Първоначално изпратено от znae6t
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Много знаеш пък ти... да не им светиш или си член на екипа?
не познавам и никои от екипа им“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Да, кеша ще е над 30% след около два месеца! Само е интересно защо Василев твърди от два дни, че вече спазват ограничението! После последва сделка обратно за количествата продадени при стара планина и м+с, което ме навежда на мисълта, че не са били наясно как се третират компаниите в група при ограничението от 40% и са решили да си ги вземат обратно, защото така или иначе няма да слязат в ограничението! Сега или ще трябва да влезе значителен кеф и от това да влезнат в изискванията, или имат два месеца за селл!
И аз така си мисля , че някой от отбора все още залитат в слалума от многото врати ! Специално пък за тази гимнастика с МСХ и СЕНХЛ показва , че им се прощават все още греховете ;- но ние си мислим , а те са на пангра - СПОЛАЙ ИМ !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
В този състав на индекса е почти невъзможно да се упражни ограничението 40% от свързани+ тежки , остава възможност само по високият кеш с ~15% да тушира ~ 12,3 % при свързаните тежки !
Коментар
-
г-н Василев, шегувате ли се?
Изобщо не изпълнявате ограничението до 40% в позиции над 5%, защото към 06,02,2017 имате следните тегла в: 3JR - 10.97%; 5MB - 7.19%; 6A6 - 9.25%; група - едно лице: 6C4 - 11.29%; 4CF - 4.04% - общо 15.33%; група - едно лице: 5SR - 4.72% и 5MH - 4.85% - общо 9.57%. Имате 52.31% в емитенти с тегло над 5% от активите!
Моля Ви за конкретен отговор! Какви два месеца, имате 10 дни за да отговорите на законовите изисквания!
В този състав на индекса е почти невъзможно да се упражни ограничението 40% от свързани+ тежки , остава възможност само по високият кеш с ~15% да тушира ~ 12,3 % при свързаните тежки !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеfat finger event, направили са грешка и следващият ден са я поправили за да запазят пасивноста
хората седят непрекъсанто на терминала и тука като ги нервирате във форума и става така
Коментар
-
Не знам защо Василев го каза, мен лично прекалено ме мързи да чета постоянно закони и наредби, но имам спомен, че дружествата, които консолидират се разглеждат като едно лице при лимитите за концентрация, така че би трябвало да си прав...
п. ЗДКИС- "Дружествата, включени към една група за целите на съставяне на консолидиран финансов отчет
съгласно признатите счетоводни стандарти, се разглеждат като едно лице при прилагане на ограниченията по
ал. 1 - 8."
Чл. 51. При нарушение на инвестиционните ограничения по тази глава по причини извън контрола на
колективната инвестиционна схема или в резултат на упражняване права на записване тя приоритетно, но не
по-късно от два месеца от възникване на нарушението, чрез сделки за продажба привежда активите си в
съответствие с инвестиционните ограничения, като отчита интересите на притежателите на дялове.
Чл. 52. В случаите по чл. 51 колективната инвестиционна схема е длъжна в 7-дневен срок от
извършване на нарушението да уведоми комисията, като предостави информация за причините за
възникването му и за предприетите мерки за отстраняването муLast edited by kubrat; 08.02.2017, 16:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Мисля, че бяха 2 срока- краткия за уведомяване на комисията и 2 месеца за влизане в нормите, но да- Василев се шегува и му се получава
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеКолеги, не ви ли омръзна да се занимавате с този фонд? Ако не ви харесва - продавайте, ако ви харесва - купувайте. Така правят и инвеститорите, и спекулантите. А тука много приказки само, сякаш сме някакъв литературно-юридически кръжок, а не инвеститорски форум!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнениеНаистина станахме заложници на този ЕТФ, който реално е пренебрежим на фона на 988 млн. лв. нетни активи под управление в БАУД, от които доста над 100 млн. лв са в БФБ.
Тези фондове обаче действат тотално непрозрачно и въпреки яките ръстове на дяловете за бг акции от начало на година ( по мои сметки над 1 млн. лв), аз изобщо не забелязвам тяхно участие на борса.
Та вие как виждате участие на тези фондове краткосрочно - имат пари да наливат или ще чакат?За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
г-н Василев, шегувате ли се?
Изобщо не изпълнявате ограничението до 40% в позиции над 5%, защото към 06,02,2017 имате следните тегла в: 3JR - 10.97%; 5MB - 7.19%; 6A6 - 9.25%; група - едно лице: 6C4 - 11.29%; 4CF - 4.04% - общо 15.33%; група - едно лице: 5SR - 4.72% и 5MH - 4.85% - общо 9.57%. Имате 52.31% в емитенти с тегло над 5% от активите!
Моля Ви за конкретен отговор! Какви два месеца, имате 10 дни за да отговорите на законовите изисквания!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Здравейте, 4ф4,
Ние влязохме в норма тази седмица и сме уведомили когото трябва. Ако сега не сме в норма (не съм сигурен, че сте прав), имаме 2 месеца да влезем отново.
За индексни фондове като този може в 1 компания (или група) да имаме до 20%, а не до 10%.
Така че всичко е наред. Следим внимателно тези неща.
Тези с под 5% не трябва да ги броите.
Поздрави, Николай
Коментар
Коментар