Бре че категорични изводи, идната седмица тия същите плювалници ще говорят друго ама нали така, да се плюе, но вие защо не направихте такъв фонд ????? по вашите безгрешни стратегии
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеТова EFT се оказа голяма заблуда някой се ушиха и сега се чудят как да излязат други кво да правят артията
между надеждите и реалността
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеETF-ите раздават ли дивидент, и ако да, очаква ли се и "нашия" да раздава такъв? Някой чел ли е дали Ники Василев има такива планове? Или се печели само от евентуално покачване на акциите от Софикс?
На Никиту ЕТФ-а - не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеА при положение че фонда/етф-а стане доста по голям - интересно ми е как мислите - това би ли повишило волатилността на пазара като цяло или не ?
Щото аз имам определени съмнения че не би било много положително...
ПС Разбира се от значение ще е и дела на ритейла спрямо институционалните...което няма как да предвидим.
Коментар
-
Всеки нов продукт на пазара е добре дошъл и може да се отрази само положително, фондът ще бъде и купувач/продавач така че в тази му роля и всеки нов участник на пазара е добре дошъл според мен. Важното е да има ликвидност!!! В момента в топ 10 бидове в рамките на 1% има търсене за 217хил акции, това е повече от добре за бг пазара за всеки решил да излиза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗа да има ликвидност маркетмейкъра трябва да лашка пазара нагоре и надолу. В ситуацията на повишена волатилност ще има повече оборот и много по-лесно ще се продават дялове от фонда. Лично мнение.
Щото аз имам определени съмнения че не би било много положително...
ПС Разбира се от значение ще е и дела на ритейла спрямо институционалните...което няма как да предвидим.Last edited by pipbel; 06.10.2016, 16:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениестрашна ликвидност
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениеако даваха и дивидент да капе по малко в сметката щеше да е убаво, ама тук май няма такава игра“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеETF-ите раздават ли дивидент, и ако да, очаква ли се и "нашия" да раздава такъв? Някой чел ли е дали Ники Василев има такива планове? Или се печели само от евентуално покачване на акциите от Софикс?“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
Коментар