- “Телсо” АД , адрес: София, ул. “Позитано” 12, ЕИК 131176385 е продало 1 689 418 броя акции от капитала на “Доверие – Обединен холдинг”АД, представляващи 9.017% от капитала на дружеството. След сделката, която е регистрирана в Централен депозитар АД на 30.07.2015 г. процентът на участие на “Телсо”АД в капитала на “Доверие – Обединен холдинг”АД е 0.964%.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеЗащо доверие да са подценени?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеТакива проценти имат само май на Донев дружествата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеТук доброто корпоративно управление май им куца щом БФБ ги вади от индекса CGIX
Коментар
-
"Изгодни, но не и първокласни
"Най-активни на офисния пазар в Пловдив, както и в столицата, са IT и аутсорсинг компаниите", коментира Станимира Пашова, мениджър "Офис площи" във Forton. "Някои от фирмите решават да открият втория си офис вместо в София в Пловдив, за други това е първа локация, а някои от вече установилите се там решават да разширят дейността си", обобщава експертът. Според нея основната причина за това е, че пазарът в столицата става все по-конкурентен и за IT компаниите и центровете за изнесени услуги е все по-трудно и скъпо да наемат както квалифицирани служители, така и подходящи офиси.
"Предлагането на площи с характеристики клас А в Пловдив е доста скромно, но именно по тази причина започват новите проекти и промяната на предназначението на някои сгради", обяснява Пашова. "Forton вече работи с няколко инвеститора за превръщане на складови и търговски площи в офисни такива", коментира тя. Според Пашова, тенденцията на офис пазара в Пловдив е именно за модернизиране на съществуващи площи и промяна на предназначението на различни обекти с цел превръщането им в офиси."
Марицатекс?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеАбе бавно бавно но нещата се забързаха последната годинаАко не са провизиите и обезценките от бизнесите които се премахват (Вратица и Марицатекс)вече да сме на добра печалба но и това много скоро. Вратицата скоро няма да я има - има договорка за продажба на акциите а Марицата я провизираха достатъчно и може за в бъдеще да видим положителен ефект от продажбата на парцелите в Пловдив (доста декари в индустриалната зона).
Бриколажа върви много добре и тази година ще е на добра печалба - поне така показват последните отчети. Ефекта от новият магазин ще го видим в следващият отчет. В Q1 се вижда зареждането с много стока и за новият магазин и затова изглежда по слаб паричният поток. Бриколажа според мен ще увеличи пазарният дял - много опитен екип и добри локации на магазините, а Баумакс и Практикер са с нов екип който по трудно според мен ще се наложат. Сектора ще е силен при ниски депозити за спестяване и отлагани ремонти.
Двете застрахователни дружества са малки но с добра печалба и резерви. Текстилните имат договори с чужди фирми и са ок, а строителните могат само да спечелят от програмите за саниране. Винарният бизнес е слаб но пък няма и кой знае какъв ефект върху отчетите. Болницата е по зле но там делът го намалиха и загубите не са кой знае какви за ДОХ.
Медиката ще я прехвърлят към Софарма и се надявам да продължат да са честни и да прехвърлят на справедлива цена. Този кеш ще е добре дошъл за ДОХ.
БАНКАТАМного добър ход според мен. Оборотите на дружествата около Донев са сигурно около 1 милиард и вярвам че част от обема ще се насочи през банката та защо да плащат на други банки вместо да използват и развиват тяхната банка. Може да се получи и синергия с Бриколажа и да отворят малки клонове там. Добре ще е да намалят административните разходи и може би да разкарат централата и да наемат малко място в кулите на Софарма. Банката вярвам са я изчистили от проблеми и ще имаме bargain purchase тоест ще засилят капитала на групата. Банковият сектор в следващите години според мен ще е много силен та да купиш дори и малка банка е много добре особено пък ако имаш бизнеси с големи обороти
Не е препоръка а лично мнение! Имам акции!
Токуда ще си върви по своя път макари труден. Надявам се да намери място в холдинг Доверие, който може да разшири дейността си в бъдеще. Интересно ми е какво точно ще предприеме Токуда за развитието си в бъдеще.
Коментар
Коментар