IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wannarock
    сега вече можем да спокойни за записането по 12 лв.
    И не само :-) нали частните здравноосигурителни дружества ще стават частни здравни каси от 2009 и в тях ще се внася % от здравната вноска?

Коментар

• сега вече можем да спокойни за записането по 12 лв.
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• "Доверие ОХ" придоби третия по пазарен дял здравен фонд

"Доверие обединен холдинг" придоби 90% от третия по пазарен дял в страната здравно-осигурителен фонд "Медико 21". Това стана ясно от официално съобщение на холдинга до x3news. Цената на сделката не се обявява. "Доверие обединен холдинг" е собственик на петия по пазарен дял Обединен здравноосигурителен фонд "Доверие".

Целта на придобиването е консолидация на здравно-осигурителния бизнес на "Доверие", тъй като с оглед на очертаващата се реформа в сектора, ще се изискват по-крупни структури, които да обслужват и по-качествено клиентите си, каза за "Дневник" Огнян Донев, заместник-председател на надзорния съвет и изпълнителен директор на фармацевтичната компания "Софарма". За придобиването са използвани собствени средства.

След сделката "Доверие" ще държи 16.55% пазарен дял. Въпрос на време е холдингът да обедини двата фонда, които вече притежава, допълни Донев. Това ще е първата консолидация в бранша на фона на общо 16-те опериращи здравни фонда. Обединената структура ще измести ДОМ "Здраве" от второто място по пазарен дял и ще се нареди веднага след лидера "Дженерали Закрила", заемащ 41.14% от пазара. Клиенти на здравен фонд "Доверие" са Уникредит Булбанк, "Данон", Българската фондова борса и др. според информация на "Капитал".

Досега "Медико 21" беше собственост на сдружение на фирми и партньори на проф. Цекомир Воденичаров.

Освен здравния фонд "Доверие" "Доверие обединен холдинг" притежава и Многопрофилна болница за активно лечение "Доверие". Сделката за "Медико 21" е първата крупна придобивка на бившия приватизационен фонд след смяната на собствеността и управлението и преструктурирането на дяловите участия на холдинга през 2007 г. и началото на 2008 г. В момента основни акционери в холдинга са Донев и групата на "Софарма". Значителен дял притежава и собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев.

http://pazari.dnevnik.bg/show/475539/
        ==Не е препоръка за покупка или продажба==

Коментар

• Първоначално изпратено от haralampi
          Няма много логика в това, което казвате - ако искаха да прецакат другите да запишат щяха да държат цената и сега, пък като мине срока щяха да я пуснат надолу.

Така е вижте какво става днес-луда работа!
          Кой ще си иска да си купи на 12?

Коментар

• Няма много логика в това, което казвате - ако искаха да прецакат другите да запишат щяха да държат цената и сега, пък като мине срока щяха да я пуснат надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от Morpheus
              Първоначално изпратено от баш майстора
              пичове не се заблуждавайте
              тва че са продадени всички неупражнени права не значи че с/у тях ще се запишат акции
              подпирането на цената беше с идеята дано се излъже още някой да запише
              можеше да я подържат още някой ден да мине записването ама те си знаят
              аз лично не бих записал сега пък дори и да съм си купил права
              няма логика да дадеш 12 за нещо дето на пазара струва 11 и нещо
              не е препоръка
              Точно това имах предвид!
              то благодарение на цената на записване май са се задържали тези нива
              Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от баш майстора
                тва че са продадени всички неупражнени права не значи че с/у тях ще се запишат акции
                не е препоръка
                Точно това имах предвид!

Коментар

не е препоръка
                  И аз това казвам де!Ама ако наистина я подпираха-защо не устискаха още малко?

Коментар

• пичове не се заблуждавайте
                    не е препоръка
                    *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Да се доуточня:
                      Със правата които си купил можеш да купиш акции по емисионната стойност
                      за увеличението която е 12лв

Коментар

• Не можеш да си купиш по пазарна цена,
                        затова купуваш права (от 0.01ст до 0.04ст но средно го изкараха че е
                        0.01ст за едно право),което прави 15права по 0.01ст =0.15ст+ЕМИСИОННАТА от 12лева за акция=12.15ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от hotred
                          Първоначално изпратено от Morpheus
                          Първоначално изпратено от hotred
                          Какво става -само аз ли се интересувам от това заспало Доверие?
                          Що така се срина днес?
                          Срина се ззащото Донев изкуствено поддържаше акцията на 12.50, иначе увеличението на капитала щеше да се превърне в пълен цирк и никой нямаше да иска да запише от увеличението на 12 лв. като може да си купи на 11лв. Сега вече я няма спирачката на Донев и корекцията дойде и тук.
                          Добре,но нали тези които купиха правата сега пак ще купуват на 12.12-12.60?Къде е логиката?По-скоро ако Донев я крепеше щеше да
                          държи поне на 13лв за да има някакъв смисъл сега да купуваш на 12.12-12.60
                          Нещо не мога да те разбера. Сега може да си купиш на 11.20лв. Ако това беше цената по време на увеличението, ти ако имаше права щеше ли да ги упражниш и да запишеш нови на цена 12лв?

Коментар

начи врътката е следната
                            новите акции на всички акционери които не са си били прехвърлили старите от регистър А (били са по сметка в ЦД) към сметки в ИП са регистрирани в клиетски сметки на Евър
                            евър беше собственост на стария мажоритар или беше част от холдинга
                            не съм сигурен точно ама са синджир марка
                            и аз го проверявах тва ама няма сметка
                            по добре си ги продай направо през тях
                            те са си ведомствен посредник на доверие и дерат кожи с цени щото те само на тая акция разчитат
                            cool si maistore ....10x svetna mi ...

Коментар

• Първоначално изпратено от jays
                              Първоначално изпратено от баш майстора
                              Първоначално изпратено от jays
                              Първоначално изпратено от jays
                              Първоначално изпратено от Hakkinen
                              Звънни в Евър и ги питай как процедират в този случай. Едва ли си единственият варненец, притежаващ акции на Доверие ОХ от масовата приватизация и едва ли всеки един го карат да идва до София...
                              kakavo e Evar ? 10x .......
                              opsss sorry ...napravih go iskat me namqsto ili nqkoi s notarialno zavereno palnomostno
                              по добре като се наканиш направо ги продай през евър щото за прехвърлянето жив ще те одерат
                              не че продажбата ще ти е много евтина ама прехвърлянето е направо златно
                              мисля че нямаха такса под 15 лв. което на 25 акции си е бая
                              az prosto iskah da si gi lepna na COBOS-a koito e kym karoll i da gi prodam s malka komisionna stoto ina4e teq ste mi lepnat 2%.........no tova nastrana...................zasto te prehvarlqt moi akcii bez az da znam i kakvo e obstoto Doverie fond i toq EVER
                              Доверие Обединен Холдинг АД притежава 25% от капитала на ФК ЕВЪР АД, като по този начин последното е част от структурата на холдинга.

samozahranvat si se kakvo kazva zakona tuk nqkoi znae li ?

Коментар

• начи врътката е следната
                                новите акции на всички акционери които не са си били прехвърлили старите от регистър А (били са по сметка в ЦД) към сметки в ИП са регистрирани в клиетски сметки на Евър
                                евър беше собственост на стария мажоритар или беше част от холдинга
                                не съм сигурен точно ама са синджир марка
                                и аз го проверявах тва ама няма сметка
                                по добре си ги продай направо през тях
                                те са си ведомствен посредник на доверие и дерат кожи с цени щото те само на тая акция разчитат
                                *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X