Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Ами като разбираш, за какво се правиш на човек който няма представа какво говори от 2 седмици!
Не разбрах ,фонда с пасивно или активно управление....?
Ще следва ли индекса и теглото или няма..
Ако е пасивен защо 50 дни нищо не прави за да балансира ...
Защо чака 60 ден да го сложат на колене след 60 дни.....в пет ,шест позиции позиции...
Това ми прилича на стария виц за колелото , сина попитал Бащата ..
татко ще ми купиш ли колело........
Коментар
-
Важното е че имаха смелостта да го направят, а че ще трябва в известна степен да се нагаждат към условията на пазара ни им е било ясно преди да го стартират! Очаквано е, че не всичко ще е като на теория на БФБ!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Повече чети , по-малко мисли.
Изисквания за ликвидност
Структурата на активите и пасивите на Борсово търгувания фонд трябва да отговаря и на следните изисквания: Не по-малко от 70 на сто от инвестициите в активи по чл. 38, ал. 1 от ЗДКИСДПКИ трябва да бъдат в активи с пазарна цена, част от Референтния индекс; Не по-малко от 5 на сто от активите трябва да са парични средства, ценни книжа, инструменти на паричния пазар или други платежни средстваdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
Съгласен съм, но това трябва да се мисли преди да се направи ETF а не сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Инта, какъв е въпросът?
Индексът се съставя от БФБ, ние го приемаме такъв, какъвто е.
Всички имаме интерес да има повече читави компании на борсата и повече такива в индекса.
Н
Въпросът е , какво време - процедурно би отнела една такава желана от Вас промяна?
Коментар
-
Няма ликвидност, трудно се получава това на нашия пазар с определени компании!Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Кеша мисля че не може да е под 10% от активите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнение
ETF-ът няма мандат да купува "евтино" или "скъпо", а да репликира максимално близко структурата на индекса. Това е пасивен фонд. Ако има постъпления на първичен пазар - те трябва да се харчат в акции от индекса. Ако стоят дълго време в кеш, портфейлът на фонда ще се отдалечи много от индекса - при качващ се пазар ще изостава, а при падащ ще го изпреварва. Но това не е идеята и мандатът на пасивните индексни фондове.
пп това е от 08.11 цитираноdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
6% процента повече, на общите активи си е цифра и то голяма!
И какво общо има преструктурирането на индекс - продаваш едни активи и купуваш други . фонда ПАСИВЕН
Коментар
-
В мамента е 16% и предстоящо преструктуриране на индекса! Напълно удачно изглежда!
И какво общо има преструктурирането на индекс - продаваш едни активи и купуваш други . фонда е ПАСИВЕН
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Тъй де
Коментар
-
Кеша мисля че не може да е под 10% от активите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
имаме едни очаквания за фф на едни компании?!
знаеш ли, явно двамата с теб май разбираме различно понятието пасивно управление. ако изчакват защото очакват да се увеличи, това на мен си ми звучи като напълно активно управление
така и не отговори защо пазят сухото. мога да ти намеря назад в темата как янков беше казал че нямало да държат мн кеш
Коментар
Коментар