IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще си позволя малко шеговит коментар. Слънчевият вятър явно е усетил накъде ще задуха вятъра.

Коментар

• Боре, абе тая логика е интересна, ама некой път прай изненадки
      Например Севто-то не е толкова кухо като онова което го казваш, и е на Фармата, ама я го виж - седи и ни мърда, ни шава а комай и надолу подава.

Коментар

• Добре, някой ще ми даде ли основателна причина тая куха черупка Финтекско, сега софарма логистика да се търгува на такава цена!?
        Причината както знаем е само една - Софарма и ко. станаха мажоритари там! Е, щом като пазара вижда такива перспективи в тая черупка само заради читавия мажоритар, представете си какъв потенциал би имала огромна но засега тромава структура като ДОВХЛ!
        Аз ще следвам г-н Донев, пък вие си знаете за вас. Успех!

Коментар

• Meчо, ако ше ти подейства успокояващо, да ти призная че и я ги изфучках тея акции, имам си печалбичка, стига ми толкоз. тея господа-управниците и тем подобни да си играят как си искат, кат немам акция - немам и дерт па и разни панди може да се навъдили около борсата напоследък, що да не погледаме малко от трибуната, как върви ръкопашния бой

Коментар

• Но ако има източване защо Донев пък се хвърля да купува. Той докато вземе колкото му трябват може да се направят много поразии

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
              Мечка, ти уж по принцип бързо ги схващаш нещата
              Много ясно че е идеално да покажат не много добър отчет
              тогава "нашия" човек ще си напълни пакета по евтинко
              Аз за никъде не бързам, щом мажоритар тук ще е Огнян Донев, и щом той вижда перспективи и инвестира тук при тази цена, значи моя таргет е мнооого по-нагоре.
              Пък ти както си продал така може и пак да си купиш.
              Аз нали продадох на 2,80 и след това купувах на 5,60
              Честно казано и аз си помислих същото сутринта (особено след твоя пост). Но нещо не ми се връзва. По ми прилича на класическо източване...
              А и тия печалби от валутно-курсови разлики (VRAT) и продажби на ДМА (MRTEX и Доверие-Брико) хич не ме възбуждат.
              Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• аз не доумявам защо сте помислили че печалбата е 3 млн. като в отчета съвсем ясно си пише че печалбата на групата е 694 х. Още сутринта намеквах че печалбата е "удобно ниска" за покупки от заинтересовани бъдеши мажоритари.
                Това че инвестора писа за 3 млн. си е тяхен проблем, или по точно на тяхната счетоводна грамотност.

Коментар

• Eто ви линк към консолидирания одитирания отчет на холдинга за 2005 г. Ще видите, как за 2005 г. загубата е само тази на групата, а за 2004 г. същото е и с печалбата. Така, че при одитирания отчет печалбата ще е 694 хлв. Никой одитор няма да го допусне това. А, че не е все едно е ясно. По един и същи начин изглеждат показателите за финансов анализ при 694 х. и съвсем различно при 3648 х. Нищо лично към позицията, аз лично съм разочарован от консолидираните отчети на почти всички холдинги.

http://www.bse-sofia.bg/download/fin...5%20-%20Audit/

Коментар

• Добре де но същата работа стана и с консолидирания за 9-те месеца. Печалбата беше обявена за 5 291 000, нали така. Значи и сега трябва да е 3 648 000. И тогава много се изприказва по въпроса ама си остана 5 291 000.

Коментар

• Холдинга за мен не е интересен, нямам и не съм имал негови акции. Не влиза и в моментните ми инвестиционни намерения. Въпрос на елементарна коректност е обаче, да се обърне внимание върху тази да приемем неволна некоректност. Нетната печалба по отчета е печалбата за групата, а не общата нетна печалба. Тя се равнява на посочената в баланса. Съставям отчети, включително и консолидиран и съм сигурен, че в одитирания отчет, тук ще се посочи печалбата за групата, т.е. 694 хлв. Не коментирам голяма или малка е печалбата, а колко е коректно да се посочи.

Коментар

• Стенли,май ти ми свърши добрата работа през ноември миналата година.Една година преди това бях излязъл от Доверие.Но като видях писаниците,доста време купувах на средна цена 2,55.Резултата в момента мисля е виден.Естествено имах и други аргументипри покупката.Сега не ми пука кой какво говори.Ако се преместите на друго место,предупредете ме.!

Коментар

• Нещо на гръмнати ли се правите?
                          И в баланса и в ОПР изрично ви е посочена печалбата за групата

E. Печалба след облагане с данъци 3 648
                          в т.ч. за групата 694
                          в т.ч. за малцинствено участие 2954

все някой ви лъже, пък то излиза че вие сами не знаете какво да гледата.
                          Ама щом ви лъже продавайте си акцийките на г-н Донев, той знае къде и какво да гледа

Коментар

• Е, не е истина, много елегантен финт на господата от неДоверие верно . Консолидирана печалба принадлежаща на групата е точно 694 000 - в баланса, а не 3 648 000, както е посочено в ОПР. От тези 3 648 000, 2 954 000 не принадлежат на групата Доверие, а на малцинственото участие.

Коментар

• Печалбата от малцинствено участие не е ли печалба за загуба ли я смяташ или за 0 .

Коментар

• Тарикатски начин за заблуждение, по който явно се е заблудил и Инвестор.
                                Обърнете внимание на разликата в печалбата за 2006 г. отразена в баланса и отчета за доходите . В отчета е посочена нетна печалба 3648 хлв., без да се извади печалбата за малцинствено участие, която е 2954 хлв. В баланса е реалната нетна печалба от 694 хил.лв.
                                Не се заблуждавайте, нетната печалба за групата е 694 хлв. При разчети следва да се вземе 694 хлв.

Коментар

Working...
                                X