IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    Колеги, гледам аз софикс и си мисля от къде може да продължи ръста на индекса

Първо, най-поскъпнаха компаниите с коректни и открити мажоритари.
    Стара планина - МСХ
    Обаче вече се търгуват доста скъпо Р/Е-та над 20..И да има ръстове на печалбата там, няма да са много големи..
    Монбат, развиват се добре но РЕ вече над 15..
    Алкомет също с над 15, а там мажоритаря не е от хубавите, помним как до преди 2 години криеше печалби...
    Неохим, засега с относително ниско РЕ, въпроса е дали ще продължи с добрите резултати и дали ще иска да споделя с дребните.
    ФИБ, все още с доста ниски показатели поради всеизвестни проблеми, но тук има потенциал за ръст
    ЦКБ е подобна ситуацията, ниски показатели, ама голяма свързаност и тн..
    ХИКА, евтино, но с кофти мажоритар. Ако алианц ги натиснат да дадат някой дивидент може нещата да станат други..
    Албена РЕ над 20
    БРЕФ и Атера честно казано отдаване не ги следя от близо, но не мисля, че потенциала е значим за ръст.
    ХВАР е ясен
    Софарм, доста поскъпна, но ако продължат с добрите резултати, също има път на горе
    И какво остана- мразените акции
    Но те са и с най-голям "евентуален" потенциал за ръст сякаш. Ако някъде може да се постигне скок в пъти е тук...
    ХИМ и новия член ЕУБГ... Те са черни кутии, отчетите няма много смисъл да ги четеш, вие си знаете.. финансов инженеринг доста..Макар, че според мен ХИМ спряха да го правят, затова и спада на печалбата през годините.
    А реално ЕТФ-а ако иска да покаже по-голям скок на доходността основно от тук може да дойде..

Поправете ме ако някъде греша..
    Точно така мисля и аз! Поради тази причина продадох някои от "читавите" преди време и се оказах с 25-30-тина% кеш. Днес взех малко Хим, та вече клони към 20, но идеята е същата. Оттук-нататък според мен играта вече става черен петър, а аз лично не съм много добър в нея. Еврохолда не го броя, тъй като поскъпването му според мен няма нищо общо с резултатите му. Първо трябваха пари за записване на новите акции, след това Софикс и така. Все неща твърде преходни и до време.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Утре пак ще вършея пред фонда в няколко позиции.....
      поздрави!
      Успех!

Коментар

Колеги, гледам аз софикс и си мисля от къде може да продължи ръста на индекса

Стара планина - МСХ
        Обаче вече се търгуват доста скъпо Р/Е-та над 20..И да има ръстове на печалбата там, няма да са много големи..
        Алкомет също с над 15, а там мажоритаря не е от хубавите, помним как до преди 2 години криеше печалби...
        Неохим, засега с относително ниско РЕ, въпроса е дали ще продължи с добрите резултати и дали ще иска да споделя с дребните.
        ФИБ, все още с доста ниски показатели поради всеизвестни проблеми, но тук има потенциал за ръст
        ХИКА, евтино, но с кофти мажоритар. Ако алианц ги натиснат да дадат някой дивидент може нещата да станат други..
        Албена РЕ над 20
        БРЕФ и Атера честно казано отдаване не ги следя от близо, но не мисля, че потенциала е значим за ръст.
        ХВАР е ясен
        Софарм, доста поскъпна, но ако продължат с добрите резултати, също има път на горе
        Но те са и с най-голям "евентуален" потенциал за ръст сякаш. Ако някъде може да се постигне скок в пъти е тук...
        ХИМ и новия член ЕУБГ... Те са черни кутии, отчетите няма много смисъл да ги четеш, вие си знаете.. финансов инженеринг доста..Макар, че според мен ХИМ спряха да го правят, затова и спада на печалбата през годините.
        А реално ЕТФ-а ако иска да покаже по-голям скок на доходността основно от тук може да дойде..

Мойто мнение че в момента акции за качване са ..
        ССВ , ФИБ , ХИМ и Хика и Албена и ЕУБГ ,но това е решение на мажо , и софикс фонда и бъдеще и алианц и реалфинанс............
        Не е препоръка..

Коментар

• Колеги, гледам аз софикс и си мисля от къде може да продължи ръста на индекса

Стара планина - МСХ
          Албена РЕ над 20
          ХВАР е ясен

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
            Колеги ,според мен няма обратно изкупени дялове и инфото е точно.
            Просто на някои дялове сетълмента е минал по- бързо и вече фигурирират в бройката на издадените дялове.
            вероятно е така !
            Важното е ,че дяловете са точно (25 630 000) или 30.47 млн. лв

Коментар

Ще вземат Х. Варна, само ако фондовете на Хим запишат, това е ясно...
              А те са пас.

Коментар

• Колеги ,според мен няма обратно изкупени дялове и инфото е точно.
                Просто на някои дялове сетълмента е минал по- бързо и вече фигурирират в бройката на издадените дялове.

Коментар

Ами защото според мен няма да го събират...
                  През последните месеци са продали поне 1200 акции от Холдинга...
                  Може и да греша за точната бройка на продадените ,но не и за продажбите като индикатор за бъдещето на тази акция във фонда ....
                  Не е препоръка....
                  Ще вземат Х. Варна, само ако фондовете на Хим запишат, това е ясно...

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

ако е така трябва да ги има в :
                    Поръчки за обратно изкупуване на дялове (бр. дялове) 0
                    Знам ли, може и да е намалена поръчката - купува ! - за това и казвам , че не е задължително , а и ще се изморим да ги следим, - само да прехвърлят 60/70 милки !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

В същото време са отписани -160 000 дяла, Застъпват се ордери!
                      ако е така трябва да ги има в :
                      Поръчки за обратно изкупуване на дялове (бр. дялове) 0

Коментар

Ама новите 400 К не са в сетълмент...?

Коментар

• Дай Боже да не можем да им хванем нарастването , а не ваденето!

Коментар

Сега дават 210000 с повече от 240 К в сетълмент и записани до 15 ч. нови 400 К дялове..
                            Или аз нещо не разбирам....?

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

1 860 000 + 400 000 = 2 260 000

записано е Поръчани дялове за издаване в сетълмент - 2 100 000 ???

губят се едни 160 000
                              За мен са плюс 240 К дялове.....

Коментар

Старото беше ;-

Поръчки за емитиране на нови 1 860 000 дяла от индексния фонд върху SOFIX бяха получени на първичен пазар до 15 часа днес.
                                1 860 000 + 400 000 = 2 260 000

записано е Поръчани дялове за издаване в сетълмент - 2 100 000 ???

губят се едни 160 000

Коментар

Working...
                                X