Първоначално изпратено от Alee
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнениеЗа книгите на акционерите - това може да се случи, ако в закона се каже, че акционерните книги на всички публични дружества стават публично достояние и Централен Депозитар е задължен да осигури онлайн достъп до тях. Иначе отиваме в някакъв криминален сериал, в който ние няма как да участваме. Но дори и при такава хипотеза човек трябва да похарчи доста ресурси, за да размаскира замаскираните свързани с мажоритарите лица. А взаимните услуги и уговорки между големите играчи от типа "аз държа твой пакет от 15% пък ти дръж мой пакет от 12%" изобщо няма как да се усетят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеЗабелязва се и друга тенденция: с увеличаване на печалбите на фирмите, желанието им за делистване се увеличава, тъй като някак си внезьапно се изчерпва желанието за разпределяне на дивидент към някакви си там ... Но няма как да бъде различно положението при липса на КФН. Чакам през 2017 още отписвания от борсата.
Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеЗабелязва се и друга тенденция: с увеличаване на печалбите на фирмите, желанието им за делистване се увеличава, тъй като някак си внезьапно се изчерпва желанието за разпределяне на дивидент към някакви си там ... Но няма как да бъде различно положението при липса на КФН. Чакам през 2017 още отписвания от борсата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениенамерете си книги на акционерите Аз лично залагам на средно под 50% от регистрирания фрий флоут, но при компаниите за които съм се интересувал както ще да го смятам излиза и под 20%.
Друг е въпроса че при някой пък компании фрийй флоута може доста бързо да скочи - стига да има кой да купува от мажоритаря
“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениенамерете си книги на акционерите Аз лично залагам на средно под 50% от регистрирания фрий флоут, но при компаниите за които съм се интересувал както ще да го смятам излиза и под 20%.
Друг е въпроса че при някой пък компании фрийй флоута може доста бързо да скочи - стига да има кой да купува от мажоритаря
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеКолкото и да ми се иска няма как да се съглася с теб. Ще ти кажа само едно - без ликвидност няма да привлечем нито чужди инвеститори, нито ПФ, нито ДФ. Просто ще си цъкаме ние малките и това е
Един въпрос: какво значи малки? Според мен ние тук сме "хипер малки", а разните му измислени фондове нямат ресурс равняващ се и на един нормален западен малък инвеститор.
Защо сме хипер малки ли? Защото не е нормално да не можеш да влезеш в една позиция с 50 к. за един ден и след това да я продадеш пак за един ден без да причиниш флуктуации от порядъка на +- 20-30%. Смешно е.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Колкото и да ми се иска няма как да се съглася с теб. Ще ти кажа само едно - без ликвидност няма да привлечем нито чужди инвеститори, нито ПФ, нито ДФ. Просто ще си цъкаме ние малките и това е
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеДа се включа и аз в този час . Тотално не съм съгласен с всички, че ликвидността е хубаво нещо на БФБ. Ликвидността дава предимство на по-големите, по-богатите и т.н., поне според мен. Може би 70-80% от печалбите си съм направил от 3 сделки тук - първата бе при Булленд /преди Еврохолдци да сложат ръка/, втората при СФАРМ, третата при Хима /не им помня хронологичния ред/. До този момент /без ликвидност/, за мен БФБ е единственото място /ако някой ми посочи друго такова, в която и да е област ще му бъда благодарен/, което съм срещал през живота си, в което по-бедния има предимство! Защо ли, еми кога някой би продал Булленд на 50 ст. при почти гарантирани дивиденти от по 10 ст., кога Л.П. би продал СФАРМ на 2 лв при много по-добри погазатели, кога Артио/ Абърдийн или както се казваше фонда би продал Хима на 60 ст. също при много по-добри коефициенти, ако имаше ликвидност ?!?!?!
Идеята ми е, както може би сте разбрали, че ликвидността е враг №1 за всички инвеститори и спекуланти на БФБ с по-малко от милион да кажем!
Аз предлагам да няма никаква ликвидност и когато някой по-голям пожелае да излиза, да разпродава ВИНАГИ на аукциони, а когато поиска да влиза да се случва същото!
П.П. Съжалявам за откровеността си, но трябва да има и различна гледна точкаСъбитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Да се включа и аз в този час . Тотално не съм съгласен с всички, че ликвидността е хубаво нещо на БФБ. Ликвидността дава предимство на по-големите, по-богатите и т.н., поне според мен. Може би 70-80% от печалбите си съм направил от 3 сделки тук - първата бе при Булленд /преди Еврохолдци да сложат ръка/, втората при СФАРМ, третата при Хима /не им помня хронологичния ред/. До този момент /без ликвидност/, за мен БФБ е единственото място /ако някой ми посочи друго такова, в която и да е област ще му бъда благодарен/, което съм срещал през живота си, в което по-бедния има предимство! Защо ли, еми кога някой би продал Булленд на 50 ст. при почти гарантирани дивиденти от по 10 ст., кога Л.П. би продал СФАРМ на 2 лв при много по-добри погазатели, кога Артио/ Абърдийн или както се казваше фонда би продал Хима на 60 ст. също при много по-добри коефициенти, ако имаше ликвидност ?!?!?!
Идеята ми е, както може би сте разбрали, че ликвидността е враг №1 за всички инвеститори и спекуланти на БФБ с по-малко от милион да кажем!
Аз предлагам да няма никаква ликвидност и когато някой по-голям пожелае да излиза, да разпродава ВИНАГИ на аукциони, а когато поиска да влиза да се случва същото!
П.П. Съжалявам за откровеността си, но трябва да има и различна гледна точкаLast edited by 15%; 04.10.2016, 05:18.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнениеНякой знае ли всъщност колко е free-float-a на акциите от SOFIX? Без акциите в регистър A на Централен Депозитар, без участията на пасивни институционални играчи (като пенсионите фондове) и без свързани с мажоритарите лица, които са маскирани като несвързани? Бих платил за такава информация...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнениеНякой знае ли всъщност колко е free-float-a на акциите от SOFIX? Без акциите в регистър A на Централен Депозитар, без участията на пасивни институционални играчи (като пенсионите фондове) и без свързани с мажоритарите лица, които са маскирани като несвързани? Бих платил за такава информация...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТова, просто така ли го казвате или наистина не знаете колко е free-float-а?
Коментар
Коментар