Първоначално изпратено от unsworth
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
помня ПАТкИ , ЕЛТОСИ , Енрони ...
Не се сдържах, моабет да става
- 1 like
Коментар
-
Бачкам в ип топ трейдър, хаха.
просто показвам, че е имало и инвестиции на бфб, които са изкарали повече. А ти знаеш ли някой, който е инвестирал само в злато и нищо друго през последните 20 години?
И сега ще ти кажа как аз успях да зануля физическо злато - загубих си пръстена, също и знам за доста хора, които ги обраха и им занулиха златото.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Ок, просто си се изразил неясно за мен и не съм те разбрал. Ти сравняваш бфб със златото, понеже в бъдеще ще има фонд, свързан със златото на бфб, следователно златото е част от бфб! Не го приемам това, но ок. За последните 20 години златото е поскъпнало с 400%, нали така. Ами примерно софарма е донесла 500%, следователно, леко си се подвел.
п.с. неохим се повишава от 1 до 25 лева сега. Албена от 6 на 30 и така.
помня ПАТкИ , ЕЛТОСИ , Енрони ... И още вероятно ще има, но не познавам някой който се е занулил с физическо златоLast edited by MrSi; 24.06.2020, 23:05.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Много харесвам такива дето едно че не четат какво е написано, друго че си пишат уж нещо си без да кажат нищо. А обосновка с нещо по ликвидно да дадеш ?
Къде съм казал че ЩЕ бъде най печелившия актив и в бъдеще ?
А и специално за теб подчертавам това което съм написал.
Което не подлежи на никакво съмнение за 5, 10 и 15г. период, а и за 20г история на бфб.
п.с. неохим се повишава от 1 до 25 лева сега. Албена от 6 на 30 и така.Last edited by top; 24.06.2020, 15:30.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Ти май имаш кристална топка, щом знаеш, че златото ще е с най-добра възвращаемост. А ако си имал предвид, че е било с най добра възвращаемост, пак не си коректен.
Къде съм казал че ЩЕ бъде най печелившия актив и в бъдеще ?
А и специално за теб подчертавам това което съм написал.
Което не подлежи на никакво съмнение за 5, 10 и 15г. период, а и за 20г история на бфб.
А и с оглед на представянето на бфб - това е не само най логичния актив за хедж и диверсификация, а и с най добра възвращаемост.
Коментар
-
Aз лично не бих сложил нищо в него, понеже имам експозиция навън и съм включил и бфб в сметките за това колко искам като %.
Но идеята на експат е много добра и само може да им пожелаем успех.
Това би могло да привлече ( дано) доста дребосъци притеснени за кеша си, които сега са извън пазара, не им се занимава/нямат време с търговия чужбина и не им харесват сарафите на жълто с техните луди спредове. А веднъж дошли на бфб..може и на друго да посегнат.
А и с оглед на представянето на бфб - това е не само най логичния актив за хедж и диверсификация, а и с най добра възвращаемост. Сигурен при това, няма как мажовци да го точат, разводняват или фалирват.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеТайминга нещо със закъснение
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнениеФонд, който инвестира във фонд, който инвестира в etf, който инвестира във фючърси. Доста посредници има по веригата. Май само злато няма да има.
Но идеята на експат е много добра и само може да им пожелаем успех.
Това би могло да привлече ( дано) доста дребосъци притеснени за кеша си, които сега са извън пазара, не им се занимава/нямат време с търговия чужбина и не им харесват сарафите на жълто с техните луди спредове. А веднъж дошли на бфб..може и на друго да посегнат.
А и с оглед на представянето на бфб - това е не само най логичния актив за хедж и диверсификация, а и с най добра възвращаемост. Сигурен при това, няма как мажовци да го точат, разводняват или фалирват.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение1. Инвестиции в злато: стартираме нов фонд – Експат Голд Фонд, който ще се търгува на Българска фондова борса
Много анализатори по света прогнозират поскъпване на златото от сегашните 1,763 долара – дори до нива от 2,000 – 3,000 долара за тройунция. Ние смятаме, че е възможно да има съществено поскъпване по няколко причини:- Ако има опасност от висока инфлация по света вследствие на голямото печатане на пари – засега печатане има, инфлация няма
- Ако се усили цялостното усещане за риск по света – със или без пандемия, времената са рискови и инвеститорите са притеснени
- Ако продължи политиката на много ниски лихви – засега не се очертават повишения на лихвите никъде по света
- Ако централните банки продължат да увеличават своите златни резерви – това се случва в момента
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
1. Инвестиции в злато: стартираме нов фонд – Експат Голд Фонд, който ще се търгува на Българска фондова борса
Много анализатори по света прогнозират поскъпване на златото от сегашните 1,763 долара – дори до нива от 2,000 – 3,000 долара за тройунция. Ние смятаме, че е възможно да има съществено поскъпване по няколко причини:- Ако има опасност от висока инфлация по света вследствие на голямото печатане на пари – засега печатане има, инфлация няма
- Ако се усили цялостното усещане за риск по света – със или без пандемия, времената са рискови и инвеститорите са притеснени
- Ако продължи политиката на много ниски лихви – засега не се очертават повишения на лихвите никъде по света
- Ако централните банки продължат да увеличават своите златни резерви – това се случва в момента
Коментар
-
Знаем те тебе че имаш някаква тръпка към Алианц, сигурно още от 2008 когато са продали първи. Аз не мисля така - за мен са измежду най некадърните сред останалите наши ПФ некадърници. То и резултатите им го потвърждават.
При тегленията тази година изпитват трудности да покриват НОИ...
Иначе спомените ми са за 2 лв безплатни акции в близките 7 години.....на Хиката...
Коментар
Коментар