If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Класическия Та - ок, но с тунинга по Елиът нещо не е наред сценария, не пасва вълноброенето.
Втора вълна не трябва да е растяща, а е намаляваща.
Първа вълна най-често е малка а втора е по-дълга и протяжна и обикновено дълбока (фибоначи - 62%)
Колега,не съм специлист по Елиът,но мисля,че на БФБ не работи.
Липсата на ликвидност (съответно няма bid support,няма нищо) е причина да се получава доста "шум"
Тук са побългарени схемите и не малко време съм отделил да адаптирам класическа ТА към БФБ и разбера кое работи и кое не.И все още се адаптирам
Интересно ми е дали си наясно каква е капиталовата адекватност на банката. 31.61% към края на 2022. Много по-добра отколкото тази на повечето европейски и български банки. Та даже е и много по-добра отколкото на другите две големи банки в Молдова ( на BC „MOLDOVA - AGROINDBANK” е 22.27%, а на OTP Bank е 27.44%). Та не виждам защо да не им позволят да разпределят. Според мен ще им позволят и много повече, стига да си поискат.
Аз не казвам, че банката работи лошо, а че ситуацията в страната изисква големи буфери, където и както е възможно. Но скоро ще разберем как ще се развие всичко.
Интересно ми е дали си наясно каква е капиталовата адекватност на банката. 31.61% към края на 2022. Много по-добра отколкото тази на повечето европейски и български банки. Та даже е и много по-добра отколкото на другите две големи банки в Молдова ( на BC „MOLDOVA - AGROINDBANK” е 22.27%, а на OTP Bank е 27.44%). Та не виждам защо да не им позволят да разпределят. Според мен ще им позволят и много повече, стига да си поискат.
По думите на Донев: "Искай малко за да ти се даде" и.. като ти се даде веднъж, лесно след няколко месеца може да поискаш пак..
Не вярвам Чичо да стигне дотам, не е такъв човек! Но наистина ще е много подозрително страната да е в извънредно положение, да взимаш заеми от МВФ и ЕС и да разрешиш изтичането на пари в този момент.
Не вярвам Чичо да стигне дотам, не е такъв човек! Но наистина ще е много подозрително страната да е в извънредно положение, да взимаш заеми от МВФ и ЕС и да разрешиш изтичането на пари в този момент.
Май бъркаш държавните с частните пари.. В СССР и Руский мир е така, частните лесно стават и държавни, но в белия свят към който се стреми Молдова, не е точно така
Т.е. според теб ако ни позволят дивидент е защото сме ги корумпирали, а не защото се стремят към точни отношения с чуждите инвеститори от ЕС, към който така неистово се стремят!?
Въпросът е принципен. Нооо... и в Молдова корупцията е национален спорт, даже са по-добри от нас.
Т.е. според теб ако ни позволят дивидент е защото сме ги корумпирали, а не защото се стремят към точни отношения с чуждите инвеститори от ЕС, към който така неистово се стремят!?
ГенЧо, мисля че не си съвсем обективен.
Купи са акции навреме, препоръка е!
Коментар