финансови
                                проблеми ,но пишеш за да губиш и твоето време и моето и модератора да ни трие.........

Коментар

Working...
                                X