Първоначално изпратено от Petar
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнениеЧестито, някой иска да запише нови 400К дяла!
Поръчки на първичен пазар, получени до 15:00 часа на 21.03.2017Поръчки за издаване на дялове (бр. дялове) 0
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Монти, това е най-неподходящата тема във форума за въпроса ми, но ти като искаш да изпреварваш фонда в покупките, защо не говориш за Идустриален холдинг БГ? Без да претендирам за нищо, според мен шансовете му за завръщане в Софикс клонят към 100%.
Аз 100% вите печалби ги гледам подозрително.
нямам информация, само предположения на базата на историята на емитента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Най-лесно ще стане, ако успеят да убедят фондовете на Хим да влязат в играта
пп Иначе има варианти и как да подкрепят определени позиции, те си знаят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеDex как фонда "да се насочи", като си има определени лимити за позициите?
пп Иначе има варианти и как да подкрепят определени позиции, те си знаят.Last edited by dex; 21.03.2017, 08:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
По скоро искам да попитам г-н Василев как вижда моето анализиране/гадаене/на бъдещите активи на фонда на 70 милиона лева в края на април и началото на м.май....?
Трудно ни е да предвидим колко бързо ще расте фондът. Той зависи както от нашите усилия, така и от общата ситуация в БГ. Избори, световни пазари. Важно е кога ще се листнем в Лондон - нямам прогноза, но работим. Скромно предвиждам да стигнем 70 млн. лв., но едва известно време след листването в Лондон.
Поздрави, Николай
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеКолеги, гледам аз софикс и си мисля от къде може да продължи ръста на индекса
Първо, най-поскъпнаха компаниите с коректни и открити мажоритари.
Стара планина - МСХ
Обаче вече се търгуват доста скъпо Р/Е-та над 20..И да има ръстове на печалбата там, няма да са много големи..
Монбат, развиват се добре но РЕ вече над 15..
Алкомет също с над 15, а там мажоритаря не е от хубавите, помним как до преди 2 години криеше печалби...
Неохим, засега с относително ниско РЕ, въпроса е дали ще продължи с добрите резултати и дали ще иска да споделя с дребните.
ФИБ, все още с доста ниски показатели поради всеизвестни проблеми, но тук има потенциал за ръст
ЦКБ е подобна ситуацията, ниски показатели, ама голяма свързаност и тн..
ХИКА, евтино, но с кофти мажоритар. Ако алианц ги натиснат да дадат някой дивидент може нещата да станат други..
Албена РЕ над 20
БРЕФ и Атера честно казано отдаване не ги следя от близо, но не мисля, че потенциала е значим за ръст.
ХВАР е ясен
Софарм, доста поскъпна, но ако продължат с добрите резултати, също има път на горе
И какво остана- мразените акции
Но те са и с най-голям "евентуален" потенциал за ръст сякаш. Ако някъде може да се постигне скок в пъти е тук...
ХИМ и новия член ЕУБГ... Те са черни кутии, отчетите няма много смисъл да ги четеш, вие си знаете.. финансов инженеринг доста..Макар, че според мен ХИМ спряха да го правят, затова и спада на печалбата през годините.
А реално ЕТФ-а ако иска да покаже по-голям скок на доходността основно от тук може да дойде..
Поправете ме ако някъде греша..
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Монти, това е най-неподходящата тема във форума за въпроса ми, но ти като искаш да изпреварваш фонда в покупките, защо не говориш за Идустриален холдинг БГ? Без да претендирам за нищо, според мен шансовете му за завръщане в Софикс клонят към 100%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
1 860 000 + 400 000 = 2 260 000
записано е Поръчани дялове за издаване в сетълмент - 2 100 000 ???
губят се едни 160 000
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
И на Вас!
Поздрави!Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеКолеги ,според мен няма обратно изкупени дялове и инфото е точно.
Просто на някои дялове сетълмента е минал по- бързо и вече фигурирират в бройката на издадените дялове.
Н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
вероятно е така !
Важното е ,че дяловете са точно (25 630 000) или 30.47 млн. лв
По памет мисля, че това са верните цифри. Днес минаваме 30 млн. лв.!
Поздрави, Н
Коментар
Коментар