Първоначално изпратено от NikolayVassilev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Предполагам ,не сте се хвърлили с "главата надолу" на лондонския маркет без да имате поне обещания за записване на приемливо количество дялове ..?
какво мисли вашия колега от правителството на Сакс Кобурготски -Милен Велчев за фашия фонд и участието в него и банката която представлява.
Поздрави!
1) Ние не правим увеличение на капитала, а листинг. Предварително няма с кого да говорим, защото първо трябва да има инструмент, в който да инвестират. Фондът е от отворен тип и всеки ден може да има записвания или тегления.
2) Милен със сигурност знае, че има такъв фонд. С банката не сме говорили.
Поздрави, Н
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеГ-н Василев, защо поддържате 16,5% кеш?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Здравейте, Тони.
Да, колегите са споменавали, че водим разговори. Такива ще водим много години напред. Оттогава още 1 пенсионен фонд и 1 УД закупиха дялове.
Не мога да кажа защо всички институции веднага не са поискали дялове. Не са длъжни, това си е тяхна работа. не казвам, че вовеки са отказали.
В момента вниманието ни е към Лондон. Да се надяваме, че ще се появят чужди инвеститори.
Поздрави, Николай
какво мисли вашия колега от правителството на Сакс Кобурготски -Милен Велчев за фашия фонд и участието в него и банката която представлява.
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Г-н Василев здравейте
Съфорумци ме помолиха пак да задам въпроса си на който не получих отговор, та ще опитам и аз.
В края на 2016 Вие или друг представител на Експат каза в интервю че се водят преговори и с другите институционални инвеститори и очаквате и те да подкрепят проекта, както 4-те големи ПФ. Та защо няма резултат - прекратени ли са преговорите, чакат се резултатите от тестовете или има друга причина ЦКБ, СЪГЛАСИЕ, Бъдеще и сие да не купят батерии за будилника който събуди БФБ?
Благодаря и ви стискам палци!
Да, колегите са споменавали, че водим разговори. Такива ще водим много години напред. Оттогава още 1 пенсионен фонд и 1 УД закупиха дялове.
Не мога да кажа защо всички институции веднага не са поискали дялове. Не са длъжни, това си е тяхна работа. не казвам, че вовеки са отказали.
В момента вниманието ни е към Лондон. Да се надяваме, че ще се появят чужди инвеститори.
Поздрави, Николай
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
като е пасисивен, защо му липсват трейс и холдинг варна и защо има прекалено много Индустриален Холдинг България и БРЕФ? защо теглото на софарма и на химимпорт e над 11%?
т.е. въпроса ми е защо не си спазват правилата и кога ще започнат най-после да си ги спазват? тоя кеш докога ще седи, защото тук в тази тема бяха казали как нямало да държат много кеш
ако алкомет влезе в софикс, ще купуват ли или ще дават избирателно като трейс и холдинг варна?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Колеги,
Може би не съм прочел внимателно някой коментар и може да не съм идентифицирал някой въпрос.
Ако желаете, моля, дефинирайте въпроси. Няма такива, на които не желаем да дадем отговори.
Поздрави, Николай
Съфорумци ме помолиха пак да задам въпроса си на който не получих отговор, та ще опитам и аз.
В края на 2016 Вие или друг представител на Експат каза в интервю че се водят преговори и с другите институционални инвеститори и очаквате и те да подкрепят проекта, както 4-те големи ПФ. Та защо няма резултат - прекратени ли са преговорите, чакат се резултатите от тестовете или има друга причина ЦКБ, СЪГЛАСИЕ, Бъдеще и сие да не купят батерии за будилника който събуди БФБ?
Благодаря и ви стискам палци!
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
Благодаря, но според мен би трябвало да имате партньор, който да помага ... иначе как инвеститори ще разберат за съществуване на BGX?
Коментар
-
Не, не планираме да ангажираме инвестиционна банка. Обемът ни не е голям. Освен това ние търсим листинг, а не еднократно увеличение на капитала. Фондът е от отворен тип и ще събира интерес в продължение на години, а не еднократно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
Избрана ли е инвестиционна банка в Лондон, която да помага при пласирането на SOFIX ETF? И дали може да кажете името?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеЕто и от мен един въпрос.
Г - н Василев, как смятате да следвате индекса, след като не копирате точните тегла на компаниите в него?
Още от самото стартиране на ЕТФ-а многократно сме обяснявали, че ограничението от 40% не ни дава възможност да репликираме индекса точно. Засега. В бъдеще се надяваме, че или 1) ограничението може да отпадне, или 2) в индекса може да има повече компании и ограничението да е по-малък математически проблем.
Дотогава ще следваме индекса със 70-80%-тна точност. Това може да не е толкова лошо, защото корелацията на ЕТФ-а с индекса ще е доста висока. Лошо ще е, ако:
- индексът се качва рязко
- качват се предимно акциите, в които ние имаме по-ниски тегла от необходимите
Неслучайно в цяла Централна и Източна Европа може би няма нито един друг UCITS ETF, а ние изглежда сме първият. Ако някой може да създаде по-добри фондове, нека го направи.
Поздрави, Николай
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма лошо да се задават въпроси. Ще се радваме да даваме полезна информация, доколкото е коректна към самия фонд.
Не бихме искали да останете с впечатление, че бягаме от някакви неудобни въпроси. Няма такива. Пробвайте.
Коментар
Коментар