Брех,таз Поща,много,бе!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от БорисМного ясно че е идеално да покажат не много добър отчет
тогава "нашия" човек ще си напълни пакета по евтинко
Аз за никъде не бързам, щом мажоритар тук ще е Огнян Донев, и щом той вижда перспективи и инвестира тук при тази цена, значи моя таргет е мнооого по-нагоре.
Коментар
-
Прегледайте това - дава отговори на повдигнатите въпроси.
http://www.bse-sofia.bg/download/fin...s-IAS%2034.xls
Коментар
-
Първоначално изпратено от МечкаПървоначално изпратено от БорисМечка, ти уж по принцип бързо ги схващаш нещата
Много ясно че е идеално да покажат не много добър отчет
тогава "нашия" човек ще си напълни пакета по евтинко
Аз за никъде не бързам, щом мажоритар тук ще е Огнян Донев, и щом той вижда перспективи и инвестира тук при тази цена, значи моя таргет е мнооого по-нагоре.
Пък ти както си продал така може и пак да си купиш.
Аз нали продадох на 2,80 и след това купувах на 5,60
А и тия печалби от валутно-курсови разлики (VRAT) и продажби на ДМА (MRTEX и Доверие-Брико) хич не ме възбуждат.Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
-
Добре, само че досега не обсъждахме малцинственото участие в баланса, а дела му в печалбата.
Между другото, на който му е интересно, може да погледне и днешния отчет на Софарма. Там малцинственото участие е на загуба!Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от оркаПървоначално изпратено от МигелМечката е прав, само уточнявам че малцинствено участие е разликата Активи -Пасиви на дружеството Б(говорим за тези 40%) и съответно печалба за малц.участие е в случая 40% от печалбата.
Придобиващ
Активи 600 х 60%=360
Пасиви 200 х 60%= 120
Нетни активи 240
Малцинствено участие
Активи 600 х 40%=240
Пасиви 200 х 40%= 80
Нетни активи 160
Таблица за определяне на репутацията
Активи 600
Пасиви (200)
Малцинствено участие 160
Репутация 120_______________________________
Щедро сееш, едро жънеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от МечкаЧестноказано доста отгоре попрочетох постингите ви, но май никой не отговори точно на Стенли (само Пончо, но е малко неясно).
Стенли един пример:
Холдинга има 2 дружества А и Б с участие 100% и 60% съответно.
А е на загуба 5 млн.
Б е на печалба 10 млн.
В консолидирания отчет на холдинга печалбата е съответно:
Печалба общо: 5млн.
Печалба за групата: = -5+ 0.6*10=1млн
Печалба за малц. = 0.4*10 = 4 млн._______________________________
Щедро сееш, едро жънеш.
Коментар
-
nevermind
Първоначално изпратено от СтенлиМечка, и за мен това е единственото обяснение, т.е печалбите на холдинга от печелившите дружества се изяждат от губещите, а миноритарите (сигурно свързани с мениджмънта ) имат участие само в печелившите.
v cql svqt v razvitite ikonomiki tova se prilaga ot dostatu4no mnogo godini....
no puk Doverie-to moje v skoro vreme oshte pove4e da spe4eli doverieto na investirashtite v nego. o4akvaite novini do mesec!
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтенлиМечка, и за мен това е единственото обяснение, т.е печалбите на холдинга от печелившите дружества се изяждат от губещите, а миноритарите (сигурно свързани с мениджмънта ) имат участие само в печелившите.Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
-
Честноказано доста отгоре попрочетох постингите ви, но май никой не отговори точно на Стенли (само Пончо, но е малко неясно).
Стенли един пример:
Холдинга има 2 дружества А и Б с участие 100% и 60% съответно.
А е на загуба 5 млн.
Б е на печалба 10 млн.
В консолидирания отчет на холдинга печалбата е съответно:
Печалба общо: 5млн.
Печалба за групата: = -5+ 0.6*10=1млн
Печалба за малц. = 0.4*10 = 4 млн.Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
Коментар