Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Мда, продаде Хика за 129к и за толкова купи на пазар БГХ
Бих се радвал ако е направил точно това ,това означава че ще продаде и останалата част без пари....на някоЙ ПФ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
По скоро направи бартер
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
По скоро направи бартер
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеОчевидно някой напазарува здраво
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеОчевидно някой напазарува здраво
А може и да не са те...
Нямаше го м. мейкъра от 2 месеца...
А ако са те трябват им още поне 40 К...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Питай за ФИБ.....нали не били май техни....днес пак са в баланса....Last edited by 4f4; 22.02.2017, 12:52.
Коментар
-
Ще ми бъде интересен коментара на Fantasy_GT за сделките на Експат от петък обявени в днешният бюлетин на фонда. Предполгам какво ще е мнението на 4f4, Znaesht и пандата и затов ане са ми интересни. На моменти ми е доста трудно да схвана политиката на фонда по спазване на собствените му правила. Може би затова и нямам собствено УД. Само да спомена, че не съм хейтър защото винаги съм бил радетел за пасивен фонд върху СОФИКС.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Питай за ФИБ.....нали не били май техни....днес пак са в баланса....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Приемам забележката! А доколко е въображаемо ще видим в сряда!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Майко с това изказване счупи тъпомера. 3 месеца и вече говори за корелация. Каквито инвеститорите на БФБ такава и борсата смешна.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнениеГ-н Василев може да предлагате BGX в Лондон и като ЕТФ на BUX (в Унагария си нямат ETF). Има здрава корелация за последните 3 месеца - и двата индекса имат по 13,3% доходност[ATTACH=CONFIG]n3172037[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Това е важен въпрос. Пубертетът на тази борса ще бъде болезнен. Изстрадалият участник на БФБ чака някой отнякъде да дойде и да му даде едни пари, с които да си оправи живота. Е няма такъв филм.
Квичат най-вече тези, които са си набили парите в Холдинг Варна и Трейс. Този фонд си играе ролята - създава ликвидност, търси пари отвън, нищо повече не може да се очаква. Колко от вас, колеги, тъгувате с някаква форма на ливъридж? Кои са рисковете, които вие лично поемате, за да има гориво за ралито? Образовате ли познатите си в инвестиционно дело?
Няма как фондът да направи щастливи всички, макар че доста от пишещите тук би следвало да са предоволни от последните месеци.
Използвам случая да направя едно сравнение с друг сходен като цели фонд - нещо, което не знам Екпсат защо не направиха досега. Ще ви покажа няколко скрийншота (а линкове и ПДФ-и мога да дам на лични) с документи и информация за HSBC FTSE 100 Index C Acc. Това е отворен инвестиционен фонд, чиято цел е да реплики лондонския Футси 100.
HSBC ползва един проспект за всичките си "тракинг" фондове. В първия скрийншот можете да прочетете, че:
В следващия скрийншот е показано как изглеждат активите към настоящия момент. Теглото на Vodafone в портфолиото на този ETF е 2.80%, в индекса е 3.31% (проверимо на http://www.ftse.com/analytics/factsh...ituentsWeights). Повярвайте това е чудовищна разлика в индекс от 100 конституенти.
Всичко изписано дотук идва да покаже, че фондът не ви е длъжен да ви купува каквото вие сте решили, че трябва, нито да репликира едно към едно теглата в SOFIX. Целта му е да постига доходност идентична (или поне близко съпоставима) с индекса, а методиката за постигането си е тяхна работа.
И преди да ме обвините, че някой ми плаща или че адвокатствам излишно искам да кажа, че отделих половин час от живота си с егоистичната идея да допринеса с нещо дребно към повишаване инвестиционната култура на участниците във форума. От разбирането как функционират ETF-ите и какво може да се очаква от тях можем да спечелим всички
Коментар
Коментар