IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Излиза, че повечето пишещи тук нямат вложени пари във фонда, а го дебнат на къде ще поеме с търговията, за да се включат и те покрай него.
    Това го писах още в началото и то така си стана.
    Странно изказване на човек, който доста повече от 10 год. е на борсата ни и има бг акции !!!
    Нима не осъзнаваш, че схемата с влизане на ЕУБГ в Софикс е поредното петно, което снема доверието в бг кап. пазар?
    Ако мине и тази схема - ще има и следваща, защото нEкои expatriate другари ( тук нямам предвид Експат фирма) се чувстват над закона и смятат, че понеже са правили подобни схеми ... отново беззаконието в бг ще позволи да им мине далаверата .

Така никога няма да имаме кап. пазар ... и твоите акции ще ги купува само ... мажоритаря. Найс а?
    Last edited by maretoff; 16.03.2017, 11:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      Алкомет АД 10:12 60 000 20,490 1 229 400,00
      Да , замениха с кеша от продажбата на ИХЛБ

Коментар

• Алкомет АД 10:12 60 000 20,490 1 229 400,00

Коментар

• От всичко четено до тук си правя извода, че фонда може да облагодетелства някои купувачи и цените да се договарят задкулисно. Фонда подлежи ли на проверки от КФН? Възможно ли е някой от фонда да се облагодетелства от това? Ако IHLBL не бъде изваден от Софикс и фонда трябва да си върне акциите /ако ги е продал/, кой ще понесе отговорността за загубата на фонда за купуването на същите акции, /вероятно от същия купувач/ но вече по- скъпи? Не исках да го пиша, но фонда за мен се превърна в голяма далавера за някои. Това е моето усещане. Съжалявам ако греша.
          Last edited by realista; 16.03.2017, 10:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
            Ще си позволя да напиша малко по-дълъг пост, за което се извинявам. Преди време като тръгна фонда, написах за хората, които изпаднаха в делириум, че това е много добра възможност, но за "обикновените" хора.За тези, които нямат нито кой знае какви познания по борси и борсова дейност, но търсят по-висока доходност. Това не е опция за хора, които сами си управляват парите и които вкарвайки пари във фонда , де факто финасират свой конкурент за много малкото качествени акции на БФБ. Иначе на думи всички са все на печалба и много знаят и разбират. Всеки, които е от поне 4-5 години на БФБ знае за "далаверите", за инсайдерите, за уговорените "мачове", за "компетентността" на регулаторите и т.н. А сега сте ощипани ...?!?!?! И това го има в играта.Разбира се, че не е правилно в нашите географски ширини е практика. Затова аз нямам и няма да си взема дялове в ETF-а за Софикс .... може да се включа в ETF-те за чуждите борси, но за "наше село" не съм толкова наивен. Затова и след появата на ETF-а се насочих към извън софиксова инвестиция ..... Инвестиционната среда в момента е по-силна от вас и трябва вие да се нагодите спрямо нея, защото тя няма да се нагоди спрямо вас. Не е хубаво това, което ви пиша, но е вярно ....
            P.S. И ETF-а не емитира акции а дялове, затова няма акционери а притежатели на дялове.Това за уточнение на компетентността на играчите.Нищо лично.
            +! Напълно подкрепям.
            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Благодаря за отговора, незабавен и директен /не толкова конкретен/, но...
              Лично, нямам инвестиции във фонда, но имам "инвестиции" в пенсионната система /по принуда /, също така темата е много интересна, като много иновативна за БГ пазара /за което адмирирам Експат/, но считам, че не тракват индекса, поради някои причини!
              Уважаеми БайВелю,

Пенсионните фондове имат милиони в нашия фонд и над 300 млн. лв. в БГ акции извън нашия фонд. Общото покачване на пазара (заради ЕТФ-а или не) доведе до много добри резултати за ПФ през 2016 г.

Поздрави, Н.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Излиза, че повечето пишещи тук нямат вложени пари във фонда, а го дебнат на къде ще поеме с търговията, за да се включат и те покрай него.
                Именно, много точно казано. Обаче всички са му сърдити на фонда, защото не прави нещата "както трябва", а именно да бъде "по-предвидим", за да го фронтрънват по-лесно.
                Last edited by johny-bravo; 16.03.2017, 09:27.

Коментар

• Излиза, че повечето пишещи тук нямат вложени пари във фонда, а го дебнат на къде ще поеме с търговията, за да се включат и те покрай него.

Коментар

• Ще си позволя да напиша малко по-дълъг пост, за което се извинявам. Преди време като тръгна фонда, написах за хората, които изпаднаха в делириум, че това е много добра възможност, но за "обикновените" хора.За тези, които нямат нито кой знае какви познания по борси и борсова дейност, но търсят по-висока доходност. Това не е опция за хора, които сами си управляват парите и които вкарвайки пари във фонда , де факто финасират свой конкурент за много малкото качествени акции на БФБ. Иначе на думи всички са все на печалба и много знаят и разбират. Всеки, които е от поне 4-5 години на БФБ знае за "далаверите", за инсайдерите, за уговорените "мачове", за "компетентността" на регулаторите и т.н. А сега сте ощипани ...?!?!?! И това го има в играта.Разбира се, че не е правилно в нашите географски ширини е практика. Затова аз нямам и няма да си взема дялове в ETF-а за Софикс .... може да се включа в ETF-те за чуждите борси, но за "наше село" не съм толкова наивен. Затова и след появата на ETF-а се насочих към извън софиксова инвестиция ..... Инвестиционната среда в момента е по-силна от вас и трябва вие да се нагодите спрямо нея, защото тя няма да се нагоди спрямо вас. Не е хубаво това, което ви пиша, но е вярно ....
                    P.S. И ETF-а не емитира акции а дялове, затова няма акционери а притежатели на дялове.Това за уточнение на компетентността на играчите.Нищо лично.
                    Life won't wait for you.

Коментар

Може, може, а какво правят ако върнат ИХЛБЛ утре в индекса? На колко купуват?
                      На колкото им е уговорката.
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Уважаеми БайВелю,

Отговарям Ви, но не за да правя сметки по отделни позиции. Вие сте достатъчно интелигентен, за да знаете, че някои позиции се покачват - съответно там фондът "печели", а други спадат - там "губи". Такава бакалска сметка се отнася до активно управляван фонд, което не е нашият случай.

Пиша Ви, за да Ви предложа да не се обръщате към мен лично, а да погледнете нашия сайт и да видите колко талантливи и млади колеги работят в нашата фирма. Ще стават все повече на брой и по-добри. Те са бъдещето на нашия бизнес и те управляват този и бъдещите ни ЕТФ-и.

Поздрави, Н.
                        Добре ще тези млади и талантливи колеги на които разчитате за да се позиционирате при промяната в индекса, да са по-добре запознати с правилата на БФБ.
                        Не с​​​​​​е заяждам а очаквам по-адекватно да защитавате интересите ми като акционер в ЕТФ-а.

Коментар

Чакай малко, БФБ се оакаха с индекса, нормално е КФН да се намеси като компетентен орган, не мислиш ли? Да не си свързан с експат, че така яростно ги защитаваш?
                          Аз ли?
                          Свързан съм. Чакам Никиту да ми менка саламаджийницата за ЕТФ. За това го защитавам

Коментар

Може пък и да не купуват.....както казаха по рано не са длъжни да държат от всички-справка HVAR и TRACE!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

КФН ще стимулира пазара, КФН ще оправя индекса, КФН ще ни бърше сополите и нааканите дупета.... Малко множко не ви ли идва КФН?
                              Чакай малко, БФБ се оакаха с индекса, нормално е КФН да се намеси като компетентен орган, не мислиш ли? Да не си свързан с експат, че така яростно ги защитаваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Купувачът нямаше да избяга, но можеше да купи на 70 ст. след това ..... .... Купувачът /без да е препоръка/ е или Алианц или Тимимпорт .... си мисля аз, но може и да бъркам

Коментар

Working...
                                X