Г-н Василев може да предлагате BGX в Лондон и като ЕТФ на BUX (в Унагария си нямат ETF). Има здрава корелация за последните 3 месеца - и двата индекса имат по 13,3% доходност
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
Хайде стига рева, радвай се на свилозата, целулозата и златните мини в Австралия.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
Ма моля ти се, аз акъл не ти давам. Теб ти не трябва. Ти си имаш джокер
Поне се научи къде го слагаш това пусто Й
Ша взема да ти го обясня ,ти се появяваш само когато нещата отиват в калта и почваш персонални обиди с цел разводняване на темата....
Парите от милиона свършиха май...
600К по думите на Василев -вчера сделки на фонда ...пляс 290 К теглени и 100 К резерв кеш....
А те пак си купуват любими акции....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Само едно ще ти кажа....
Акъл от хора който са зависими в свойте постове не искам.....
Поне се научи къде го слагаш това пусто Й
Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
Или по друг начин казано, да знаеш какво да купиш, че да се правиш на успешен спекулант?
Монтий Батерий Великий, като не искаш ХИМ кажи на твоя АЛИАНЦ да не купува ХИМ, съответно алианца може да не купува дялове на фонда, щото видиш ли имал ХИМ, а няма SHIT. Ама да държиш сметка на фонда какво купува и какво продава е меко казано смешно.
Да не ми държиш утре сметка и на мен какво съм купувал?
Акъл от хора който са зависими в свойте постове не искам.....
Алианц както излезе от нашия маркет през 2007 ,така и може да излезне от фонда и тогава такива като тебе Викачи , Що ще правите....
Да не забравяме че интереса на Алианц не е да подкрепя фондовете на ЦКБ и Съгласие а да печели от свойте вложения.........
Не напразно василев държи 30 % свободен кеш....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
А аз отделих 2 дни преди месец да проверя два фонда по ДАХ и да ми отговорят че ако се различават от ДАХ те дават информация кой акции и на какво тегло ще зареждат....ако се различават от индекса ...
С цел вложителите им да не се чустват че подкрепят дадени акции за сметка на други...
немска работа ,друго си е тука да си правят каквото искат и да определят кои акции ще зареждат на тъмно....
Ти като се явяваш защитник на репликата или антирепликата разбра ли кой акции фонда ще зарежда и кой не....
И това правилно ли е да не се знае.....най малко парите ми от втората пенсия са там...
Аз не искам примерно да се зарежда химимпорт и това не го иска алианц....гарантирам ти го.....
Та така....
Монтий Батерий Великий, като не искаш ХИМ кажи на твоя АЛИАНЦ да не купува ХИМ, съответно алианца може да не купува дялове на фонда, щото видиш ли имал ХИМ, а няма SHIT. Ама да държиш сметка на фонда какво купува и какво продава е меко казано смешно.
Да не ми държиш утре сметка и на мен какво съм купувал?Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Това е важен въпрос. Пубертетът на тази борса ще бъде болезнен. Изстрадалият участник на БФБ чака някой отнякъде да дойде и да му даде едни пари, с които да си оправи живота. Е няма такъв филм.
Квичат най-вече тези, които са си набили парите в Холдинг Варна и Трейс. Този фонд си играе ролята - създава ликвидност, търси пари отвън, нищо повече не може да се очаква. Колко от вас, колеги, тъгувате с някаква форма на ливъридж? Кои са рисковете, които вие лично поемате, за да има гориво за ралито? Образовате ли познатите си в инвестиционно дело?
Няма как фондът да направи щастливи всички, макар че доста от пишещите тук би следвало да са предоволни от последните месеци.
Използвам случая да направя едно сравнение с друг сходен като цели фонд - нещо, което не знам Екпсат защо не направиха досега. Ще ви покажа няколко скрийншота (а линкове и ПДФ-и мога да дам на лични) с документи и информация за HSBC FTSE 100 Index C Acc. Това е отворен инвестиционен фонд, чиято цел е да реплики лондонския Футси 100.
HSBC ползва един проспект за всичките си "тракинг" фондове. В първия скрийншот можете да прочетете, че:
В следващия скрийншот е показано как изглеждат активите към настоящия момент. Теглото на Vodafone в портфолиото на този ETF е 2.80%, в индекса е 3.31% (проверимо на http://www.ftse.com/analytics/factsh...ituentsWeights). Повярвайте това е чудовищна разлика в индекс от 100 конституенти.
Всичко изписано дотук идва да покаже, че фондът не ви е длъжен да ви купува каквото вие сте решили, че трябва, нито да репликира едно към едно теглата в SOFIX. Целта му е да постига доходност идентична (или поне близко съпоставима) с индекса, а методиката за постигането си е тяхна работа.
И преди да ме обвините, че някой ми плаща или че адвокатствам излишно искам да кажа, че отделих половин час от живота си с егоистичната идея да допринеса с нещо дребно към повишаване инвестиционната култура на участниците във форума. От разбирането как функционират ETF-ите и какво може да се очаква от тях можем да спечелим всички
Някои тука са от над 10г. и все реват, че нищо не се прави за борсата. Сега като някой се опитва да направи нещо, не се правило добре, или както ти каза, явно не им се изиспиват парите с фуния. Еми няма как, колеги!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеОсъзнавам, че съм наобратно на доказали се съфорумци, осъзнавам също, че мнението ми не тежи, но въпреки това искам да попитам:
Докога ще имате претенции към чуждите пари?!?!? Наистина ли не осъзнавате колко жалки сте всички, плюеши по фонда?!?! Като не ви харесва - не купувате! Какво по-ясно от това?!? Ако някой се счита за по-добър, просто да направи конкуренция! Това е частен субект БЕ, утре ще вземете да ми държите сметка и на мен къде и защо си инвестирам парите!?!?! Вземете се малко в ръце и недейте да разчитате на други!!!!!!
Браво от мен!Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
- 1 like
Коментар
-
форма на ливъридж на бфб, на мен ми се виждат много високи процентите по репата и потребителските кредити
"образовате ли познатите"
познатите не проявяват никакъв интерес, може би аз не съм достатъчно настоятелен или вярващ в идеята ...Last edited by ceneto; 21.02.2017, 12:36.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Това е важен въпрос. Пубертетът на тази борса ще бъде болезнен. Изстрадалият участник на БФБ чака някой отнякъде да дойде и да му даде едни пари, с които да си оправи живота. Е няма такъв филм.
Квичат най-вече тези, които са си набили парите в Холдинг Варна и Трейс. Този фонд си играе ролята - създава ликвидност, търси пари отвън, нищо повече не може да се очаква. Колко от вас, колеги, тъгувате с някаква форма на ливъридж? Кои са рисковете, които вие лично поемате, за да има гориво за ралито? Образовате ли познатите си в инвестиционно дело?
Няма как фондът да направи щастливи всички, макар че доста от пишещите тук би следвало да са предоволни от последните месеци.
Използвам случая да направя едно сравнение с друг сходен като цели фонд - нещо, което не знам Екпсат защо не направиха досега. Ще ви покажа няколко скрийншота (а линкове и ПДФ-и мога да дам на лични) с документи и информация за HSBC FTSE 100 Index C Acc. Това е отворен инвестиционен фонд, чиято цел е да реплики лондонския Футси 100.
HSBC ползва един проспект за всичките си "тракинг" фондове. В първия скрийншот можете да прочетете, че:
В следващия скрийншот е показано как изглеждат активите към настоящия момент. Теглото на Vodafone в портфолиото на този ETF е 2.80%, в индекса е 3.31% (проверимо на http://www.ftse.com/analytics/factsh...ituentsWeights). Повярвайте това е чудовищна разлика в индекс от 100 конституенти.
Всичко изписано дотук идва да покаже, че фондът не ви е длъжен да ви купува каквото вие сте решили, че трябва, нито да репликира едно към едно теглата в SOFIX. Целта му е да постига доходност идентична (или поне близко съпоставима) с индекса, а методиката за постигането си е тяхна работа.
И преди да ме обвините, че някой ми плаща или че адвокатствам излишно искам да кажа, че отделих половин час от живота си с егоистичната идея да допринеса с нещо дребно към повишаване инвестиционната култура на участниците във форума. От разбирането как функционират ETF-ите и какво може да се очаква от тях можем да спечелим всички
С цел вложителите им да не се чустват че подкрепят дадени акции за сметка на други...
немска работа ,друго си е тука да си правят каквото искат и да определят кои акции ще зареждат на тъмно....
Ти като се явяваш защитник на репликата или антирепликата разбра ли кой акции фонда ще зарежда и кой не....
И това правилно ли е да не се знае.....най малко парите ми от втората пенсия са там...
Аз не искам примерно да се зарежда химимпорт и това не го иска алианц....гарантирам ти го.....
Та така....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение... Докога ще имате претенции към чуждите пари?!?!? ...
"The ACD reserves the right to exercise the full powers of the fund in relation to borrowing and efficient portfolio management as and when it considers that the circumstances which then exist make it appropriate to do so.
The scheme property may also not consist of the exact composition and weighting of the underlying in the index in circumstances where the ACD determines that this is expedient for reasons of poor liquidity or excessive cost to the fund
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
от 15 компании в индекса, отклонението в теглата спрямо етф-а е по-малко от процент само при 4. при 8 компании има отклонение от над 2%. пълно физическо репликиране...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнениетези критики към Експат ще ни оставят без инфо - Структура на портфейла към 17.02.2017 Ξ
още няма за 20.02 , а борса отвори
едит- тъкмо пуснах и в 10:10 се появиdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
тези критики към Експат ще ни оставят без инфо - Структура на портфейла към 17.02.2017 Ξ
още няма за 20.02 , а борса отвори
едит- тъкмо пуснах и в 10:10 се появи
Коментар
Коментар