IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

А ти за кои десни гласуваш кажи да гласувам и аз за тях ? Никой не е казвал, че Асен е десен, а той не е от десните дори. За съжаление истински десен кабинет не знам от кога не сме имали. То няма и как да има след като не е имало такова мнозинство в парламента.
    Например за "Синя България". Както и да е, не е толкова въпроса за кого да гласуваш (има голям избор), а най-вече за кого да не гласуваш.
    Просто не може десен човек (в частност инвеститор на финансовите пазари) да гласува за мега леви популисти, които разбиват стабилна консервативна фискална политика от десетилетия, които помпат заеми като обезумели за да раздват "хеликоптерни пари" !?! Просто не може !

Както и да е - наистина обърнахме темата на политка, което не е правилно точно тук.
    Просто наистина ме шокира как някой точно в този форум може да подкрепя Леви мошеници....

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Е каква точно манипулация видя в това, че съм ти казал, че не си типичен "десен", след като гласуваш за най-левите политици от времето на Жан Виденов ?!?
      А ти за кои десни гласуваш кажи да гласувам и аз за тях ? Никой не е казвал, че Асен е десен, а той не е от десните дори. За съжаление истински десен кабинет не знам от кога не сме имали. То няма и как да има след като не е имало такова мнозинство в парламента.

Коментар

"Брутен държавен дълг | Национален статистически институт" https://www.nsi.bg/bg/content/11477/...8A%D0%BB%D0%B3

Хубаво е и ти и Ван Бастен по долу да не правите евтини манипулации !
        Е каква точно манипулация видя в това, че съм ти казал, че не си типичен "десен", след като гласуваш за най-левите политици от времето на Жан Виденов ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Не, честно, когато прочета подобно нещо във финансов форум, при това с 5 лайка, които сигурно ще станат 15, понеже идиоята на умнокраставитета е наистина заразна (без извинения), наистина отварям лаптопа и в почивен ден и опровергавам. Правя го от уважение към теб, защото иначе си свестен форумец и не си мейнстрийм и яхтсмен!

Конкретно - Кака Кокорка заложи такава боНба, че ум да ти зайде в пенсиите - ние, баце, трупаме дефицит тип маляките - не за да строим (капиталовите разходи са на санитарния минимум), а за пенсии, които само надуват инфлацията. Добави малоумното швейцарско правило и още по-малоумното правило за мин заплата = 50% от средната, т.е. самосбъдващо се перпетуум мобиле на увеличение, и гледай сеЙр. Сега с цифри, защото ти ще ме разбереш, а умнокраставитетът ще квичи, че съм копейка:

Година Дефицит пенсии
          2019 3 700 000 000
          2020 4 700 000 000
          2021 7 160 000 000
          2022 7 480 000 000
          2023 9 630 000 000
          2024 11 520 000 000

2019 сме със 120 милиада БВП, т.е. само от пенсиите имаме около 3% дефицит. 2024 сме с около 200 милиарда БВП, т.е. само от пенсии имаме вече 6% дефицит. А догодина, щото пенсиите ще растат, няма как, заложено е в закона, ще сме с около 6,5% дефицит само от пенсии. И този дефицит ще расте, расте, расте, расте...

Сега схвана ли какво направи Кака Кокорка - да, не? Честен частник, баце от Арвард - сущий честен частник като Бг Бъфет от Беуграду. Аман от комунисти с претенциЙ за десни!
          "Брутен държавен дълг | Национален статистически институт" https://www.nsi.bg/bg/content/11477/...8A%D0%BB%D0%B3

Хубаво е и ти и Ван Бастен по долу да не правите евтини манипулации !

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            За догодина са ми надеждите по скоро. Преди това вероятно ще има други интересни неща тук. За това ми говорят сделките с акции на големите акционери.
            Дивидент може да има две години преди падежа на конвертируемите облигации ;-)
            Това ми говорят звездите :-)))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
              Батя, мислиш ли че с тези 22 милиона и нов дивидент от банката след няколко месеца можем да получим най-после някакъв дивидент тука или чакаме пак догодина?
              За догодина са ми надеждите по скоро. Преди това вероятно ще има други интересни неща тук. За това ми говорят сделките с акции на големите акционери.
              Last edited by Батя; 16.02.2025, 16:52.

Коментар

• Батя, мислиш ли че с тези 22 милиона и нов дивидент от банката след няколко месеца можем да получим най-после някакъв дивидент тука или чакаме пак догодина?

За вярванията, еми завършил съм финанси и пиша в алфата ама ми харева идеята за безплатно здравеопазване и образование, иначе ставаш САЩ или по-лошо Южна Африка дето и полицията си е частна. Скандинавците добре се справят с баланса на ляво и дясно, харесва ми тази система. Бърнито също им е фен и се води ляв, но в САЩ всичко вляво от двете партии се води социализъм
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от 15-

Батя, недей да гониш и малкото останали коментари в Инвестор!
                  Никого не гоня. Просто си пишете в коректната тема - Политика!

Коментар

• Алоо, темата е Доверие Обединен холдинг!

Модератор?!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15-

Това за дълга мисля, че е невярна опорка.

При встъпването на ПП-ДБ бяхме втори /след Естония/ по дълг в ЕС. При излизането на ПП-ДБ бяхме с най-ниския дълг в ЕС. Това са фактите от Евростат, а тиквата и феноменът какво говорят /чрез медиите си/ няма никакво значение. Или поне не би трябвало да има...
                      Не, честно, когато прочета подобно нещо във финансов форум, при това с 5 лайка, които сигурно ще станат 15, понеже идиоята на умнокраставитета е наистина заразна (без извинения), наистина отварям лаптопа и в почивен ден и опровергавам. Правя го от уважение към теб, защото иначе си свестен форумец и не си мейнстрийм и яхтсмен!

Конкретно - Кака Кокорка заложи такава боНба, че ум да ти зайде в пенсиите - ние, баце, трупаме дефицит тип маляките - не за да строим (капиталовите разходи са на санитарния минимум), а за пенсии, които само надуват инфлацията. Добави малоумното швейцарско правило и още по-малоумното правило за мин заплата = 50% от средната, т.е. самосбъдващо се перпетуум мобиле на увеличение, и гледай сеЙр. Сега с цифри, защото ти ще ме разбереш, а умнокраставитетът ще квичи, че съм копейка:

Година Дефицит пенсии
                      2019 3 700 000 000
                      2020 4 700 000 000
                      2021 7 160 000 000
                      2022 7 480 000 000
                      2023 9 630 000 000
                      2024 11 520 000 000

2019 сме със 120 милиада БВП, т.е. само от пенсиите имаме около 3% дефицит. 2024 сме с около 200 милиарда БВП, т.е. само от пенсии имаме вече 6% дефицит. А догодина, щото пенсиите ще растат, няма как, заложено е в закона, ще сме с около 6,5% дефицит само от пенсии. И този дефицит ще расте, расте, расте, расте...

Сега схвана ли какво направи Кака Кокорка - да, не? Честен частник, баце от Арвард - сущий честен частник като Бг Бъфет от Беуграду. Аман от комунисти с претенциЙ за десни!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Van-ka Bast-A- en

Коментар

Десен съм и винаги ще си остана десен и няма да ходя като цветарка от партия в партия ! Ти с това анти гласуване явно не малко партии си обиколил !
                          E какъв "десен" си, ако гласуваш за най-левите ни управляващи от времето на Жан Виденов ?!!?

Абсолютно никое друго правителство след Жан Виденов и преди Асен Василев не е провеждало толкова разсипническа ЛЯВА политика да раздава "хеликоптерни пари" взети от помпане на държани дългове ! Няма правителство, което дори да е доближавало такава разсипническа политика !

P.S. Айде, уточнявам, че визирам да си гласувал повече от веднъж за ПП-ДБ.... по един път, всички наистина десни ни подлъгаха да гласуваме за тях....

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

защо всички десни толкова се гордеят, че са десни? не мога да го проумея
                            Панда ти да не си лява китка, бе батко? Странна птица ще да си, инвестираш в капиталистическата борса, пишеш статии за оценка на акциите на компаниите в алфата, дисконтирани парични потоци, тва онва, а ще вземеш комунист да се окажеш... Коментари?
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Санду има харизма, но как спечели изборите - номерът е че са открили само две секции в Русия, при все че там е имало най-голямата диаспора, сравнима с италианската, но в Италия е имало над 500 секции
                              https://youthmoldova.ru/diaspora/ И трябва да се отчете обаче, че така или иначе щеше да спечели, тъй като в последните години е имало рязък отлив на пребиваващите в Русия. Просто са се подсигурили: https://enewsmd.online/publicatsia/z...os-v-3-5-raza/
                              Last edited by Кисимов; 14.02.2025, 23:06.

Коментар

Не знам дали човек трябва да се гордее с това, но за мен десен значи свободен и независим човек ! Свободен и в мисленето си ако щеш ! Особено за нашата държава това е много важно, защото масово хората не са такива и затова сме в това никакво положение толкова много години !
                                И в този ред на мисли да кажа и нещо весело ! Толкова съм независим, че нищо не зависи от мен !
                                това не звучи никак дясно, да не си социалдемократ в крайна сметка?
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X