Да се включа и аз в този час
. Тотално не съм съгласен с всички, че ликвидността е хубаво нещо на БФБ. Ликвидността дава предимство на по-големите, по-богатите и т.н., поне според мен. Може би 70-80% от печалбите си съм направил от 3 сделки тук - първата бе при Булленд /преди Еврохолдци да сложат ръка/, втората при СФАРМ, третата при Хима /не им помня хронологичния ред/. До този момент /без ликвидност/, за мен БФБ е единственото място /ако някой ми посочи друго такова, в която и да е област ще му бъда благодарен/, което съм срещал през живота си, в което по-бедния има предимство! Защо ли, еми кога някой би продал Булленд на 50 ст. при почти гарантирани дивиденти от по 10 ст., кога Л.П. би продал СФАРМ на 2 лв при много по-добри погазатели, кога Артио/ Абърдийн или както се казваше фонда би продал Хима на 60 ст. също при много по-добри коефициенти, ако имаше ликвидност
?!?!?!
Идеята ми е, както може би сте разбрали, че ликвидността е враг №1 за всички инвеститори и спекуланти на БФБ с по-малко от милион да кажем!
Аз предлагам да няма никаква ликвидност и когато някой по-голям пожелае да излиза, да разпродава ВИНАГИ на аукциони, а когато поиска да влиза да се случва същото!
П.П. Съжалявам за откровеността си, но трябва да има и различна гледна точка

Идеята ми е, както може би сте разбрали, че ликвидността е враг №1 за всички инвеститори и спекуланти на БФБ с по-малко от милион да кажем!
Аз предлагам да няма никаква ликвидност и когато някой по-голям пожелае да излиза, да разпродава ВИНАГИ на аукциони, а когато поиска да влиза да се случва същото!
П.П. Съжалявам за откровеността си, но трябва да има и различна гледна точка

Коментар