Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеПри положение, че тече проверка от КФН според мен трябваше да изчака. Купувачът му на 80 стот. едва ли щеше да избяга. Няма да се учудя ако е алианц, от които купиха преди по-скъпо..Life won't wait for you.
Коментар
-
При положение, че тече проверка от КФН според мен трябваше да изчака. Купувачът му на 80 стот. едва ли щеше да избяга. Няма да се учудя ако е алианц, от които купиха преди по-скъпо..
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАми, ако БФБ са виновни, вие като инвеститори в ЕТФ-а им удряте едно дело. Ще ме извинявате, ама съм абсолютно "ЗА" действията на Никиту. Така се прави!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеПо-интересното е, че като е продал днес, а утре КФН каже на БФБ да си оправят индекса, какво прави?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Като човек направил 2-3 сделки по пазарите по земните кълбета, според мен верният въпрос би трябвало да бъде не "Защо продаде ЕТФ-ът?", а "Защо продаде чак днес?"
Отговорът обаче е все един и същ.
Хубава работа, ама българска.
Другият път ще знаете. Никиту продава на маркет (както трябва да се прави при изваждане от индекса) но за всеки случай си договаря и купувач
Въпросът за милион е договорената цена
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Уважаеми БайВелю,
Отговарям Ви, но не за да правя сметки по отделни позиции. Вие сте достатъчно интелигентен, за да знаете, че някои позиции се покачват - съответно там фондът "печели", а други спадат - там "губи". Такава бакалска сметка се отнася до активно управляван фонд, което не е нашият случай.
Пиша Ви, за да Ви предложа да не се обръщате към мен лично, а да погледнете нашия сайт и да видите колко талантливи и млади колеги работят в нашата фирма. Ще стават все повече на брой и по-добри. Те са бъдещето на нашия бизнес и те управляват този и бъдещите ни ЕТФ-и.
Поздрави, Н.
Лично, нямам инвестиции във фонда, но имам "инвестиции" в пенсионната система /по принуда /, също така темата е много интересна, като много иновативна за БГ пазара /за което адмирирам Експат/, но считам, че не тракват индекса, поради някои причини!IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
Моите прости сметки /нали съм си сметкаджия / са, че купиха холдинга на средна /може и да греша/, някъде около 1.08. Продажбата днес е на 0.80., т.е. 1'200'000 акции по 0.28 на акция прави 336'000 лв. загуба, без комисиони и други, предлагам да закръглим на 340'000 хил. лв. загубата! При 23 370 000 дяла към днешна дата, на един дял се пада по 1.5 стотинки загуба!?!?
Ако приложим същите калкулации за само един пенсионен фонд /примерно вкарал 5 мил. лв по 1.11 лв. за една бройка от Експат, т.е. 4,5 мил. дяла, умножаваме го по 1.5 стотинки и получаваме загубата от днес за 1 пенсионен фонд е 67'500 лв. или общо за 4-те пенсионни фонда, инвеститори в Експат, загубата от днес е 270'000 лв.!
Много ще се радвам, ако бъркам, но това може да каже само Николай Василев - дали ще ни отговори?
Отговарям Ви, но не за да правя сметки по отделни позиции. Вие сте достатъчно интелигентен, за да знаете, че някои позиции се покачват - съответно там фондът "печели", а други спадат - там "губи". Такава бакалска сметка се отнася до активно управляван фонд, което не е нашият случай.
Пиша Ви, за да Ви предложа да не се обръщате към мен лично, а да погледнете нашия сайт и да видите колко талантливи и млади колеги работят в нашата фирма. Ще стават все повече на брой и по-добри. Те са бъдещето на нашия бизнес и те управляват този и бъдещите ни ЕТФ-и.
Поздрави, Н.
- 1 like
Коментар
-
Моите прости сметки /нали съм си сметкаджия / са, че купиха холдинга на средна /може и да греша/, някъде около 1.08. Продажбата днес е на 0.80., т.е. 1'200'000 акции по 0.28 на акция прави 336'000 лв. загуба, без комисиони и други, предлагам да закръглим на 340'000 хил. лв. загубата! При 23 370 000 дяла към днешна дата, на един дял се пада по 1.5 стотинки загуба!?!?
Ако приложим същите калкулации за само един пенсионен фонд /примерно вкарал 5 мил. лв по 1.11 лв. за една бройка от Експат, т.е. 4,5 мил. дяла, умножаваме го по 1.5 стотинки и получаваме загубата от днес за 1 пенсионен фонд е 67'500 лв. или общо за 4-те пенсионни фонда, инвеститори в Експат, загубата от днес е 270'000 лв.!
Много ще се радвам, ако бъркам, но това може да каже само Николай Василев - дали ще ни отговори?
- 2 Харесвания
Коментар
-
п.п.Между другото ако са те им остават още около100000 броя....не е свършило
Коментар
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
Повече от логично е да изчакат с проверката на КФН, преди да започанат с продажбите на IHLB. Ако те са бързали да продадат днес това при всички случаи ще говори лошо. Може пък и да знаят какъв ще е резултата от проверката. Ще разберам след 2 дни дали са били те....
Много ще се радвам, ако бъркам, но това може да каже само Николай Василев - дали ще ни отговори?IM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от richar Разгледай мнениетемата за индекса бе по новините на БНТ
тънък бъзик от телевизионния екип - коментатора съобщава че ръководството на борсата не е намерено за коментар показвайки в кадър един от директорите (със шкембенце) как излиза - явно не е искал да отговаряIM d best
Коментар
-
Някой има ли идея дали този блок днес на Индустриален Холдинг България беше продажба на Експат? Май много импулсивно, да не казвам прибързано и необмислено действат, ако е така де!
Повече от логично е да изчакат с проверката на КФН, преди да започанат с продажбите на IHLB. Ако те са бързали да продадат днес това при всички случаи ще говори лошо. Може пък и да знаят какъв ще е резултата от проверката. Ще разберам след 2 дни дали са били те....Last edited by конфуций; 15.03.2017, 22:27.
Коментар
-
Някой има ли идея дали този блок днес на Индустриален Холдинг България беше продажба на Експат? Май много импулсивно, да не казвам прибързано и необмислено действат, ако е така де!
Коментар
Коментар