IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение

Затворих цялото Шели от началото на годината, някакси набалончени минидва вече, малко Телелинк продадох и приех търговото на Захарни Заводи. Доверие продадох почти 80% от позицията си между 9.30 и 9.60
    С колко сделки си за 2023г. по всички БФБ позиции?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

-Е не забравяй да кажеш какво ще продаваш, да сме нащрек при интерес естествено!!!
      Затворих цялото Шели от началото на годината, някакси набалончени минидва вече, малко Телелинк продадох и приех търговото на Захарни Заводи. Доверие продадох почти 80% от позицията си между 9.30 и 9.60
      Last edited by maradona; 10.03.2024, 23:27.

Коментар

За Доверието съм убеден, че ще видим поне 10 лв. тсзи година, даже 11. Така че на 9 бих взел още доволно количество
        -Е не забравяй да кажеш какво ще продаваш, да сме нащрек при интерес естествено!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
          P.S. Съжалявам, че нямам достатъчно акции, да му напълня кошничката на Мапа. Много му е голям портфейла, не мога да се меря с него
          За Доверието съм убеден, че ще видим поне 10 лв. тсзи година, даже 11. Така че на 9 бих взел още доволно количество

Коментар

В интересни времена живеем - имаме достъп до евтини технологии, евтин интернет, безплатен изкуствен интелект. И само чистия и неподправен естествен интелект, флиртувайки с изкуствения интелект, има силата да преконфигурира пространството, да раздаде нови роли, и да промени наратива по свое желание...
            Извинявам се, че ви се меся в разговора, но на някой може да са му интересни повече гледни точки.
            Замислих се над думите ти и си казах "дай и аз да се възползвам" от изкуствения интелект и новите технологии. Чудих се какво да ги попитам за всяка своя акция и стигнах до следните въпроси:

1. Ще се препъне ли путин в Украйна или ще я завладее, а след нея и Молдова? Това за Доверие.
            2. Цената на зърното и царевицата ще се качи ли и дали мажоритаря на Агрия ще се спазва обещанието за мин. дивидент?
            3. Ще се пуснат ли новите метростанции в София в срок? Това за БРЕФ.
            4. Дали Чичо ще се събуди в настроение някой ден и ще отпусне дивидент при Трейдинга?
            5...........................
            6..........................

Въпросът ми към теб е - колко ще ми бъде полезен изкуствения интелект за отговорите на тези въпроси? Защото според мен отговорите им предопределят до огромна степен цената на компаниите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Уауу, впечатлен съм.. сега всеки ще може да стане милиардер на фондовата борса
              Съни... Успех ти желая! И да почерпиш на първия милиард
              Не се сещам за нито една основателна причина, да искам да спечеля милиард, освен... заради удоволствието да те чрепя???

Но... това мога да го пропусна!

Успех и на теб, Батя! И много здраве ти желая!!!

Коментар

Батя,
                не бих оспорила способността на кучето да стане месаря за минали години.....
                .....
                P.S. Съжалявам, че нямам достатъчно акции, да му напълня кошничката на Мапа. Много му е голям портфейла, не мога да се меря с него
                Уауу, впечатлен съм.. сега всеки ще може да стане милиардер на фондовата борса
                Съни... Успех ти желая! И да почерпиш на първия милиард
                Last edited by Батя; 10.03.2024, 13:03.

Коментар

• Съни, хубаво си му дали линк кън гдп на тоя, защото за инвестиране навън се иска интелект, не е като бфб. Купиш 2015 и после 20г гледаш нагоре, надолу и стискаш докато умреш ако не те е занулил някой мечи пазар

Коментар

То ако ставаше с гледане... и кучето щеше да е месар, нали знаеш Съни
                    Батя,
                    не бих оспорила способността на кучето да стане месар! Зависи - колко мозъчни гънки има... кои филми е гледало... дали е мъжко или женско...

В интересни времена живеем - имаме достъп до евтини технологии, евтин интернет, безплатен изкуствен интелект. И само чистия и неподправен естествен интелект, флиртувайки с изкуствения интелект, има силата да преконфигурира пространството, да раздаде нови роли, и да промени наратива по свое желание...

Вярваш ли в чудеса?
                    Синьото хапче или... червеното?
                    Не е нужно да избираш! Това е само театър!!!

Кучето... то беше мишка в първа серия. В следващите може да стане не само месар, но и... спекуплант

Не вярваш? Пак си помисли!!!

Ето ти един сайт: https://seekingalpha.com. Срещу по-малко от 5$ може да се тества за 1 месец. Има добре структурирана информация за хиляди компании. По зададено име на фирма може да се види профил на компанията, финансова информация, статистики, приходи и печалби, дивиденти, растеж, да се сравни с пиъри, всичко това се визиализира с графики и таблици, може да се правят сравнения. Има информация за минали години. Има рейтинги. Има и цветови индикатори - тъмно зелено означава strong buy, а тъмно червено е strong sell. Има новини за компанията, анализи от знайни и незнайни анализатори, презентации за инвеститорите, протоколи от проведени срещи с инвеститорите, прессъобщения в текстов формат, документи, представени в Комисята по ценни книжа, и др.

Ето и един изкуствен интелект: https://chat.openai.com. Той знае много езици. Кажи му какъв език искаш да ти говори! Той е мил и любезен, и знае (почти) всичко. Рядко лъже! Даже не лъже, по-скоро.... халюционира...
                    Може да превежда на много езици. Само му кажи на какъв език искаш и му дай текст, напр. на някаква финансова статия...
                    Поискай да ти обясни някой термин, коефициент, търговска стратегия...
                    Питай го за някоя компания - какво искаш да знаеш?
                    Накарай го да ти направи теста за дериватните инструменти, ако искаш да се забавляваш, а брокера не те пуска на партито.

Има различни български платформи за търговия на външни пазари... и отзивчиви брокери

Кое ли може да спре кучето да стане спекулант? Не се сещам

Коментар

Ако погледнеш към NYSE, играта с DUH може да ти се стори малко... хм... глупава
                      То ако ставаше с гледане... и кучето щеше да е месар, нали знаеш Съни

Коментар

Аз ще ти дам от моите, като ми потрябва кеш
                        Давай.... под 9.10 имам да купувам още поне 20т.

Коментар

Аз пък си купих акции вчера и още малко днес, но още не съм си възвърнал всички продадени над 9.40
                          Аз ще ти дам от моите, като ми потрябва кеш

Коментар

• Аз пък си купих акции вчера и още малко днес, но още не съм си възвърнал всички продадени над 9.40

Коментар

Аз съм много доволен от играта си с правата за тези облигации. Оказах се прав, че купувачите дават луди пари за правата.. ако помните първия ден стигнаха 10 ст.!
                              Е, аз си продадох всички права още на откриващ аукцион на цена 5.2 ст. защото беше безумие да се плаща такава цена и реално да се губи лихвата по облигациите за първата година. Днес си накупих предоволно права по 1 ст. и ще имам добър пакет и от този инструмент в портфейла си
                              Ако погледнеш към NYSE, играта с DUH може да ти се стори малко... хм... глупава

Коментар

Аз съм много доволен от играта си с правата за тези облигации. Оказах се прав, че купувачите дават луди пари за правата.. ако помните първия ден стигнаха 10 ст.!
                                Е, аз си продадох всички права още на откриващ аукцион на цена 5.2 ст. защото беше безумие да се плаща такава цена и реално да се губи лихвата по облигациите за първата година. Днес си накупих предоволно права по 1 ст. и ще имам добър пакет и от този инструмент в портфейла си
                                Колко хил ще затвориш в облигации,ако не е тайна

Коментар

Working...
                                X