Ще си позволя малко шеговит коментар. Слънчевият вятър явно е усетил накъде ще задуха вятъра.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Добре, някой ще ми даде ли основателна причина тая куха черупка Финтекско, сега софарма логистика да се търгува на такава цена!?
Причината както знаем е само една - Софарма и ко. станаха мажоритари там! Е, щом като пазара вижда такива перспективи в тая черупка само заради читавия мажоритар, представете си какъв потенциал би имала огромна но засега тромава структура като ДОВХЛ!
Аз ще следвам г-н Донев, пък вие си знаете за вас. Успех!
Коментар
-
Meчо, ако ше ти подейства успокояващо, да ти призная че и я ги изфучках тея акции, имам си печалбичка, стига ми толкоз. тея господа-управниците и тем подобни да си играят как си искат, кат немам акция - немам и дерт па и разни панди може да се навъдили около борсата напоследък, що да не погледаме малко от трибуната, как върви ръкопашния бой
Коментар
-
Първоначално изпратено от БорисМечка, ти уж по принцип бързо ги схващаш нещата
Много ясно че е идеално да покажат не много добър отчет
тогава "нашия" човек ще си напълни пакета по евтинко
Аз за никъде не бързам, щом мажоритар тук ще е Огнян Донев, и щом той вижда перспективи и инвестира тук при тази цена, значи моя таргет е мнооого по-нагоре.
Пък ти както си продал така може и пак да си купиш.
Аз нали продадох на 2,80 и след това купувах на 5,60
А и тия печалби от валутно-курсови разлики (VRAT) и продажби на ДМА (MRTEX и Доверие-Брико) хич не ме възбуждат.Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил
Коментар
-
аз не доумявам защо сте помислили че печалбата е 3 млн. като в отчета съвсем ясно си пише че печалбата на групата е 694 х. Още сутринта намеквах че печалбата е "удобно ниска" за покупки от заинтересовани бъдеши мажоритари.
Това че инвестора писа за 3 млн. си е тяхен проблем, или по точно на тяхната счетоводна грамотност.
Коментар
-
Eто ви линк към консолидирания одитирания отчет на холдинга за 2005 г. Ще видите, как за 2005 г. загубата е само тази на групата, а за 2004 г. същото е и с печалбата. Така, че при одитирания отчет печалбата ще е 694 хлв. Никой одитор няма да го допусне това. А, че не е все едно е ясно. По един и същи начин изглеждат показателите за финансов анализ при 694 х. и съвсем различно при 3648 х. Нищо лично към позицията, аз лично съм разочарован от консолидираните отчети на почти всички холдинги.
http://www.bse-sofia.bg/download/fin...5%20-%20Audit/
Коментар
-
Холдинга за мен не е интересен, нямам и не съм имал негови акции. Не влиза и в моментните ми инвестиционни намерения. Въпрос на елементарна коректност е обаче, да се обърне внимание върху тази да приемем неволна некоректност. Нетната печалба по отчета е печалбата за групата, а не общата нетна печалба. Тя се равнява на посочената в баланса. Съставям отчети, включително и консолидиран и съм сигурен, че в одитирания отчет, тук ще се посочи печалбата за групата, т.е. 694 хлв. Не коментирам голяма или малка е печалбата, а колко е коректно да се посочи.
Коментар
-
Стенли,май ти ми свърши добрата работа през ноември миналата година.Една година преди това бях излязъл от Доверие.Но като видях писаниците,доста време купувах на средна цена 2,55.Резултата в момента мисля е виден.Естествено имах и други аргументипри покупката.Сега не ми пука кой какво говори.Ако се преместите на друго место,предупредете ме.!
Коментар
-
Нещо на гръмнати ли се правите?
И в баланса и в ОПР изрично ви е посочена печалбата за групата
E. Печалба след облагане с данъци 3 648
в т.ч. за групата 694
в т.ч. за малцинствено участие 2954
все някой ви лъже, пък то излиза че вие сами не знаете какво да гледата.
Ама щом ви лъже продавайте си акцийките на г-н Донев, той знае къде и какво да гледа
Коментар
-
Тарикатски начин за заблуждение, по който явно се е заблудил и Инвестор.
Обърнете внимание на разликата в печалбата за 2006 г. отразена в баланса и отчета за доходите . В отчета е посочена нетна печалба 3648 хлв., без да се извади печалбата за малцинствено участие, която е 2954 хлв. В баланса е реалната нетна печалба от 694 хил.лв.
Не се заблуждавайте, нетната печалба за групата е 694 хлв. При разчети следва да се вземе 694 хлв.
Коментар
Коментар