If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
То пък в BGTR30 какви компании има...без никакво предлагане, нито една акция в ask-a. Нека има подобен фонд, но да не е длъжен да репликира изцяло индекса, а да има възможност за отклонения в разумни граници. Примерно да не включва всички компании и да не купува на завишени цени от недоразуменията на пазара.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Точно това му трябва! Да копира изцяло индекса! Този индекс би бил много по-лесен за копиране, отколкото Софикс! Защото има 30 компании в него и ограниченията за инвестиционни схеми няма да му пречат. Ако направят такъв ЕТФ - бих си купил от него!
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
То пък в BGTR30 какви компании има...без никакво предлагане, нито една акция в ask-a. Нека има подобен фонд, но да не е длъжен да репликира изцяло индекса, а да има възможност за отклонения в разумни граници. Примерно да не включва всички компании и да не купува на завишени цени от недоразуменията на пазара.
Изслушах внимателно интервюто за еврото и то май основно заради първата минута. ми г-н Василев каза, че ЕТФ се развива съгласно плана...... да нямаме нов план? Нали трябваше до НГ да има 50млн във фонда и да е листнат на чужда борса или аз бъркам сроковете?
"Трябваше" изразява задължителен характер... по-скоро беше надежда да се случи до края на 2016... най-вероятно ще се случи, но сега дали декември 2016 или някой-друг месец след това едва ли някой ще има против
А листването определено не е казвал, че ще е 2016
Изслушах внимателно интервюто за еврото и то май основно заради първата минута. ми г-н Василев каза, че ЕТФ се развива съгласно плана...... да нямаме нов план? Нали трябваше до НГ да има 50млн във фонда и да е листнат на чужда борса или аз сроковете?
Релакс, да не преувеличаваме нещата ...
Аз пък познавам много хора които се набиха в скъпи парцели и нови строителства ...
Не смея да отворя приказка за тези , които се ушиха в набалончени активи под доверително управление познати като АДСИЦ
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Изслушах внимателно интервюто за еврото и то май основно заради първата минута. ми г-н Василев каза, че ЕТФ се развива съгласно плана...... да нямаме нов план? Нали трябваше до НГ да има 50млн във фонда и да е листнат на чужда борса или аз сроковете?
и ти като с набухаш с хубави акции от Софикс - какво мислиш, че ще правиш след това - блокаж, т.е. вечно твои, не точно твои, но на вложителите при теб
Изслушах внимателно интервюто за еврото и то май основно заради първата минута. ми г-н Василев каза, че ЕТФ се развива съгласно плана...... да нямаме нов план? Нали трябваше до НГ да има 50млн във фонда и да е листнат на чужда борса или аз бъркам сроковете?
Сигурно си прав! За това апелирам за разяснение по тема от Експат! Ако така продължават да действат с полуправила - накрая само ПФ ще остнат в ЕТФ
Колеги г-н Василев не един път е заявявал как я виждат схемата. 4 компании най-големите с около 10% без да преминават 40% общо и останалите малко под 5%. Така ще може да се подобри още повече препокриването на софикс отколкото е в момента. А реално погледнато правилото за 40те% не е изпълнено в момента, защото сега има 8 компании, чиито акции са повече от 5% и реално са 61.91%, което е малко в повече Да не забравяме, още че фонда реално не е длъжен да инвестира във всички акции, погледнете ETF-и върху DAX примерно да видите как се купуват 10тина акции и си ги търгуват никой няма 30те акции, или и да има не са много на брой фондовете. Лека и успех на всички.
Коментар