ето защо се държеше цената за облигациите 8,20 за 5г. с 4% доходност таман 10кинта маашаалаа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
правилно свободна държава сме...
и кое е по точно смяташ за грешно? ако имаш трейдинг изглежда те кефи, че лековит изчезна? факт ли е?
виждам, че очакваш бъдещи дивиденти от доверие, и аз бих се радвал, Но ако все пак не дойдат такива? Или такъв вариант изобщо не го разглеждаш.
дано всички спечелят в доверие а на теб пожелавам да си купиш яхта, вместо доверие
Коментар
-
Първоначално изпратено от LESOPLASTOV Разгледай мнениеА какво стана с Лековит? защо я обезцениха 100%?
тук може би като се въртат парите на фармата, със същите пари ще се направи и увеличение и тук. Поради факта, че инвестицията не е директна на
доверие, а на доверие инвест не очаквам дивиденти да ни огреят.
Е, после мрънка за яхти и коленца и се облизва гладно под лозата, ама това си е част от играта
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Но подбна експанзия е точно това, което е логично инвеститорите да искат (и дребни, и големи).
А пък усещанията ти са worst case scenario. Има го в зара, еле па на плиткото ни БФБ.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Може би искат да имат 51% но поради многото дребни инвеститори, които въобще не са на борсата е трудно да си купят от съществуващите акции, а с едно увеличение нещата ще станат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеТе в момента имат карт бланш да увеличат капитала с около десетгодишните печалби на банката, грубо смятам на око. Дивиденти, като във Софарма едва ли ще им се дават, защото фф тук е голям. Определено е интересно какво се мъти.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеАко банката продължава да прави по 100тина млн печалба и Доверие получава като дивидент около 76млн/май толкова %та имаха/ ще имат предостатъчно кеш за експанзия, придобивания и каквото са решили. Тези печалби според мен ще се запазят още поне две години докато инфлацията не бъде овладяна.
Тези увеличения за мен не са нужни. Имам усещането, че мажо има планове, които няма да се харесат на миноритарите. И към момента имат бизнеси за чистене.
Евентуално обяснение на това бъдещо увеличение е че вече има бизнес към който имат интерес, а ги няма парите от дивиденти, а и кредит имат да връщат на фармата.
Последното изречение е best case scenario. Като дребосък тук, много бих се радвал, да е така. Намирам го за по-скоро нормално да не се изнасят публично предварителни намерения за придобивания. Но подбна експанзия е точно това, което е логично инвеститорите да искат (и дребни, и големи).
А пък усещанията ти са worst case scenario. Има го в зара, еле па на плиткото ни БФБ.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ако банката продължава да прави по 100тина млн печалба и Доверие получава като дивидент около 76млн/май толкова %та имаха/ ще имат предостатъчно кеш за експанзия, придобивания и каквото са решили. Тези печалби според мен ще се запазят още поне две години докато инфлацията не бъде овладяна.
Тези увеличения за мен не са нужни. Имам усещането, че мажо има планове, които няма да се харесат на миноритарите. И към момента имат бизнеси за чистене.
Евентуално обяснение на това бъдещо увеличение е че вече има бизнес към който имат интерес, а ги няма парите от дивиденти, а и кредит имат да връщат на фармата.Last edited by polax; 03.11.2023, 11:13.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Експанзия, увеличения... Тук не знам ще се види ли по-висока цена. Те със сегашните си притежания не се оправят особено добре, ако изключим банката. Във всички учебници го пише - компании, които се хвърлят в придобивания не са изгодни за инвеститорите си. Поне в средносрочен план. Ще видим...
- 1 like
Коментар
-
Официалната част мина за 15-20мин. Гласуваха се всички точки. После се появи г-н Донев и каза да дойдем на 24-ти, когато ще ни почерпи с кафе - днес няма. На въпрос защо се прави това увеличение отговорът беше лаконичен - за бъдещ растеж на дружеството. Друг колега попита дали се очаква втори дивидент от Молдова, на което ОД отговори, че винаги са искали дивидент от там, но молдовската централна банка гледа Доверие под лупа и не било толкова лесно, но за в бъдеще идеята е такава. Не споделиха никаква конкретика дали ще са варанти, права, или акции за увеличението, както и кога евентуално, за параметри да не говорим. Каза, че щом не е упоменато значи мениджмънта не е решил какво точно иска. и така на 24-ти никой да не е пил кафе вкъщи
- 11 Харесвания
Коментар
Коментар