IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Марияне, според мен проблема е другаде. Ти оценяваш активите през стойност. Предпочиташ АДСИЦ или друг подобен вид позиции. За да влезеш в някоя позиция ще търсиш подценен актив. Проблема ти е, че активите в една банка са вземания и ли инвестиции а ти нямаш достъп до кредитният портфейл за да видиш активите един по един и да прецениш дали са адекватно оценени. Поради липсата на възможност да направиш тази оценка приемаш, че задължително има някаква измама и мушенгия. Тоест по дефиниция за теб всяко нещо, което не можеш да провериш лично е измама. За мен това е крайно. Аз не участвам там където не мога да проверя нещата през моята логика и интуиция, но не твърдя, че са грешни. Следвайки логиката ти излиза, че Донев е или глупак, измамен от молдовците, или злонамерен спрямо нас. Аз не вярвам в нито едно то двете. Описваш един много малко вероятен сценарий като основен. Според мен цената на акцията включва изцяло твоят сценарий.

    Коментар


    • Ето така, да си имате - данни от последното преброяване в Молдова - само да вметна, че данните излизат 5 години по-късно (това трябва да ви дава отгворо на много въпроси за местната администрация:


      И после пак да си говорим за демографска катастрофа в България - не че у нас сме цъфнали и вързали, но това в Молдова е абсолютна черна дупка
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        В много черни краски виждаш нещата. Рискове има, безспорно, но и потенциалът не е никак малък. Надявам се бъдещето да те обори и съм заложил на това!
        Много са му реални опасенията даже ! Молдова е може би последната държава в Европа, където една компания би инвестирала. Но да видим все пак до къде ще я докарат.

        Коментар


        • В много черни краски виждаш нещата. Рискове има, безспорно, но и потенциалът не е никак малък. Надявам се бъдещето да те обори и съм заложил на това!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

            Много ти е бедна фантазията. Такива сделки дето купуваш нещо за 7 и то ти "дава веднага 5 печалба" за какво говорим?
            А това за "което говорим", откъде се избива? И само на входа ли има "за каквото говорим" или и текущо и на изхода. И ако влязат нови властимащи, трябва ли и за тях да има "от това за което говорим"? Да давам ли живи примери от България, а по-добре не?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
              Здравейте
              въртят ми се разни работи в главата, които разбира се не ангажират работата ми на журналист и не са препоръка за покупко-продажба на ценни книжа, защото инвестирането е личен, интимен акт.

              Първо мениджмънта
              Второ политическия гръб
              Трето Молдова
              Четвърто - рязане на вени

              Първо. Важна е лоялността на мениджмънта. Виждал съм западни мениджъри в България, които източват бизнеса, крадат, разделят и се опитват да вземат каквото могат. Тези хора тук са за да играят гадни игрички. Нямам доверие на който и да е от назначените за надзорници, в този смисъл. Няма гаранция, че те не са хора на Молдовскта ЦБ, а не на собственика. Да видим състава на УС, но няма как да задължиш някого да ти бъде лоялен, може да раздаде кредити на свои хора, на хора на Молдовската ЦБ или на когото си иска колкото си иска. В този смисъл дали надзорниците са "предложения на Доверие", както Доверие писа? Това са само думи. Хора на Доверие са Борисов, Донев, Стоев, Пелагия, Палавеев и т.н. Тези които влязоха в надзора са "от кол и въже". Да видим кои ще са в Управителния съвет и КОГА. А дотогава бог знае на кого сегашния мениджмънт дава кредити и осчетоводява печалби. Или казвате, че молдовците са поставили критерии за хора с опит в банковата сфера? Може, съгласен съм, че молдовците държат ножа и хляба, който е чел "Закон за банките" за която и да е държава, знае че ЦБ коли и беси, избира шефове, обезсилва акции, одържавява, иска рекапитализация. С две думи, няма такова животно като банките. Това е може би единственото извънземно, което доказано е кацнало на планетата земя. Едновременно твърдо като диамант и роФхВко като яйце.

              Второ. Политическият гръб. Ако някой нещо се опита да направи на британски, френски, немски, австрийски или италиански бизнес в България, бъдете абсолютно сигурни, че съответният Макрон, Меркел и т.н. ще извика Бойко и ще му "нашока репата". Нещо повече, ще се съберат Макрон, Меркел и т.н. и ще му нашокат репата дружно. Питам кой ще нашока репата на молдовските политици, ако тръгнат да крадат банката на Доверие? Напоследък Молдова гравитира към Русия, така че ще се молите на Путин.

              Трето. За Молдова. Това е една крадлива територия, България е слънце спрямо там. Първо е в гражданска война (аха). Второ всеки бяга оттам (питайте молдовци избягали оттам), демографската криза тук е слънце спрямо тази там. Имат по 2 международни паспорта и могат да работят в ЕС по 6 месеца без проблем, 3 месеца с единия паспорт и още 3 с другия, хитро нали. Много работят и в Москва. Гледал съм че населението се прогнозира да се стопи с 45%, докато тук със САМО 20%.
              След като порязаха Македония за ЕС, а беше сигурно (Макрон ги направи луди), шанса Молдовските политици да си кажат "да бъдем свестни, ще ни приемат в ЕС и ще бъдем бели лидери", изчезна. За тях шанса е да си крадат по старому и завиха рЕзко към Русия.

              Няма да изключа варианта вместо дивидент от молдовската банка към Доверие да има обратното, нужда от ново увеличение на капитала, защото, ъъъъ. Да богато ми е въображението. Просто гърмян заек.

              Четвърто. Ако молдовските власти позволят на някой да вкара примерно 50 млн. лв. в банка и да си ги изтегли през дивидент за година. Или ако позволят някой да влезе с 50 млн. лв. и след година, две пет да препродаде за 200 млн. лв., то сигурен съм, че ще си прережат вените и ще скочат в река Прут (имат и 500 метра излаз на Дунав, може да се метнат и там). Другият вариант е да кажат, окс взимаш 200 млн. лв., но и за нас 200-300 млн. лв., тоест трябва келепира да е за 0,5 млрд. лв., да има за всички.

              Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Ще гледам мача, защото е интересен.
              Пожелавам успех на всички рискували. Както биха казали ъпърите "печалбата е за смелите, Господ обича смелите, който не рискува не печели".

              Имам една акция в "Доверие обединен холдинг" АД и съм се качил на кораба.

              Успях ли да счупя тъпометъра?
              Много ти е бедна фантазията. Такива сделки дето купуваш нещо за 7 и то ти "дава веднага 5 печалба" за какво говорим?

              Коментар


              • Мислите ли че ако всичко беше кристално ясно и нарисувано, акцията ще се търгува на 1.5 форуърд Р/Е?!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                  Здравейте
                  въртят ми се разни работи в главата,...Успях ли да счупя тъпометъра?
                  Привет, Мъро...
                  Не ти се чака до петък с въпросите май?
                  Защо да счупиш тъпомера - изказаните от теб страхове са напълно възможни. Надявам се мениджмънта преди да вземе пари от Сфарм и да влезе в тази сделка, да е разиграл дори по-лоши от цитираните от теб възможности и да има печеливши отговори.
                  Поздравления за критичното мислене и се надявам, че макар в петък темата да е СОФАРМА, въпросите(страховете) ти да намерят отговор, защото индиректно касаят и СОФАРМА.

                  Коментар


                  • Здравейте
                    въртят ми се разни работи в главата, които разбира се не ангажират работата ми на журналист и не са препоръка за покупко-продажба на ценни книжа, защото инвестирането е личен, интимен акт.

                    Първо мениджмънта
                    Второ политическия гръб
                    Трето Молдова
                    Четвърто - рязане на вени

                    Първо. Важна е лоялността на мениджмънта. Виждал съм западни мениджъри в България, които източват бизнеса, крадат, разделят и се опитват да вземат каквото могат. Тези хора тук са за да играят гадни игрички. Нямам доверие на който и да е от назначените за надзорници, в този смисъл. Няма гаранция, че те не са хора на Молдовскта ЦБ, а не на собственика. Да видим състава на УС, но няма как да задължиш някого да ти бъде лоялен, може да раздаде кредити на свои хора, на хора на Молдовската ЦБ или на когото си иска колкото си иска. В този смисъл дали надзорниците са "предложения на Доверие", както Доверие писа? Това са само думи. Хора на Доверие са Борисов, Донев, Стоев, Пелагия, Палавеев и т.н. Тези които влязоха в надзора са "от кол и въже". Да видим кои ще са в Управителния съвет и КОГА. А дотогава бог знае на кого сегашния мениджмънт дава кредити и осчетоводява печалби. Или казвате, че молдовците са поставили критерии за хора с опит в банковата сфера? Може, съгласен съм, че молдовците държат ножа и хляба, който е чел "Закон за банките" за която и да е държава, знае че ЦБ коли и беси, избира шефове, обезсилва акции, одържавява, иска рекапитализация. С две думи, няма такова животно като банките. Това е може би единственото извънземно, което доказано е кацнало на планетата земя. Едновременно твърдо като диамант и роФхВко като яйце.

                    Второ. Политическият гръб. Ако някой нещо се опита да направи на британски, френски, немски, австрийски или италиански бизнес в България, бъдете абсолютно сигурни, че съответният Макрон, Меркел и т.н. ще извика Бойко и ще му "нашока репата". Нещо повече, ще се съберат Макрон, Меркел и т.н. и ще му нашокат репата дружно. Питам кой ще нашока репата на молдовските политици, ако тръгнат да крадат банката на Доверие? Напоследък Молдова гравитира към Русия, така че ще се молите на Путин.

                    Трето. За Молдова. Това е една крадлива територия, България е слънце спрямо там. Първо е в гражданска война (аха). Второ всеки бяга оттам (питайте молдовци избягали оттам), демографската криза тук е слънце спрямо тази там. Имат по 2 международни паспорта и могат да работят в ЕС по 6 месеца без проблем, 3 месеца с единия паспорт и още 3 с другия, хитро нали. Много работят и в Москва. Гледал съм че населението се прогнозира да се стопи с 45%, докато тук със САМО 20%.
                    След като порязаха Македония за ЕС, а беше сигурно (Макрон ги направи луди), шанса Молдовските политици да си кажат "да бъдем свестни, ще ни приемат в ЕС и ще бъдем бели лидери", изчезна. За тях шанса е да си крадат по старому и завиха рЕзко към Русия.

                    Няма да изключа варианта вместо дивидент от молдовската банка към Доверие да има обратното, нужда от ново увеличение на капитала, защото, ъъъъ. Да богато ми е въображението. Просто гърмян заек.

                    Четвърто. Ако молдовските власти позволят на някой да вкара примерно 50 млн. лв. в банка и да си ги изтегли през дивидент за година. Или ако позволят някой да влезе с 50 млн. лв. и след година, две пет да препродаде за 200 млн. лв., то сигурен съм, че ще си прережат вените и ще скочат в река Прут (имат и 500 метра излаз на Дунав, може да се метнат и там). Другият вариант е да кажат, окс взимаш 200 млн. лв., но и за нас 200-300 млн. лв., тоест трябва келепира да е за 0,5 млрд. лв., да има за всички.

                    Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Ще гледам мача, защото е интересен.
                    Пожелавам успех на всички рискували. Както биха казали ъпърите "печалбата е за смелите, Господ обича смелите, който не рискува не печели".

                    Имам една акция в "Доверие обединен холдинг" АД и съм се качил на кораба.

                    Успях ли да счупя тъпометъра?
                    Last edited by mpy_yordanov; 11.12.2019, 13:20.

                    Коментар


                    • Стана ли ясно, къде отиват дяловете на Софарма? Предполагам и днес тя е продавачът на големия пакет?
                      Мненията ми не са препоръка за търговия.

                      Коментар


                      • Пак заваляха кюфтета .....
                        Life won't wait for you.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                          А ОД и ДИХ купуват....
                          >3.05 = 3.xx = <3.50

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                            Има ли вече сериозни прогнози за цена на увеличението, че нещо съм пропуснал?
                            10лв

                            хаха
                            хайде наздраве

                            Коментар


                            • А ОД и ДИХ купуват....
                              Life won't wait for you.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                ...едно увеличение на 2лв(36-37млн.).,....
                                Има ли вече сериозни прогнози за цена на увеличението, че нещо съм пропуснал?

                                Life won't wait for you.

                                Коментар

                                Working...
                                X