Първоначално изпратено от wannarock
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
"Доверие ОХ" придоби третия по пазарен дял здравен фонд
"Доверие обединен холдинг" придоби 90% от третия по пазарен дял в страната здравно-осигурителен фонд "Медико 21". Това стана ясно от официално съобщение на холдинга до x3news. Цената на сделката не се обявява. "Доверие обединен холдинг" е собственик на петия по пазарен дял Обединен здравноосигурителен фонд "Доверие".
Целта на придобиването е консолидация на здравно-осигурителния бизнес на "Доверие", тъй като с оглед на очертаващата се реформа в сектора, ще се изискват по-крупни структури, които да обслужват и по-качествено клиентите си, каза за "Дневник" Огнян Донев, заместник-председател на надзорния съвет и изпълнителен директор на фармацевтичната компания "Софарма". За придобиването са използвани собствени средства.
След сделката "Доверие" ще държи 16.55% пазарен дял. Въпрос на време е холдингът да обедини двата фонда, които вече притежава, допълни Донев. Това ще е първата консолидация в бранша на фона на общо 16-те опериращи здравни фонда. Обединената структура ще измести ДОМ "Здраве" от второто място по пазарен дял и ще се нареди веднага след лидера "Дженерали Закрила", заемащ 41.14% от пазара. Клиенти на здравен фонд "Доверие" са Уникредит Булбанк, "Данон", Българската фондова борса и др. според информация на "Капитал".
Досега "Медико 21" беше собственост на сдружение на фирми и партньори на проф. Цекомир Воденичаров.
Освен здравния фонд "Доверие" "Доверие обединен холдинг" притежава и Многопрофилна болница за активно лечение "Доверие". Сделката за "Медико 21" е първата крупна придобивка на бившия приватизационен фонд след смяната на собствеността и управлението и преструктурирането на дяловите участия на холдинга през 2007 г. и началото на 2008 г. В момента основни акционери в холдинга са Донев и групата на "Софарма". Значителен дял притежава и собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев.
http://pazari.dnevnik.bg/show/475539/==Не е препоръка за покупка или продажба==
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorpheusПървоначално изпратено от баш майсторапичове не се заблуждавайте
тва че са продадени всички неупражнени права не значи че с/у тях ще се запишат акции
подпирането на цената беше с идеята дано се излъже още някой да запише
можеше да я подържат още някой ден да мине записването ама те си знаят
аз лично не бих записал сега пък дори и да съм си купил права
няма логика да дадеш 12 за нещо дето на пазара струва 11 и нещо
не е препоръкаНе е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от баш майсторапичове не се заблуждавайте
тва че са продадени всички неупражнени права не значи че с/у тях ще се запишат акции
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от баш майсторапичове не се заблуждавайте
не е препоръка
Коментар
-
пичове не се заблуждавайте
не е препоръка*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hotredПървоначално изпратено от MorpheusПървоначално изпратено от hotredКакво става -само аз ли се интересувам от това заспало Доверие?
Що така се срина днес?
държи поне на 13лв за да има някакъв смисъл сега да купуваш на 12.12-12.60
Коментар
-
Първоначално изпратено от баш майстораначи врътката е следната
новите акции на всички акционери които не са си били прехвърлили старите от регистър А (били са по сметка в ЦД) към сметки в ИП са регистрирани в клиетски сметки на Евър
евър беше собственост на стария мажоритар или беше част от холдинга
не съм сигурен точно ама са синджир марка
и аз го проверявах тва ама няма сметка
по добре си ги продай направо през тях
те са си ведомствен посредник на доверие и дерат кожи с цени щото те само на тая акция разчитат
Коментар
-
Първоначално изпратено от jaysПървоначално изпратено от баш майстораПървоначално изпратено от jaysПървоначално изпратено от jaysПървоначално изпратено от HakkinenЗвънни в Евър и ги питай как процедират в този случай. Едва ли си единственият варненец, притежаващ акции на Доверие ОХ от масовата приватизация и едва ли всеки един го карат да идва до София...
не че продажбата ще ти е много евтина ама прехвърлянето е направо златно
мисля че нямаха такса под 15 лв. което на 25 акции си е бая
samozahranvat si se kakvo kazva zakona tuk nqkoi znae li ?
Коментар
-
начи врътката е следната
новите акции на всички акционери които не са си били прехвърлили старите от регистър А (били са по сметка в ЦД) към сметки в ИП са регистрирани в клиетски сметки на Евър
евър беше собственост на стария мажоритар или беше част от холдинга
не съм сигурен точно ама са синджир марка
и аз го проверявах тва ама няма сметка
по добре си ги продай направо през тях
те са си ведомствен посредник на доверие и дерат кожи с цени щото те само на тая акция разчитат*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар