Първоначално изпратено от SoHo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеТова EFT се оказа голяма заблуда някой се ушиха и сега се чудят как да излязат други кво да правят артията
между надеждите и реалността
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеETF-ите раздават ли дивидент, и ако да, очаква ли се и "нашия" да раздава такъв? Някой чел ли е дали Ники Василев има такива планове? Или се печели само от евентуално покачване на акциите от Софикс?
На Никиту ЕТФ-а - не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеА при положение че фонда/етф-а стане доста по голям - интересно ми е как мислите - това би ли повишило волатилността на пазара като цяло или не ?
Щото аз имам определени съмнения че не би било много положително...
ПС Разбира се от значение ще е и дела на ритейла спрямо институционалните...което няма как да предвидим.
Коментар
-
Всеки нов продукт на пазара е добре дошъл и може да се отрази само положително, фондът ще бъде и купувач/продавач така че в тази му роля и всеки нов участник на пазара е добре дошъл според мен. Важното е да има ликвидност!!! В момента в топ 10 бидове в рамките на 1% има търсене за 217хил акции, това е повече от добре за бг пазара за всеки решил да излиза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗа да има ликвидност маркетмейкъра трябва да лашка пазара нагоре и надолу. В ситуацията на повишена волатилност ще има повече оборот и много по-лесно ще се продават дялове от фонда. Лично мнение.
Щото аз имам определени съмнения че не би било много положително...
ПС Разбира се от значение ще е и дела на ритейла спрямо институционалните...което няма как да предвидим.Last edited by pipbel; 06.10.2016, 15:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениестрашна ликвидност
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениеако даваха и дивидент да капе по малко в сметката щеше да е убаво, ама тук май няма такава игра“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
Коментар