Първоначално изпратено от dido_yord
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
От началото на миналата година при Доверие фрее-флота намалява с около 581 хил.акции и се увеличава с 282 хил.акции. Нетно e намалял с почти 300 хил. акции, а големия държател е участвал в сделки общо с поне 863 хил. акции.
Целия обем на търговия е 1 880 хил. акции, което означава че почти 46% от него е с насрещна страна мажоритаря или друг с над 5% - всяка втора акция.
Средната цена на която е продавал по цени затваря е 8,55, а покупките са на 8 лева.
Купува до средата на май 2023 г. и оттогава почти изцяло продава.
За периода цената се е повишила с 11 %., а от май с 12,6%.
При Софарма трейдинг фрее-флота намалява със 183 хил.акции и се увеличава с 34 хил.акции. Нетно e намалял със 149 хил. акции. 30% от изтъргувания обем е с насрещна страна мажоритаря или друг с над 5%.
Средната цена на която е продавал е 6,26, а покупките са на 6,03 лева.
Цената се понижава с 3,8%.
При Софарма като изключим промените на фрее-флоата, които не се дължат на борсова търговия, той е намалял чисто с 893 хил.акции (22,88% от общо изтъргувания обем). Продадeни са по-малко от 9 хил. акции.
Средната цена на покупките е 6,13, а с добавен дивидент 7,41 лв.
Доходността с дивидент е 78%.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
От началото на миналата година при Доверие фрее-флота намалява с около 581 хил.акции и се увеличава с 282 хил.акции. Нетно e намалял с почти 300 хил. акции, а големия държател е участвал в сделки общо с поне 863 хил. акции.
Целия обем на търговия е 1 880 хил. акции, което означава че почти 46% от него е с насрещна страна мажоритаря или друг с над 5% - всяка втора акция.
Средната цена на която е продавал по цени затваря е 8,55, а покупките са на 8 лева.
При Софарма трейдинг фрее-флота намалява със 183 хил.акции и се увеличава с 34 хил.акции. Нетно e намалял със 149 хил. акции. 30% от изтъргувания обем е с насрещна страна мажоритаря или друг с над 5%.
При Софарма като изключим промените на фрее-флоата, които не се дължат на борсова търговия, той е намалял чисто с 893 хил.акции (22,88% от общо изтъргувания обем). Продадeни са по-малко от 9 хил. акции.
Страхотна работа,
благодарим
- 4 Харесвания
Коментар
-
- 18 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
Признавам, че и мен ме изненадаха евтините права / приятно, защото прибрах сериозно количество от тях /. Не продавам акции обаче. Според мен свързаните с Чичо фирми ще са собственици на над 80% от облигациите чрез записване на своите права и покупка на права при свободната търговия и аукциона. Важният въпрос за мен е дали ще видим още една емисия конвертируеми облигации или евентуално дългосрочни варанти до една година. Ако е такъв планът, сигурно ще се натиска цената още време.
Следим играта. Ако потискането на акцията продължи и в следващите месеци, ще помагам на продавачите да им намаляват пакетите, няма как
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Гледаме мача, ако до сега причината бе аукциона и нуждата да не се предизвиква бурен интерес към предлагането, то след аукциона - напротив. Логиката поне за мен подсказва, че цената на акцията трябва да се пусне, за да са мотивирани придобилите права да запишат облигации и да внесат кеш в дружеството, но явно нещо ми убягва
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Аз съм един от тези, които мислят, че Чичо специално тук /в Доверие/ се надценява и ще го разбере. Защо - защото задържането на цената му струва по 30 000 акции на месец /както Декс писа по-долу/. Според мен тези 30К ще се увеличват значително във времето, защото не виждам какво може да спъне БФБ в следващите 2-3 години, освен световен черен лебед, разбира се. Та, според мен БФБ ще се вдига много тъй като за първи път поскъпнаха само компании с огромен потенциал, които трудно биха паднали. Останалите на БФБ се търкалят по някакви дъна и би било трудно да поевтинеят също. Наистина не виждам как може да се сгромоляса нещо в тази ситуация. И в този сценарии се освобождават много пари, част от които несъмнено ще се пренасочат тук. Само Шелли "напечата" нови над 1 млрд лева за борсата ни! Тези пари ще се въртят и ще става все по-скъпо да държиш цена, особенно ако имаш под 1/3 от акциите. Така си мисля, да видим...
п.п. то черни лебеди да искаш - Тръмп, мАсква, Китай и Тайван...Last edited by tony1975; 14.03.2024, 20:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
А някой ми обясняваше как като тръгне пазара и ОД нямало да може да спре цената - е на, може!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Не мисля че това е случая.. твърде голяма разлика има в мащабите.
По скоро подтискаше цената заради облигациите, а сега може би спекуланти разкешват за да си запишат облигации. Евтините права на аукциона изненадаха доста хора. Ще видим.. до 10 дни приключва плащането там и ще си проличи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеТой се финансира от тук за да купува фармата и трейда
докато не му дойде друг източник / например дивидент при фармата / мисля, че така ще бъде
По скоро подтискаше цената заради облигациите, а сега може би спекуланти разкешват за да си запишат облигации. Евтините права на аукциона изненадаха доста хора. Ще видим.. до 10 дни приключва плащането там и ще си проличи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
ФФ само от началото на март се е качил с 26-27 хил. акции, как няма да заспи...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНе очаквах тук така да заспи акцията, честно!
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар