IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Учудващо цената е под 9.50..... днес опита пробив на 9.40 ама върна на края на сесията. Понеделник мисля, че ще има тест на 9.50

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
      А сега си наливам чаша хубаво вино и ви казвам наздраве!
      Мерси за детайлния отговор и наздраве и от мен.
      Аз също пия много хубаво вино

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Какви са стъпките нататък с този дивидент ?
        Обяснете за незапознатите като мен
        И с колко това би се отразило на цената на акцията?
        Дивидентът ще бъде изплатен на Доверие инвест, което е мажоритарен акционер на банката и е 100 % собственост на ДОХ. Очаквам това да се случи в рамките на 1-2 месеца. Доверие инвест има множество кредити, взети във връзка с покупката на банката, като с дивидента ще погаси част от тях. Кредитите са основно от свързани лица, като основният краен кредитор е Софарма, където очаквам да акостират тези пари. По спомен ДОХ имаше шейсет и няколко милиона задължения към свързани лица по последен отчет. А това означава, че след като разпределят и половината от печалбата за 2022 г. след година или по-рано, ДОХ няма да има задължения към свързани лица и дивидентът от печалбата на банката за 2023 г. може да се насочи към дивиденти за нас, ако не се инвестира в нещо друго, което не очаквам да се случи. Банката очаквам да спечели между 100 и 120 мио. тази година, имайки предвид резултатите до момента. Така че смятай сам какво можем да очакваме като акционери, ако няма неприятни изненади и колко би струвала акцията , ако ДОХ започне да разпределя по-голямата част от печалбата си като дивидент след година - две.

В четвъртък отивам в отлично настроение на ОСА и може даже да се почерпим за добрите новини след това колеги, ако ще идва някой съфорумец.

А сега си наливам чаша хубаво вино и ви казвам наздраве!

Коментар

• Леите се трансферират в евраци после БНБ ги прибира и печати левове, Доверие си плаща заема на Софарма, която вече ги е гласувала като дивидент. Нали към четвърт от Доверие-ОХ принадлежи на Софарма и доктор Донев Ох-боли
          Last edited by Кисимов; 16.06.2023, 19:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Чакай малко, аз не бях ли заблудена риба?!
            Питай някой на твоето ниво.. А и нали фундамента е без значение, важни са чертите?
            Ами както виждаш съм няколко месеца преди теб тук само с чертичките.Говорим за миналата година.Без изобщо да знам какви активи имат или каквото и да е Хич и не ме интересува дали ще има или няма дивидент и кога.Питам от любопитство и обща култура,но може и друг да отговори,ако желае
            Last edited by petrg5s; 16.06.2023, 17:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Чакай малко, аз не бях ли заблудена риба?!
              Питай някой на твоето ниво.. А и нали фундамента е без значение, важни са чертите?

Коментар

• От тези над 27 милиона лева колко ще влязат в Доверие? Колко е данък дивидент?
                Не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Даже аз, заклетия оптимист, не вярвах че тази година ще успеем да дръпнем дивидент от Молдова. И въпреки това купувах с всичкия възможен кеш, защото е ясно, че рано или късно тамошните печалби ще влязат в касата на ДОХ. А че това ще се случи по-рано от моите очаквания.. Егати бонуса!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iliya Angelov Разгледай мнение
                    Миналата година Moldindconbank постигна нови забележителни резултати: общи активи – 25,8 милиарда MDL (+5,8%), кредитен портфейл – 12,6 милиарда MDL (+9,6%), депозитен портфейл – 19,3 милиарда MDL (+1,7%), което показва доверието на населението и бизнеса. Банката има най-големия портфейл от ипотечни кредити в банковата система в размер на 3,5 милиарда MDL, пазарен дял от 28,1%; най-голямото портфолио от разплащателни карти от над 1 милион с пазарен дял от 37,1%. В същото време Moldindconbank запазва лидерската си позиция на пазара на услуги за парични преводи от физически лица, като обемът достига до 582 милиона щатски долара. Пазарният дял на банката към 31.12.2022 г. е 34,1%.

По отношение на изплащането на дивиденти, Общото събрание одобри изплащането на дивиденти в размер на 72,45 MDL за една акция в обращение, в общ размер на 358 240 399,65 MDL, от отчета за нетната печалба за 2021 г. и нетната печалба на Moldindconbank за 2022 г. в размер на 900 711 554 MDL ще се счита за неразпределена печалба до приемането от Общото събрание на друго решение в тази връзка.

https://www.micb.md/noutati-en/108660/
                    Супер!
                    Даже аз, заклетия оптимист, не вярвах че тази година ще успеем да дръпнем дивидент от Молдова. И въпреки това купувах с всичкия възможен кеш, защото е ясно, че рано или късно тамошните печалби ще влязат в касата на ДОХ. А че това ще се случи по-рано от моите очаквания.. Егати бонуса!

Коментар

• Миналата година Moldindconbank постигна нови забележителни резултати: общи активи – 25,8 милиарда MDL (+5,8%), кредитен портфейл – 12,6 милиарда MDL (+9,6%), депозитен портфейл – 19,3 милиарда MDL (+1,7%), което показва доверието на населението и бизнеса. Банката има най-големия портфейл от ипотечни кредити в банковата система в размер на 3,5 милиарда MDL, пазарен дял от 28,1%; най-голямото портфолио от разплащателни карти от над 1 милион с пазарен дял от 37,1%. В същото време Moldindconbank запазва лидерската си позиция на пазара на услуги за парични преводи от физически лица, като обемът достига до 582 милиона щатски долара. Пазарният дял на банката към 31.12.2022 г. е 34,1%.

По отношение на изплащането на дивиденти, Общото събрание одобри изплащането на дивиденти в размер на 72,45 MDL за една акция в обращение, в общ размер на 358 240 399,65 MDL, от отчета за нетната печалба за 2021 г. и нетната печалба на Moldindconbank за 2022 г. в размер на 900 711 554 MDL ще се счита за неразпределена печалба до приемането от Общото събрание на друго решение в тази връзка.

https://www.micb.md/noutati-en/108660/

Коментар

• Ще ви дават ли нещо? Гледам голямо надъхване има.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

16.06.2023, at 11:00 a.m.
                          Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                            В колко часа е ОСАто на банката инфали ще знаем днес решението
                            16.06.2023, at 11:00 a.m.

Коментар

• В колко часа е ОСАто на банката и дали ще знаем днес решението
                              Last edited by polax; 16.06.2023, 11:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
                                Конкуренцията е гласувала дивидент днес на ОСА - https://ir.maib.md/news/maib-agm-results2023
                                Утре ние сме наред
                                Само гледай като загрее бавния БФБ реотан какво става.. пак ще има блъскане с лакти на входа

Коментар

Working...
                                X