IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от znae6t

Че какво общо има Холдинг Варна с групата на ЦКБ и Химимпорт?
    Всичко
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Сега пък така ли ще я караме ???

--Ξ Структура на портфейла към 07.02.2017 Ξ

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Много знаеш пък ти... да не им светиш или си член на екипа?
        не ги познавам, освен като никове от формума
        не познавам и никои от екипа им
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Expat SOFIX ETF е продал акции за 700 хил. лв. за да покрие регулация

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Да, кеша ще е над 30% след около два месеца! Само е интересно защо Василев твърди от два дни, че вече спазват ограничението! После последва сделка обратно за количествата продадени при стара планина и м+с, което ме навежда на мисълта, че не са били наясно как се третират компаниите в група при ограничението от 40% и са решили да си ги вземат обратно, защото така или иначе няма да слязат в ограничението! Сега или ще трябва да влезе значителен кеф и от това да влезнат в изискванията, или имат два месеца за селл!

И аз така си мисля , че някой от отбора все още залитат в слалума от многото врати ! Специално пък за тази гимнастика с МСХ и СЕНХЛ показва , че им се прощават все още греховете ;- но ние си мислим , а те са на пангра - СПОЛАЙ ИМ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

В този състав на индекса е почти невъзможно да се упражни ограничението 40% от свързани+ тежки , остава възможност само по високият кеш с ~15% да тушира ~ 12,3 % при свързаните тежки !
              Да, кеша ще е над 30% след около два месеца! Само е интересно защо Василев твърди от два дни, че вече спазват ограничението! После последва сделка обратно за количествата продадени при стара планина и м+с, което ме навежда на мисълта, че не са били наясно как се третират компаниите в група при ограничението от 40% и са решили да си ги вземат обратно, защото така или иначе няма да слязат в ограничението! Сега или ще трябва да влезе значителен кеф и от това да влезнат в изискванията, или имат два месеца за селл!

Коментар

г-н Василев, шегувате ли се?
                Изобщо не изпълнявате ограничението до 40% в позиции над 5%, защото към 06,02,2017 имате следните тегла в: 3JR - 10.97%; 5MB - 7.19%; 6A6 - 9.25%; група - едно лице: 6C4 - 11.29%; 4CF - 4.04% - общо 15.33%; група - едно лице: 5SR - 4.72% и 5MH - 4.85% - общо 9.57%. Имате 52.31% в емитенти с тегло над 5% от активите!
                Моля Ви за конкретен отговор! Какви два месеца, имате 10 дни за да отговорите на законовите изисквания!

В този състав на индекса е почти невъзможно да се упражни ограничението 40% от свързани+ тежки , остава възможност само по високият кеш с ~15% да тушира ~ 12,3 % при свързаните тежки !

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  fat finger event, направили са грешка и следващият ден са я поправили за да запазят пасивноста
                  хората седят непрекъсанто на терминала и тука като ги нервирате във форума и става така
                  Много знаеш пък ти... да не им светиш или си член на екипа?

Коментар

• Не знам защо Василев го каза, мен лично прекалено ме мързи да чета постоянно закони и наредби, но имам спомен, че дружествата, които консолидират се разглеждат като едно лице при лимитите за концентрация, така че би трябвало да си прав...
                    п. ЗДКИС- "Дружествата, включени към една група за целите на съставяне на консолидиран финансов отчет
                    съгласно признатите счетоводни стандарти, се разглеждат като едно лице при прилагане на ограниченията по
                    ал. 1 - 8."
                    Чл. 51. При нарушение на инвестиционните ограничения по тази глава по причини извън контрола на
                    колективната инвестиционна схема или в резултат на упражняване права на записване тя приоритетно, но не
                    по-късно от два месеца от възникване на нарушението, чрез сделки за продажба привежда активите си в
                    съответствие с инвестиционните ограничения, като отчита интересите на притежателите на дялове.
                    Чл. 52. В случаите по чл. 51 колективната инвестиционна схема е длъжна в 7-дневен срок от
                    извършване на нарушението да уведоми комисията, като предостави информация за причините за
                    възникването му и за предприетите мерки за отстраняването му
                    Last edited by kubrat; 08.02.2017, 16:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Мисля, че бяха 2 срока- краткия за уведомяване на комисията и 2 месеца за влизане в нормите, но да- Василев се шегува и му се получава
                      Може би са рашили да продадат стара планина и м+с, за да ги свалят под 5% с идеята че ще изпълнят условието за 40%, но след това са усетили че това е една група и се приема като едно лице, и са решили да си ги купят обратно, защото така или иначе не изпълняват изискването! И да, този срок от два месеца е заради невъзможността да отговорят на изискванията на закона, и сега от 19.02.2017 ще имат два месеца, допълнително! Но Защо казва, че отговаря на 40-те процента?

Коментар

• Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
                        Колеги, не ви ли омръзна да се занимавате с този фонд? Ако не ви харесва - продавайте, ако ви харесва - купувайте. Така правят и инвеститорите, и спекулантите. А тука много приказки само, сякаш сме някакъв литературно-юридически кръжок, а не инвеститорски форум!
                        Ако не го бяхте написали, аз щях.

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                          Наистина станахме заложници на този ЕТФ, който реално е пренебрежим на фона на 988 млн. лв. нетни активи под управление в БАУД, от които доста над 100 млн. лв са в БФБ.

Тези фондове обаче действат тотално непрозрачно и въпреки яките ръстове на дяловете за бг акции от начало на година ( по мои сметки над 1 млн. лв), аз изобщо не забелязвам тяхно участие на борса.

Та вие как виждате участие на тези фондове краткосрочно - имат пари да наливат или ще чакат?
                          Всички на борсата са заложници единствено на собствената си алчност ... Казвам го от лична гледна точка - макар и да съм доволен от резултата .... Каква ирония само - заложници ама доброволно ... Някакъв Стокхолмски синдром
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Изобщо не изпълнявате ограничението до 40% в позиции над 5%, защото към 06,02,2017 имате следните тегла в: 3JR - 10.97%; 5MB - 7.19%; 6A6 - 9.25%; група - едно лице: 6C4 - 11.29%; 4CF - 4.04% - общо 15.33%; група - едно лице: 5SR - 4.72% и 5MH - 4.85% - общо 9.57%. Имате 52.31% в емитенти с тегло над 5% от активите!
                            Моля Ви за конкретен отговор! Какви два месеца, имате 10 дни за да отговорите на законовите изисквания!
                            Мисля, че бяха 2 срока- краткия за уведомяване на комисията и 2 месеца за влизане в нормите, но да- Василев се шегува и му се получава

Коментар

• Колеги, не ви ли омръзна да се занимавате с този фонд? Ако не ви харесва - продавайте, ако ви харесва - купувайте. Така правят и инвеститорите, и спекулантите. А тука много приказки само, сякаш сме някакъв литературно-юридически кръжок, а не инвеститорски форум!

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Здравейте, 4ф4,

Ние влязохме в норма тази седмица и сме уведомили когото трябва. Ако сега не сме в норма (не съм сигурен, че сте прав), имаме 2 месеца да влезем отново.
                                За индексни фондове като този може в 1 компания (или група) да имаме до 20%, а не до 10%.
                                Така че всичко е наред. Следим внимателно тези неща.

Тези с под 5% не трябва да ги броите.

Поздрави, Николай

Коментар

Working...
                                X