IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

15% чакай сега... аз мисля че ПФ на варненската група нямат големи пакети на Хим и ЦКБ, точно заради свързаността. Тези акции се скриха на други места. Имах в предвид че като част от капиталовия пазар и те могат да сложат по 5млн лева и да бутнат нагоре!
    Ама с рециклиране не се бута пазара нагоре. Бута се със свеж кеш.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Той фонда сега е около 30 млн., как така ще си доволен да стане 10-20? Или имаш предвид нови 10-20?
      е нови разбира се

Коментар

Той фонда сега е около 30 млн., как така ще си доволен да стане 10-20? Или имаш предвид нови 10-20?
        разбрахте се
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Според мен хим не искат да имат маркетмейкъри за ССВ и Хим, за какво им е? Мажоритарите си имат контрол над огромни активи и никак не звучи логично да ги разменят на подобни оценки, за да вземат акции в много пъти по-високо оценени. От гледната точка на дребните акционери /като мен/ също не ми звучи логично всеки път когато фонда трябва да пълни бройки да му се дават на готово, а по-нисколиквидните акции да се пълнят от пазар и да достигат неразумни нива. Странното в случая е, че според мен в тази тема има много повече акционери на Хим групата, отколкото на ЕТФ-а, но въпреки това доста участници искат фондовете да се включат ?
          15% чакай сега... аз мисля че ПФ на варненската група нямат големи пакети на Хим и ЦКБ, точно заради свързаността. Тези акции се скриха на други места. Имах в предвид че като част от капиталовия пазар и те могат да сложат по 5млн лева и да бутнат нагоре!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Г-н Василев казва че песимистично залага ЕТФ-а да стане 70млн, аз и на 10-20млн ще съм супер доволен!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

15 % , сигурен ли си че като си дават парите на софикс фонда , Хим фондовете ,не могат да изискват да стане фонда м. мейкър на ССВ и ХИМ...
              Лошото е че останалите имат по 10 акции от софикс а ХИМ фондовете ги интересува галата ,химснаб и т.н....
              попита ме ЕУБГ може ли да излезе от Софикс през есента а да влеезе ИХБГ а може ли вместо ИХБГ да влезе Доверие....
              Там ще има подкрепа.....от чичо Оги....
              Не е препоръка...
              Според мен хим не искат да имат маркетмейкъри за ССВ и Хим, за какво им е? Мажоритарите си имат контрол над огромни активи и никак не звучи логично да ги разменят на подобни оценки, за да вземат акции в много пъти по-високо оценени. От гледната точка на дребните акционери /като мен/, също не ми звучи логично всеки път когато фонда трябва да пълни бройки да му се дават на готово, а по-нисколиквидните акции да се пълнят от пазар и да достигат неразумни нива. Странното в случая е, че според мен в тази тема има много повече акционери на Хим групата, отколкото на ЕТФ-а, но въпреки това доста участници искат фондовете да се включат ?
              Last edited by 15%; 22.03.2017, 20:00.

Коментар

• Стискам палци на фонда за листването в Лондон, но дали може и да няма записвания или да има договорка с ПФ да стоят до тогава и да продадат дяловете си?
                Фондът беше един спусък, но има още доста неща - какво стана с търговията на западни акции на БФБ, какво стана с голямото листване за което щеше да ни се каже скоро или всички сега чакат изборите?
                Г-н Василев казва че песимистично залага ЕТФ-а да стане 70млн, аз и на нови 10-20млн ще съм супер доволен!!!

п.п. Монти голяма си конспирация бе човек - как Хим ще е приоритет на англичаните, като записват дялове от фонда и защо да записват до 1,15?
                Last edited by tony1975; 22.03.2017, 20:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

За да тръгне Хим-а, а с него и банката, предполагам. Защото от там може да се "изкопчи" още някакъв ръст на Софикс, заради това, че Хим-а и банката изостанаха много от движението на индекса, а са си с едни 14-15% тегло.
                  За мен Хим акциите ще бъдат приоритет на англичаните като запишат....плюс еубг,хиката ,атерата и бреф и някои други...
                  Мисля че записването в Англия го готвят от 1,1-1,15 лв на дяловете ..
                  Но дано греша........

Коментар

Хима и банката според мен няма да тръгнат, ако фондовете на Хим си харижат акциите на Експатци. По-скоро биха тръгнали ако ЕТФ-а си ги купува от пазара.
                    15 % , сигурен ли си че като си дават парите на софикс фонда , Хим фондовете ,не могат да изискват да стане фонда м. мейкър на ССВ и ХИМ...
                    Лошото е че останалите имат по 10 акции от софикс а ХИМ фондовете ги интересува галата ,химснаб и т.н....
                    попита ме ЕУБГ може ли да излезе от Софикс през есента а да влеезе ИХБГ а може ли вместо ИХБГ да влезе Доверие....
                    Там ще има подкрепа.....от чичо Оги....
                    Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

За да тръгне Хим-а, а с него и банката, предполагам. Защото от там може да се "изкопчи" още някакъв ръст на Софикс, заради това, че Хим-а и банката изостанаха много от движението на индекса, а са си с едни 14-15% тегло.
                      Хима и банката според мен няма да тръгнат, ако фондовете на Хим си харижат акциите на Експатци. По-скоро биха тръгнали ако ЕТФ-а си ги купува от пазара.

Коментар

Защо доста съфорумци искате фондовете на Хим да се включат? За кого ще бъде изгодно това, освен за държателите на ЕТФ-а?
                        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...ix-etf-236112/
                          Късите продажби – непознатата страна на Expat SOFIX ETF

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Най-лесно ще стане, ако успеят да убедят фондовете на Хим да влязат в играта
                            Защо доста съфорумци искате фондовете на Хим да се включат? За кого ще бъде изгодно това, освен за държателите на ЕТФ-а?

Коментар

• Извинения - голяма съм овча От понеделник е новината ама ако някой се е почувствал добре и аз съм добре. Лек ден на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Това е от онзи ден.
                                Карай, нека да ни е честито

Коментар

Working...
                                X