IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Мда, продаде Хика за 129к и за толкова купи на пазар БГХ
    Ще е интересно ако е направил точно това....
    Бих се радвал ако е направил точно това ,това означава че ще продаде и останалата част без пари....на някоЙ ПФ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

По скоро направи бартер
      Мислиш ли че е добра сделка за продавача ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

По скоро направи бартер
        Мда, продаде Хика за 129к и за толкова купи на пазар БГХ

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
          Очевидно някой напазарува здраво
          По скоро направи бартер

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
            Очевидно някой напазарува здраво
            Кой даде 30 К от Хиката толкова еФтино.....
            А може и да не са те...
            Нямаше го м. мейкъра от 2 месеца...
            А ако са те трябват им още поне 40 К...?

Коментар

• Очевидно някой напазарува здраво

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Питай за ФИБ.....нали не били май техни....днес пак са в баланса....
                Очевидно е че 39000 пиб не са били техни само за ден! Само Монбат не са си върнали изцяло! Може би ще го държат под 5%! Кой знае с кого и какви договорки имат, иначе няма как да се обяснят тези сделки! Ако е заради изтичането на 6-мес. срок от издаване на разрешението за организиране на фонда от КФН, то спазиха законовите ограничения, но изглежда доста нескопосано с обратната покупка на същите пакети на следващия ден!
                Last edited by 4f4; 22.02.2017, 12:52.

Коментар

• Ще ми бъде интересен коментара на Fantasy_GT за сделките на Експат от петък обявени в днешният бюлетин на фонда. Предполгам какво ще е мнението на 4f4, Znaesht и пандата и затов ане са ми интересни. На моменти ми е доста трудно да схвана политиката на фонда по спазване на собствените му правила. Може би затова и нямам собствено УД. Само да спомена, че не съм хейтър защото винаги съм бил радетел за пасивен фонд върху СОФИКС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ако гледаме положително- така поне ще следват по-точно индекса...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Приемам забележката! А доколко е въображаемо ще видим в сряда!

Коментар

• Стратегията на следване на тренда, може да е най-ефективния начин да инвестирате на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Майко с това изказване счупи тъпомера. 3 месеца и вече говори за корелация. Каквито инвеститорите на БФБ такава и борсата смешна.....
                          Пректикал, мисля, че коментарът на Маретоф беше изобретателен. Не му се сърдете.

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                            Г-н Василев може да предлагате BGX в Лондон и като ЕТФ на BUX (в Унагария си нямат ETF). Има здрава корелация за последните 3 месеца - и двата индекса имат по 13,3% доходност [ATTACH=CONFIG]n3172037[/ATTACH]
                            Майко с това изказване счупи тъпомера. 3 месеца и вече говори за корелация. Каквито инвеститорите на БФБ такава и борсата смешна.....

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Това е важен въпрос. Пубертетът на тази борса ще бъде болезнен. Изстрадалият участник на БФБ чака някой отнякъде да дойде и да му даде едни пари, с които да си оправи живота. Е няма такъв филм.

Квичат най-вече тези, които са си набили парите в Холдинг Варна и Трейс. Този фонд си играе ролята - създава ликвидност, търси пари отвън, нищо повече не може да се очаква. Колко от вас, колеги, тъгувате с някаква форма на ливъридж? Кои са рисковете, които вие лично поемате, за да има гориво за ралито? Образовате ли познатите си в инвестиционно дело?

Няма как фондът да направи щастливи всички, макар че доста от пишещите тук би следвало да са предоволни от последните месеци.

Използвам случая да направя едно сравнение с друг сходен като цели фонд - нещо, което не знам Екпсат защо не направиха досега. Ще ви покажа няколко скрийншота (а линкове и ПДФ-и мога да дам на лични) с документи и информация за HSBC FTSE 100 Index C Acc. Това е отворен инвестиционен фонд, чиято цел е да реплики лондонския Футси 100.

HSBC ползва един проспект за всичките си "тракинг" фондове. В първия скрийншот можете да прочетете, че:

В следващия скрийншот е показано как изглеждат активите към настоящия момент. Теглото на Vodafone в портфолиото на този ETF е 2.80%, в индекса е 3.31% (проверимо на http://www.ftse.com/analytics/factsh...ituentsWeights). Повярвайте това е чудовищна разлика в индекс от 100 конституенти.

Всичко изписано дотук идва да покаже, че фондът не ви е длъжен да ви купува каквото вие сте решили, че трябва, нито да репликира едно към едно теглата в SOFIX. Целта му е да постига доходност идентична (или поне близко съпоставима) с индекса, а методиката за постигането си е тяхна работа.

И преди да ме обвините, че някой ми плаща или че адвокатствам излишно искам да кажа, че отделих половин час от живота си с егоистичната идея да допринеса с нещо дребно към повишаване инвестиционната култура на участниците във форума. От разбирането как функционират ETF-ите и какво може да се очаква от тях можем да спечелим всички
                              Абе не ни учи. Кво ми покзваш глупости се едно не знаем? Само,че в всеки от техните проспекти пише ,че не са пълно физическо репликиране и са упоменати в точки. Като се правиш на умен,земи прочети малко повече преди да драскаш ГЛУПОСТИ. Експатците твърдят друго, ок. НЯМАМ И 1 АКЦИЯ НА БФБ И В БЛИЗКИТЕ 6-12 МЕСЕЦА НЕ МИСЛЯ ДА ИМАМ. КЪМ НИКАКВИ ПАРИ НЯМАМ ПРЕТЕНЦИИ. А относно инвестиционата култура земи се ограмоти малко. Спирам да те чета,че ме напушва смях от тъпи и некомпетентни мнения

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                                Г-н Василев може да предлагате BGX в Лондон и като ЕТФ на BUX (в Унагария си нямат ETF). Има здрава корелация за последните 3 месеца - и двата индекса имат по 13,3% доходност [ATTACH=CONFIG]n3172037[/ATTACH]
                                Чудесно, Маретоф.
                                Значи ще преименуваме фонда на
                                Expat Bulgaria SOFIX, Hungary BUX, and All Other Markets UCITS ETF...
                                Last edited by NikolayVassilev; 21.02.2017, 16:16.

Коментар

Working...
                                X