IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Новият здравен вицешампион
    "Доверие" порасна като към здравения си фонд добави и "Медико - 21"

Пет плюс три невинаги е равно на осем. Равенството от тази седмица има и друг отговор - собствениците на петия по големина здравен фонд закупиха третия и така станаха номер две в сектора. С имена цифрите от тази сделка са "Доверие"+"Медико-21"=17% пазарен дял.
    Бившият приватизационен фонд "Доверие" обяви, че придобива 90% от капитала на доброволното здравно осигурително дружество. Сделката е първи сигнал за прегрупиране в сектора, към който се очаква скоро да се насочат значителни средства. Освен това при скромните си годишни приходи от общо 25 млн. лв., сега действащите 17 фонда изглеждат доста малки.
    Досега "Медико 21" беше собственост на сдружение на фирми и партньори на проф. Цекомир Воденичаров. До редакционното приключване на броя той не пожела да коментира подробности около сделката. Цената не е оповестена. От купувача съобщиха, че са я платили със собствени средства.
    "Целта на придобиването е консолидация на здравноосигурителния бизнес на "Доверие", защото предвид стартиращата реформа на здравноосигурителния модел ще се изисква на пазара да работят по-крупни структури, които да могат да предложат по-високо качество, пълен пакет услуги и национално покритие", отбеляза Огнян Донев, който е основен акционер в холдинга и е начело на ръководството на едноименния здравен фонд. По думите на изпълнителния директор на бившия приватизационен фонд Борис Борисов инвестирането в здравния сектор е приоритет за тях.
    Слухове за интерес към български здравни фондове витаеха през цялата минала година. Неофициално в сектора се говореше, че чуждестранни застрахователни компании с бизнес в България са потенциални купувачи на местни дружества. Слуховете обаче така и не намериха потвърждение в реални преговори и сделки.
    Консолидацията в сектора предстои. По думите на д-р Мими Виткова, изпълнителен директор на здравния фонд "Доверие", сегашната сделка не затваря врата пред още такива в бъдеще. Тя не уточни дали в момента вече се водят разговори и с други дружества от сектора.
    След обединението между двата здравни фонда "Доверие" ще има общо 16.55% пазарен дял, което го нарежда на второ място след лидера - "Дженерали Закрила". Директорът на най-големия фонд в момента д-р Дилян Петров коментира, че уважава конкуренцията и не се страхува от нея. "Колкото по-големи играчи на пазара, толкова по-малко случайни. Надявам се заедно с тази обединена структура и с амбицията на Огнян Донев да подобрим качеството на здравното обслужване", казва той. Д-р Валентин Ангелов, директор на здравния фонд на ДЗИ отбеляза, че не е запознат в детайли със сделката, тъй като "Медико-21" не участва в Асоциацията на здравните фондове, но не се плаши от конкуренцията.
    .............

Медицински бизнес

Освен здравния фонд и фармацевтичните компании "Доверие" притежава и собствена многопрофилна болница в София. Холдингът проявява интерес към приватизацията на болници и възнамеряват да строят и свои собствени лечебни заведения. От миналата година бившият приватизационен фонд има нови собственици - най-големият от които Огнян Донев, изпълнителен директор на "Софарма".
    През последните години Донев купи 10 български фирми за производство на лекарства, които влязоха в групата "Софарма". Направи и първата консолидация в сектора на търговията на едро с медикаменти, като ги обедини в "Софарма трейдинг". След враждебното превземане на "Доверие холдинг" през миналата година новите акционери от "Софарма" първо увеличиха участието си във фармацевтичните дружества на холдинга - "Момина крепост" и "Медика".

Коментар

• Yeeeassssss!!!!
      Умирам от кеф така!!!
      5-оферти продава а 40 купува!!!

Коментар

• kyde sa ofertite ot dqssno?
        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов
          Увеличението, мисля, още не е минало пред СГС. Технологично около 2 месеца има още да почакаш.
          Благодаря много

Коментар

• Увеличението, мисля, още не е минало пред СГС. Технологично около 2 месеца има още да почакаш.

Коментар

• Кога си получаваш новите акции, след като вече си платил за тях или на мен нещо не ми се отразява?

Коментар

• Какво те интересува за увеличението?

Коментар

• Сигурен съм, но може ли по такъв начин да те облъчват и то във форума, където се предполага ниво средна интелигентност, с изключение на онези, които искат държавата да им помага :-)
                  Извинявам се за офтопика - и аз имам акции на Монбат, но нямам техен акумулатор, защото не ми става :-) А и не бих тръгнал да си повишавам цената на акциите на всяка цена като тичам да купувам който каквото произвежда. Тук не е форум на стоковата борса.

А знаеш ли нещо за резултатите от увеличението?

Пак да кажа, че не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от dobi
                    Ей, като каза доктор Семерджиев и си спомних какъв глупав рекламен отдел имат - преди време някакъв много доволен "клиент" седна да ми говори тук във форума и да ми обяснява какви пакети предлагали и колко бил доволен - от пакетите - представи си.
                    Кажи ми кой доволен пациент говори за пакети и колко му помогнали?
                    Вместо да вземат да измислят някоя история.

Иначе се надявам тук да задържи като днес, не е препоръка за нищо
                    primeri za tova mnogo
                    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Ей, като каза доктор Семерджиев и си спомних какъв глупав рекламен отдел имат - преди време някакъв много доволен "клиент" седна да ми говори тук във форума и да ми обяснява какви пакети предлагали и колко бил доволен - от пакетите - представи си.
                      Кажи ми кой доволен пациент говори за пакети и колко му помогнали?
                      Вместо да вземат да измислят някоя история.

Иначе се надявам тук да задържи като днес, не е препоръка за нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpion
                        Много се надявам пазарът за оцени пълната Донева програма за консолидация на здравния бизнес.

Не е препоръка за покупко-продажба, защото аз я оценявам още от миналата година и имам акции :-)
                        това е интересно, много пари ще има в този бизнес и е нормално и по-сериозни играчи да се включат, не само клонове на животозастрахователи и доктор Семерджиев

нямам акции в нито едно предприятие контролирано от Донев, но обмислям ...

Коментар

• Много се надявам пазарът за оцени пълната Донева програма за консолидация на здравния бизнес.

Не е препоръка за покупко-продажба, защото аз я оценявам още от миналата година и имам акции :-)

Коментар

• Добри новини!!!Сега остава по-бързо да забравим кошмара от9.50 за акция!

Коментар

• абе мен ми струва че Донев и компания 100% ще запишат акциите от увеличението, но за момента просто не крепят пазара и смятам, че ако се съберат по-солидни аскове ще има обирания. Лека нощ и Софикс-2000 до 12.2008

Коментар

• евала на холдинга

Коментар

Working...
                                X