IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • DOVUHL

    Next week's our week

    Коментар


    • DOVUHL

      Investor.bg: Със 73,5% падна печалбата на Доверие обединен холдинг за шестмесечието
      Късно в петък финансовите си резултати изнесе Доверие обединен холдинг. Дружеството отчете печалба за първите шест месеца в размер на 183 хил. лв. в сръвнение с 691 хил. лв. през първото полугодие на изминалата година, или спад с 73.5%.
      Отчетените приходи за първото полугодие в размер на 706 хил. лв. също са значително под реализираните през първите шест месеца на миналата година приходи в размер на 1,36 млн. лв.
      Голямата разлика се дължи основно на перото Положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти.
      След изнесените резултати в понеделник книжата на холдинга се търгуват с минимален обем и средна цена от 1.43 лв. за брой до момента, което е с 0.7% надолу спрямо затварянето им в петък.

      АМАН от манипулативни и неверни новини в ИНВЕСТОРА! Отчета на Доверие е предаден още в началото на миналата седмицата. И вече писахте по въпроса - http://www.investor.bg/News/BG/ViewNews.asp?ID=15696.

      ИНВЕСТОРА винаги е бил инструмент за манипулации. Едно е да пишеш по форумите, но съвсем друго е да изнасяш нещо като новина.

      Коментар


      • DOVUHL

        osven tova pazarnata kapitalizacia e dosta po-niska ot aktivite na holdinga

        Коментар


        • DOVUHL

          Ei,kljo-mjon,zemi pro4eti malko,da znae6 slu4aino,4e tova e nai-golemijat holding???

          Коментар


          • DOVUHL

            А, разбрах! Имаш предвид 2 лв. преди увеличението.

            Коментар


            • DOVUHL

              2 лв. - стига смешки. Уикенда много от вас ще започнат да се питат - Защо не продадох на 2,90? Не се купува и от там насетне остава само да се продава. Другата седмица ще си скубите косите.

              Коментар


              • DOVUHL

                Imaite malko tarpenie,skoro sme pak nad 2 lv

                Коментар


                • DOVUHL

                  Ехо, ликвидност къде си?

                  Коментар


                  • DOVUHL

                    az si mislia che e nerazboria zashtoto dnes ako vleze klient v IP s 25 DOVUHL i mu kajesh
                    25 * 1.38 - 10/15 lv. komisionna shte ti kaje che si nai golemia moshennik i vyrvi da mu obiasniavash che sled neizvestno kolko vreme neznaino kak shte stanat pak kakto sa bili predi 1 sedmica!

                    Коментар


                    • DOVUHL

                      Какви объркваници?

                      Коментар


                      • DOVUHL

                        ще се получи недостиг на акции в един момент с тези обърквации в ЦД от новата емисия

                        Коментар


                        • DOVUHL-из Българският Уолстрийт

                          Най-големият бивш приватизационен фонд “Доверие” привлече капитал от 6 574 924 лева, като през 1996-1997 година привлече боновите книжки на над 200 хиляди българи. С набраният ресурс той закупи акции от десетки предприятия, които се предлагаха на масовата приватизация. След окрупняването на пакетите веднага след трите търга, преобразувалият се в холдинг фонд придоби голяма част от цели отрасли, като например текстилният и млекопреработвателният. Оттогава промените в участията на “Доверие обединен холдинг” не са големи, но пък се извършва усилено преструктуриране на по-долните нива. Към края на 2003 година групата има участия в 61 дружества. Първоначално бяха създадени няколко подхолдинга, които трябваше да отговарят за различните индустрии. След това те се обединиха в по-големи структури. Такова разпределение е сложно, но предпазва мениджмънта от сътресения при промени в структурата на капитала. “Доверие” е сред малкото публични дружества, които разпределят дивиденти всяка година от учредяването си насам. Първата емисия от акции на холдинга след масовата приватизация се гласува на общо събрание на 15 юли 2004 година. Планира се капиталът да бъде увеличен двойно, като акционерите получат по една безплатна акция срещу всяка притежава от тях до момента. Парите за емисията са от резервите на холдинга. Логично е след увеличението цената на акциите на “Доверие” да спадне двойно, тъй като срещу по-голямо количество книжа ще стоят същите активи. Практиката от други безплатни емисии на публични дружества като “Петрол” и “Софарма” показва, че всъщност цената не спада чак толкова много. Другата интересна точка на общото събрание на 15 юли е за упълномощаване на Съвета на директорите да издава облигации на стойност до 100 милиона лева за следващите 5 години. Още до края на 2004 година се планира да започне предлагане на първите 5-10 милиона лева номинал. Парите ще бъдат използвани за изграждане на болница в софийският квартал “Овча купел”. Тя трябва да бъде готова в началото на 2005 година и е собственост на здравния фонд “Доверие”.

                          Коментар


                          • DOVUHL

                            Така или иначе до появата на останалите 25 акции /дори да са регистрирани при посредник/, ще трябва да чакат, иначе ще плащат две комисиони.

                            Коментар


                            • DOVUHL

                              това е ясно, не е ясното ако при ИП на 31 ден влезе "бабка" с 25 доверие, как ще й се каже че вече има не 25 а 50 акции, трябва да си плати за да си получи другите.
                              Иначе продава само 25 на 1.40

                              Коментар


                              • DOVUHL

                                Akcionerite s akcii po sobstveni smetki shte imat 1 mesec srok da skljuchat dogovor s IP i da si prehvarliat akciite po klientska smetka tam... Pri EVER otiva uvelichenieto samo na akciite ot Register A...

                                Коментар

                                Working...
                                X