Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Той фонда сега е около 30 млн., как така ще си доволен да стане 10-20? Или имаш предвид нови 10-20?
Коментар
-
Той фонда сега е около 30 млн., как така ще си доволен да стане 10-20? Или имаш предвид нови 10-20?“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Според мен хим не искат да имат маркетмейкъри за ССВ и Хим, за какво им е? Мажоритарите си имат контрол над огромни активи и никак не звучи логично да ги разменят на подобни оценки, за да вземат акции в много пъти по-високо оценени. От гледната точка на дребните акционери /като мен/ също не ми звучи логично всеки път когато фонда трябва да пълни бройки да му се дават на готово, а по-нисколиквидните акции да се пълнят от пазар и да достигат неразумни нива. Странното в случая е, че според мен в тази тема има много повече акционери на Хим групата, отколкото на ЕТФ-а, но въпреки това доста участници искат фондовете да се включат ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеГ-н Василев казва че песимистично залага ЕТФ-а да стане 70млн, аз и на 10-20млн ще съм супер доволен!!!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
15 % , сигурен ли си че като си дават парите на софикс фонда , Хим фондовете ,не могат да изискват да стане фонда м. мейкър на ССВ и ХИМ...
Лошото е че останалите имат по 10 акции от софикс а ХИМ фондовете ги интересува галата ,химснаб и т.н....
попита ме ЕУБГ може ли да излезе от Софикс през есента а да влеезе ИХБГ а може ли вместо ИХБГ да влезе Доверие....
Там ще има подкрепа.....от чичо Оги....
Не е препоръка...Last edited by 15%; 22.03.2017, 20:00.Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Стискам палци на фонда за листването в Лондон, но дали може и да няма записвания или да има договорка с ПФ да стоят до тогава и да продадат дяловете си?
Фондът беше един спусък, но има още доста неща - какво стана с търговията на западни акции на БФБ, какво стана с голямото листване за което щеше да ни се каже скоро или всички сега чакат изборите?
Г-н Василев казва че песимистично залага ЕТФ-а да стане 70млн, аз и на нови 10-20млн ще съм супер доволен!!!
п.п. Монти голяма си конспирация бе човек - как Хим ще е приоритет на англичаните, като записват дялове от фонда и защо да записват до 1,15?Last edited by tony1975; 22.03.2017, 20:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
За да тръгне Хим-а, а с него и банката, предполагам. Защото от там може да се "изкопчи" още някакъв ръст на Софикс, заради това, че Хим-а и банката изостанаха много от движението на индекса, а са си с едни 14-15% тегло.
Мисля че записването в Англия го готвят от 1,1-1,15 лв на дяловете ..
Но дано греша........
Коментар
-
Хима и банката според мен няма да тръгнат, ако фондовете на Хим си харижат акциите на Експатци. По-скоро биха тръгнали ако ЕТФ-а си ги купува от пазара.
Лошото е че останалите имат по 10 акции от софикс а ХИМ фондовете ги интересува галата ,химснаб и т.н....
попита ме ЕУБГ може ли да излезе от Софикс през есента а да влеезе ИХБГ а може ли вместо ИХБГ да влезе Доверие....
Там ще има подкрепа.....от чичо Оги....
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
За да тръгне Хим-а, а с него и банката, предполагам. Защото от там може да се "изкопчи" още някакъв ръст на Софикс, заради това, че Хим-а и банката изостанаха много от движението на индекса, а са си с едни 14-15% тегло.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Защо доста съфорумци искате фондовете на Хим да се включат? За кого ще бъде изгодно това, освен за държателите на ЕТФ-а?Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
http://www.investor.bg/novini-i-anal...ix-etf-236112/
Късите продажби – непознатата страна на Expat SOFIX ETF
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Най-лесно ще стане, ако успеят да убедят фондовете на Хим да влязат в игратаПътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
Коментар