Наесен нов дивидент към Доверие поне 2 лв на акция!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
"цената според мен на "Доверие" се движи от всичко друго, но не и от бойните действия" - ти си опитен играч на борсата и може да споделиш според тебе от какво се движи. Според мен войната оказва доста сериозно влияние и, ако се подпише мирен договор, цената бързо ще отскочи до към 20-25 лв, а след това евентуалното подобряване на световната конюнктура ще я закара и по-нагоре.
В случая нямам някави впечатления, че нещо уникално движи цената - обичайните неща: кой как оценява отчетите на Холдинга, бъдеши прогози какво бизнес развитие ще има молдовската банка, дали Централнта банка там ще продълки да разрешава разпределяне на дивиденти и в какви размери....
Да кажем има и други неикономически фактори - мен лично основно ме притеснява (и респективно спира да вляза с повече) дали чичо в един момент няма да направи някаква врътка така че прецака цацата тук.... Кой може да го задължи да разпределя дивидент тук, дори да е потекъл на талази от братска Молдова....
Така че, преценката ми е, че цената на акцията се движи от обичачайните инвеститорски анализи и страхове, но НЕ и от войната ?
Има ли някой тук, който да сподели примерно - "Заделил съм 20'000 лв. (или "X" сума) щото много ме оценявам фундамнета и имам много добри очаквания за акцията, но не купувам на текущите 8-9 лв., защото ме е страх че руснаците ще разбият украйна и ще продължат и влязат в Кишинев и ще загубим инвестицята си" ?
Лично мен ме съмнява.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеТук също трябва да видим отскок на дневна графика !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Много хамалската ще кажа какво мисля, че ще се случи тук в най-консервативния вариант /изключвайки путлер да завземе и Украйна, и Молдова... и света/. Та, в най-лошият случай Доверие ще прибира по 2-3 лева на година дивидент от Молдова. От тези 2,50 ще се изплатят заемите за 2 години и след това ще започне да "хартисва". Възможно е тогава да започне и самото Доверие да дава дивиденти. И без това голяма част ще останат непотърсени /предвид боновите книжки/ и ще се връщат в компанията. По-интересното обаче е какво ще направи Донев! Дали ще остави такава промоция? А най-интересното е ако/ когато тази банка се продаде! Тогава ще стане мноооого весело, защото се наслушахме на "екселските печалби", ама като започнат да идват милионите, дооооста хора ще вденат, че не са екселски.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеТук също трябва да видим отскок на дневна графика !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Иначе чисто за връзката между евентуалното завземане на Молдова и цената на акцията на "Доверие" - наистина не знам, кои и защо търси такава корелация за да обяснява цените на акцията тук ?
Поне от миналия Юни е повече от ясно, че руснаците просто нямат сили да стигнат до Молдова (дори да предположим, че имат такава цел - защото според мен нямат и такава).
Така че цената според мен на "Доверие" се движи от всичко друго, но не и от бойните действия !Last edited by X_Y; 26.06.2023, 00:24.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеАлтерко не е лоша, има и други добри, но нещастието при теб е, че много късно се включваш
Last edited by X_Y; 25.06.2023, 19:22.
Коментар
Коментар