IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз съм много доволен от играта си с правата за тези облигации. Оказах се прав, че купувачите дават луди пари за правата.. ако помните първия ден стигнаха 10 ст.!
    Е, аз си продадох всички права още на откриващ аукцион на цена 5.2 ст. защото беше безумие да се плаща такава цена и реално да се губи лихвата по облигациите за първата година. Днес си накупих предоволно права по 1 ст. и ще имам добър пакет и от този инструмент в портфейла си

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Е, и аз си взех, явно и дребни риби сме поклъвнали. Между другото, сега няма да се учудя, ако и акцията вземе да поскъпне.
      4 милки има на голям )
      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

От 30минути се виждат, има голям интерес май , от големите риби
        Е, и аз си взех, явно и дребни риби сме поклъвнали. Между другото, сега няма да се учудя, ако и акцията вземе да поскъпне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
          що не се виждат поръчките на търга ?
          От 30минути се виждат, има голям интерес май , от големите риби

Коментар

• що не се виждат поръчките на търга ?
            Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Да, така е! Имах предвид технологията на провеждане, визуализиране на обема и цената.
              Извинявай, Пончо! Усетих се със закъснение, че така както го написах изглежда като да се заяждам. А ти както обикновено се опитваш да помогнеш.

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

На откриващите/закриващите и аукционите за волатилност можеш да купиш и насреща да имаш 200 продавачи, т.е. 200 сделки, докато в този аукцион продавачът е един и всеки бид би трябвало да получи по една единствена сделка.
                Да, така е! Имах предвид технологията на провеждане, визуализиране на обема и цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                  Аукциона е от вида на откриващия, закриващия и този при волатилност
                  На откриващите/закриващите и аукционите за волатилност можеш да купиш и насреща да имаш 200 продавачи, т.е. 200 сделки, докато в този аукцион продавачът е един и всеки бид би трябвало да получи по една единствена сделка.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Благодаря ти! Дано поръчката на СИС се смята като една. То вероятно пак ще има разбивки, но по-нормални.
                    На всяка поръчка за покупка съответства една сделка. Поръчката за продажба е една.
                    Ако вкараш една поръчка за 10750 боя права и имаш сделка, тя ще е една за цялото количество.
                    Аукциона е от вида на откриващия, закриващия и този при волатилност

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Не мисля, че имаш причина да се притесняваш за това. Както е казано и в самото съобщение на БФБ - "аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ публичното предлагане на емисията облигации. Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане ..."
                      Благодаря ти! Дано поръчката на СИС се смята като една. То вероятно пак ще има разбивки, но по-нормални.

Коментар

Утре ще наблюдавам аукциона и ме помъчи един въпрос. Нямам голям опит с тях, но ми се е случвало при такива аукциони да си купувам да кажем 100 броя, които са разцепени на по 5-6 сделки, всяка с комисионна от 3 лева. Та, въпросът е, ако човек иска да запише например 100 облигации, това са 10750 броя права. Дали служебната разпродажба на боновите книжки ще се счита за един продавач или продавачите ще са стотици хиляди с по 50 броя права. Защото ако трябва човек да си купи 10 000 права и сделките се разбият на по 50 /колкото броя имат масово хората/, то ще има 200 сделки /или 600 лева комисионни/ за тези права?

П.П. Ако иска 1000 облигации - 6000 лв. комисионна само за правата...
                        Не мисля, че имаш причина да се притесняваш за това. Както е казано и в самото съобщение на БФБ - "аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ публичното предлагане на емисията облигации. Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане ..."

Коментар

Утре ще наблюдавам аукциона и ме помъчи един въпрос. Нямам голям опит с тях, но ми се е случвало при такива аукциони да си купувам да кажем 100 броя, които са разцепени на по 5-6 сделки, всяка с комисионна от 3 лева. Та, въпросът е, ако човек иска да запише например 100 облигации, това са 10750 броя права. Дали служебната разпродажба на боновите книжки ще се счита за един продавач или продавачите ще са стотици хиляди с по 50 броя права. Защото ако трябва човек да си купи 10 000 права и сделките се разбият на по 50 /колкото броя имат масово хората/, то ще има 200 сделки /или 600 лева комисионни/ за тези права?

Идеално за посредниците

Коментар

• Утре ще наблюдавам аукциона и ме помъчи един въпрос. Нямам голям опит с тях, но ми се е случвало при такива аукциони да си купувам да кажем 100 броя, които са разцепени на по 5-6 сделки, всяка с комисионна от 3 лева. Та, въпросът е, ако човек иска да запише например 100 облигации, това са 10750 броя права. Дали служебната разпродажба на боновите книжки ще се счита за един продавач или продавачите ще са стотици хиляди с по 50 броя права. Защото ако трябва човек да си купи 10 000 права и сделките се разбият на по 50 /колкото броя имат масово хората/, то ще има 200 сделки /или 600 лева комисионни/ за тези права?

Last edited by 15-; 06.03.2024, 20:41.

Коментар

• За последен ден за търговия с права, доста слабичко. Май облигациите не са приемливи, но всеки ще ги запише

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Дядо Коледа, ти не трябваше ли да си добрият старец?
                                Нещо лошо ли виждаш в добрината ми ?

Коментар

Working...
                                X