IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (4ID / IHLBL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Mиналото увеличение не беше ли 8 лв ?? Сегашното е 1. Спад 8 пъти. Е значи, ако до следващото увеличение се запази това съотношение, може да се замисля да се включа. )))
    прецакана си от незнанието си и няма причина на други да се сърдиш накрая

миналото увеличение беше на 1.40

номинала е 1 лев и под тази цена увеличение на капитала не може да се прави ................. поне това не е трудно да се запомни за да не се пише тази глупост всяка седмица от някоя нова прецакана особа във форума

Коментар

• Първоначално изпратено от cloud Разгледай мнение
      Абе как едно увеличение на капитал не мина успешно за инвеститорите 1.05-1.07 им излезе цената, а сега и на лефче не могат да продадат.
      Mиналото увеличение не беше ли 8 лв ?? Сегашното е 1. Спад 8 пъти. Е значи, ако до следващото увеличение се запази това съотношение, може да се замисля да се включа. )))
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Абе как едно увеличение на капитал не мина успешно за инвеститорите 1.05-1.07 им излезе цената, а сега и на лефче не могат да продадат.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
          Не говоря за хиляди бройке а за дребни суми по 25,30 лева в края на сесията ......
          Не знам каква ти е логиката да купуваш по 100 акции на горно ценово ... не вярвам да си ти..
          :
          Аз говорих за хилядите, ама нейсе.........

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
            Ами ако съм аз.......не е майтап....
            Не говоря за хиляди бройке а за дребни суми по 25,30 лева в края на сесията ......
            Не знам каква ти е логиката да купуваш по 100 акции на горно ценово ... не вярвам да си ти..
            :

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
              Говорите за Алианц, но около Нова година поеха хиляди акции когато излезна новината около увеличението...След това докараха цената до 1,2 лв няколко пъти ,което си е почти 20 % печалба...
              От близо 20 дни стоя на 1 и малко и не спада под емисионната и то благодарение на крепителя с по 100 бр. който купува нагоре до горно ценево ..
              Равновесие нали беше против Стандарт и Оловото ...тука Алианц го прави същото...
              Мога да ти изредя десет компании в който го правят същото... ЗХБГ , ХИМ ,ФИБ ,ПЕТРОЛ, БИОВЕТ,Юрии Гагарин ,Стара планина и т.н...
              Ами ако съм аз.......не е майтап....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Те са си описали доста добре в докладите какво е положението и на какво се дължи. Просто с тези увеличения ни принуждават спекулантите да сме малко по-дългосрочни отколкото поне на мен ми се иска Можеше до сега да съм разпродал веднъж всичко и след това пак да съм си го купил, и всичко това на печалба, а не да правя врътки че да си намалявам загубите тук
                Говорите за Алианц, но около Нова година поеха хиляди акции когато излезна новината около увеличението...След това докараха цената до 1,2 лв няколко пъти ,което си е почти 20 % печалба...
                От близо 20 дни стоя на 1 и малко и не спада под емисионната и то благодарение на крепителя с по 100 бр. който купува нагоре до горно ценево ..
                Равновесие нали беше против Стандарт и Оловото ...тука Алианц го прави същото...
                Мога да ти изредя десет компании в който го правят същото... ЗХБГ , ХИМ ,ФИБ ,ПЕТРОЛ, БИОВЕТ,Юрии Гагарин ,Стара планина и т.н...

Коментар

Съгласен, е като купуваш на П/Б 0.5 не е учтиво да питаш какво е П/Е. Лично аз отдавам загубите на факта, че холда е в процес на преструктуриране, когато е нормално да не си оптимален, както и кризата е фактор.
                  Те са си описали доста добре в докладите какво е положението и на какво се дължи. Просто с тези увеличения ни принуждават спекулантите да сме малко по-дългосрочни отколкото поне на мен ми се иска Можеше до сега да съм разпродал веднъж всичко и след това пак да съм си го купил, и всичко това на печалба, а не да правя врътки че да си намалявам загубите тук

Коментар

Съгласен или не няма никакво значение. Аз в момента в който чуех за увеличение при което се получава размиване на капитала и веднага разселвах част от акциите ми и след това си ги връщах на цената на увеличението. Като знам как реагираше цената при тези новини, съм убеден че още доста хора правеха същото като мен. Разбира се като имаш желание можеш да търсиш една камара други причини от какво ли не естество. Но когато нещо се е продавало дори преди новината на P/BV 0,5 трудно можеш да виниш това че не са направили 25 милиона печалба за това че е взело да се търгува на 0,3. Печалбите определят цената чак след като цената е минала ликвидационната стойност.
                    Съгласен, е като купуваш на П/Б 0.5 не е учтиво да питаш какво е П/Е. Лично аз отдавам загубите на факта, че холда е в процес на преструктуриране, когато е нормално да не си оптимален, както и кризата е фактор.

Коментар

Не съм съгласен. 2007 беше на 2.4 мисля увелиението, цената беше и над 10 лв.

Цената не е това което трябва да е (само за пример (или може би за смях) - Стара Планина холд е с по голяма пазарна кап от това тук), не щото беше на 1.03, ами щото тоя холд по справка дето гледах за 15 г. не е дал дивидент никога, както и не изкарва тези печалби които се очакват. Тук всичко под 25 милиона годишна печалба за тези активи е просто недопустимо.
                      Съгласен или не няма никакво значение. Аз в момента в който чуех за увеличение при което се получава размиване на капитала и веднага разселвах част от акциите ми и след това си ги връщах на цената на увеличението. Като знам как реагираше цената при тези новини, съм убеден че още доста хора правеха същото като мен. Разбира се като имаш желание можеш да търсиш една камара други причини от какво ли не естество. Но когато нещо се е продавало дори преди новината на P/BV 0,5 трудно можеш да виниш това че не са направили 25 милиона печалба за това че е взело да се търгува на 0,3. Печалбите определят цената чак след като цената е минала ликвидационната стойност.

Коментар

виждаме 1,01 защото мажоритаря реши да прави увеличение на 1,03. Също както и преди гледахме 1,3 защото беше решил да прави увеличение на 1,4. Цялото това мизерно развитие на цената последната 1 година се дължи на 90% на решенията на мажоритаря.
                        Не съм съгласен. 2007 беше на 2.4 мисля увелиението, цената беше и над 10 лв.

Цената не е това което трябва да е (само за пример (или може би за смях) - Стара Планина холд е с по голяма пазарна кап от това тук), не щото беше на 1.03, ами щото тоя холд по справка дето гледах за 15 г. не е дал дивидент никога, както и не изкарва тези печалби които се очакват. Тук всичко под 25 милиона годишна печалба за тези активи е просто недопустимо.

Коментар

Акцията е добра. Това е няма подкрепа от Мажо е също много добре. Което е лоше е е Мажо не управлява на подобаваща печалба и дори на загуба годишна на консолидирана . Но е хубаво че Мажо преструктурира компанията адекватно и се е насоил в добри сектори с големи перспективи, както и много други хубави неща има, но и има и лоши като например пазарната конюктура, затова виждам тук цени от 1.01-1.10 през лятото.
                          виждаме 1,01 защото мажоритаря реши да прави увеличение на 1,03. Също както и преди гледахме 1,3 защото беше решил да прави увеличение на 1,4. Цялото това мизерно развитие на цената последната 1 година се дължи на 90% на решенията на мажоритаря.

Коментар

• Някой помни ли по колко вървяха правата за облигациите миналия път?

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
                              Акцията е добра, но няма грам подкраепа от мажоритаря, което за нашия смешен пазар си е минус отвсякъде....
                              Акцията е добра. Това е няма подкрепа от Мажо е също много добре. Което е лоше е е Мажо не управлява на подобаваща печалба и дори на загуба годишна на консолидирана . Но е хубаво че Мажо преструктурира компанията адекватно и се е насоил в добри сектори с големи перспективи, както и много други хубави неща има, но и има и лоши като например пазарната конюктура, затова виждам тук цени от 1.01-1.10 през лятото.

Коментар

• Колко пъти съм се заричал повече да не ги мисля тези !!! А съм се хванал на хорото още от времето на масовата.

Очевидно е, че за конвертиране при старите нива и дума не може да става. Също очевидно е, че има много недоволни от постигнатата доходност през изминалите години по облигациите и сега са се увесили пак на врата на дружеството и хленчат .... дайте да направим нещо !!!

Аз пък си задавам въпроса, при сегашна пазарна, да кажем 1,08, кое ще е по-изгодно:
                                - да дадеш пари назаем при лихва 8 % годишно и воден от надеждата, че след три години ще конвертираш на 1,5 или 2,- или, 3,- лв. или
                                - да купиш директно сега А., надявайки се, че след 3 години цената ще е повече от 1,35 лв.

А, още нещо. От един момент нататък престанах да разглеждам Желеви и Алианц като нещо, което прави заедно разни неща.
                                Е, топла връзка някаква може и да е останала, ама кой основно има грижа за тази позиция в качеството си на мажоритар, който държи здраво всичко в ръцете си.

Коментар

Working...
                                X