IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Честита ви първа сделка

Че и офертите купува са над емисионната Какво ви говори това

Коментар

• Благодаря
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
        Здравейте, ще сподели ли някой кой му е тикера на фонда. Търся, но нещо не мога да го открия.
        BGX

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Здравейте, ще сподели ли някой кой му е тикера на фонда. Търся, но нещо не мога да го открия.
          BGX

С доста високи котировки почва

Коментар

• Здравейте, ще сподели ли някой кой му е тикера на фонда. Търся, но нещо не мога да го открия.
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнение
              Този сценарий не е изключен, но трябва да има *огромен* интерес към покупки през борсата. Повечето големи играчи, ако толкова искат дялове, ще помолят техния ИП да им съдейства за първична покупка и след това директно ще им прехвърлят дяловете по личната им сметка за търговия. Не мисля, че някой голям индивидуален играч ще тръгне да прави чак такива гигантски покупки от борсата, че наличностите на маркет мейкърите да паднат чак толкова.

Като казвам "не мисля", това не означава, че няма да се случи. Просто си разсъждавам.
              Минималния лот за първично записване е 100 000 бр. Така че който иска по-малка бройка ще трябва през пазара да си я набавя. Отделно ако се разтръгне търговията следващите месеци и спреда се свие, ще е по-изгодно да се купува през пазара отколкото на първично, където ти слагат 2% такса върху стойността на дял

Ще видим как ще е.. Успех на фонда и дано се окаже искрата която пали нов силен бичи тренд на родното пазарче

Коментар

• Фонда е добър и ще помогне на пазара.Импето да си купи малко , нали е клиент на Никиту

Коментар

• Успех на фонда и дано нещата да потръгнат!
                  Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Успех!!! Пожелавам много силен старт на фонда !!! Дай боже този ден да го споменаваме като новата ера на БФБ. Имаме огромен потенциал за силен бичи тренд и дано го реализираме.

Коментар

• Внимателно слушам интересни за мен съфорумци. Така един от тях на събранието на СФТРД бе казал, че БФБ ще тръгне трудно защото е телефон с шайба в дигитален свят - няма новите и ползвани на запад инструменти . Аз не съм много съгласен, защото БФБ има чудесна инфраструктура, а новите технологии и смартфони правят достъпа до нея супер лесен. Ами ето днес правим една вярна(макар и скъпа) стъпка в правилната посока.

Днес желая успех на новия инструмент на БФБ!
                      Дано октомври успее да привлече и част от идващите дивиденти!

Коментар

• Някаква нормална търговия на късо няма ли да се заформи тук?
                        Не казвам че ще се втурна да шортя, ама си е идейно за къс ЕТФ и дълги акции от индекса.
                        Ама, нека тръгне. Ще го мислим....

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Не е точно така. Купуваш акции от маркет мейкърите, те пък от своя страна ще купят още първично за да поддържат наличност и така парите пак ще стигнат до фонда, който пък ще ги налее в акции от Софикс.
                          Този сценарий не е изключен, но трябва да има *огромен* интерес към покупки през борсата. Повечето големи играчи, ако толкова искат дялове, ще помолят техния ИП да им съдейства за първична покупка и след това директно ще им прехвърлят дяловете по личната им сметка за търговия. Не мисля, че някой голям индивидуален играч ще тръгне да прави чак такива гигантски покупки от борсата, че наличностите на маркет мейкърите да паднат чак толкова.

Като казвам "не мисля", това не означава, че няма да се случи. Просто си разсъждавам.
                          BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнение
                            Така няма да удариш рамо на фонда, а на брокера си, тъй като ще му платиш комисионни за покупката. За съжаление този борсово търгуван фонд не е с постоянно емитиране на нови дялове/акции при покупка през борсата, а самата борсова търговия се пада изцяло 100% вторичен пазар.

Но това не значи, че фондът е лош - по някое време и аз ще купя дялове/акции през борсата.
                            Не е точно така. Купуваш акции от маркет мейкърите, те пък от своя страна ще купят още първично за да поддържат наличност и така парите пак ще стигнат до фонда, който пък ще ги налее в акции от Софикс.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Аз пък обмислям да ударя едно рамо на фонда, ей така заради каузата, и да купя малко другия месец!
                              Така няма да удариш рамо на фонда, а на брокера си, тъй като ще му платиш комисионни за покупката. За съжаление този борсово търгуван фонд не е с постоянно емитиране на нови дялове/акции при покупка през борсата, а самата борсова търговия се пада изцяло 100% вторичен пазар.

Но това не значи, че фондът е лош - по някое време и аз ще купя дялове/акции през борсата.
                              Last edited by White Walker; 26.09.2016, 21:08.
                              BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Аз пък обмислям да ударя едно рамо на фонда, ей така заради каузата, и да купя малко другия месец!
                                Last edited by tony1975; 26.09.2016, 20:43.

Коментар

Working...
                                X