If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз нямам съмнение, че това увеличение ще е успешно и тръгнах да смятам. Значи ако искам да си взема повече акции, то ще трябва да платя по 1 стотинка за право / в най-добрия за мен вариант/ и така ще ми се получи цена 4,27 лв. Очевидно има голям акционер, който е готов да се раздели с акциите си на 4,35 и така не ми се занимава за тези 8 стотинки разлика да гоня дивото. Просто може би ще си взема на 4,35 колко искам повече, че ако случайно правото струва над 1 стотинка и ще стане тегаво за купувачите...
Някой може ли да обясни защо съотношението между права и нови акции е с толкова много знаци след запетаята 6.778860386 ? Така направено при записването на нови акции почти винаги ти се получава не цяло число права, които трябва да имаш (блокираш). Напр. ако получа 3000 права за акции, които имам и искам да запиша 442 броя нови акции * 6.778860386 = 2996.25629 права. Колко права ще ми блокират 2996 или 2997 за тези 442 акции?
Някой може ли да обясни защо съотношението между права и нови акции е с толкова много знаци след запетаята 6.778860386 ? Така направено при записването на нови акции почти винаги ти се получава не цяло число права, които трябва да имаш (блокираш). Напр. ако получа 3000 права за акции, които имам и искам да запиша 442 броя нови акции * 6.778860386 = 2996.25629 права. Колко права ще ми блокират 2996 или 2997 за тези 442 акции?
Най накрая...разводняването е минимално което е супер но да се пита човек за 13 млн набрани средства ли е цялата хемалогия...странна работа !
Не е малка сумата като за нашето пазарче. Мисля че е оптимална.. хем да се подсили капиталово ДОХ без излишно разводняване на капитала, хем да се изпълни ангажимента към МЦБ, хем и да не се насилва прекалено капацитета за финансиране на БФБ.
Доволен съм от развитието. Играем играта!
Коментар