Първоначално изпратено от Scottie Pippen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
Като стане 7-8 лв. пак ще си говорим
Коментар
-
№1 "Доверие обединен холдинг"
"Стойността на акцията ще зависи основно от два фактора: резултатите на придобитата молдовска банка Moldindconbank и параметрите при евентуалното увеличение на капитала."
Божидар Тодоров, "Алфа асет мениджмънт"
"Придобиването на Moldindconbank промени съществено перспективите пред холдинга, превръщайки го от губеща компания в една от най-печелившите на пазара. Това повиши значително и инвеститорския интерес, водейки до включването на холдинга в SOFIX. Единственото, което спира цената към момента, е потенциалното увеличение на капитала, за което все още няма ясни параметри, но продажбите на акции от страна на един от основните акционери показва, че най-вероятно това ще стане на цена, близка до настоящата. След успешното приключване на увеличението ще бъдат изпълнени поети ангажименти към Националната банка на Молдова, което ще доведе до потенциална зелена светлина за дивиденти от банката към "Доверие". Това съответно ще бъде и най-сериозният импулс за цената на акциите. Дивиденти към акционери също не са изключени в средносрочен план след намаляване на задлъжнялостта на холдинга към "Софарма".
Веселин Радойчев, ПФБК
"Една от най-евтините акции на БФБ благодарение на придобиването на банката в Молдова."
Цветослав Цачев, "Елана трейдинг"
- 3 Харесвания
Коментар
-
По моите пресмятания: Печалба на акция (ЕPS) = 1,511 ла./акция; Отношение (Ratio P/E) = 2,11 . От показателите за последните 7-8 години се вижда голяма флуктуация след участоето в молдовската банка. Склонен съм да се присъединя към Батя, даже може да се каже, че що годе стабилна картина НЕ МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ ПРЕДИ 2 - 3 ГОД.
Имам акции, придобивани / разпродавани / придобивани.
Не е препоръка!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NIXXON Разгледай мнениеВ анализа на Карол EPS=10,1 и P/E=0,34.
При 18 736 хил. акции, нетна консолидирана печалба към Q3 от 15,5 млн.лв. и цена 3,30 лв. по мои сметки EPS=0,83 и P/E=3,98.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от NIXXON Разгледай мнениеВ анализа на Карол EPS=10,1 и P/E=0,34.
При 18 736 хил. акции, нетна консолидирана печалба към Q3 от 15,5 млн.лв. и цена 3,30 лв. по мои сметки EPS=0,83 и P/E=3,98.
Разбира се за съпоставимост е удачно да изчистиш от еднократни ефекти, какъвто в случая се явява печалбата от придобиване на контрол над Молдиндконбанк.
С думи прости, реалното Р/Е е някъде между 2-2,50 и предполага потенциал за поскъпване на акцията в пъти, след изчистване на въпросителните около увеличението на капитала.
Това е моето убеждение и съм заложил подобаващо на него!
- 2 Харесвания
Коментар
-
При 18 736 хил. акции, нетна консолидирана печалба към Q3 от 15,5 млн.лв. и цена 3,30 лв. по мои сметки EPS=0,83 и P/E=3,98.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
Коментар