IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Инфото по позиции и активи става Т+1 - разбирам ;- Всичко ли ще трябва да се прегледа или ще излязат с инфо за променените точки само???

"(Изм. с Реш. на СД № 198/02.05.2017 г.) Управляващото дружество предоставя на БФБ- София или на друг оператор на регулиран пазар, на който са регистрирани за търговия дяловете на Фонда, данни за структурата на портфейла, за обема притежавани инструменти от всяка позиция, за размера на паричните средства във Фонда, както и за броя на издадените дялове, потвърдени от Депозитаря на Фонда за предишния работен ден. При изчисляването на индикативната нетна стойност на активите на Борсово търгувания фонд операторът на съответния регулиран пазар или Управляващото дружество обновява цените на активите в портфейла на Фонда, като оставя непроменено нивото на всички други елементи от баланса на Фонда. В деня Т+1, следващ работният ден Т, за който се изчислява оценката, Управляващото дружество уведомява Комисията за финансов надзор, управление „Надзор на инвестиционната дейност“ за емисионната стойност и цената на обратно изкупуване на дяловете на Фонда за ден Т. До края на работния ден Т+1, в който се извършва изчисляването на емисионната стойност и цената на обратно изкупуване на дяловете на Фонда, Управляващото дружество обявява тези данни на сайта на Управляващото дружество."

Last edited by inta53; 06.06.2017, 20:21.

Коментар

• ПРОМЕНИ В БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX).

05-06-2017 - Друга информация

Емитент: БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
      В БФБ-София АД са постъпили актуализирани правила на БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX).
      Актуализираните правила могат да бъдат намерени на уеб страницата на Борсата

Коментар

• как върви общественото обсъждане с инвестиционата общност и бфб, за това как и какви компании да влизат в софикс, има ли новини?
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
          Това - първото, дядовото, се нарича квартална клюка тип Мара Фурламата.
          Когато на база Мара Фурламата правиш глобални изводи в интернет пространството, това се нарича черен пиар (клевета, плюнка, храчка... все гадории). Пък ако се целиш в нещо повече, дори е наказуемо. В обратния случай, вземаш един гол бял лист, пишеш съответния донос до съответния орган и се подписваш с личните си данни.
          Ай сикт... транзит!

Подписваш дедовия. Тва да не ти е САЩ където само това и чакат комисията по ценни книжа да прави проверки и пише глоби. На наште смешници това им е последното с което биха се занимавали плюс ,че ако си платя нито ще ме разследват нито нищо. Ей затва сме последна дупка на кавала и тая борса и цялата ни икономика ще са на това бананово ниво. Никито Василев е бил политик и знае за какво говоря. Цялата система е гнила,той тръгнал да говори за жалби. Ми нали тия плевенските мутри държаха цялата полиция и съд в града,че чак се наложи от други места да им изпращат барети. И като си писал жалби срещу тях какво? Жалбите потъват някаде и пак същото.

Коментар

• Първоначално изпратено от otcmarket Разгледай мнение
            1. така се говори, опровергайте ме ако не е вярно
            2. подобни практики се наричат меко казано конфликт на интереси.
            Това - първото, дядовото, се нарича квартална клюка тип Мара Фурламата.
            Когато на база Мара Фурламата правиш глобални изводи в интернет пространството, това се нарича черен пиар (клевета, плюнка, храчка... все гадории). Пък ако се целиш в нещо повече, дори е наказуемо. В обратния случай, вземаш един гол бял лист, пишеш съответния донос до съответния орган и се подписваш с личните си данни.
            Ай сикт... транзит!

Коментар

• Не съм съгласен за спреда, по спомени когато се реши че Еврохолд влиза в индекса цената беше около 80 ст, сделките ви не бяха близо до тази цена, изкупихте почти до 1 лв, където случайно в тази секунда е пуснал големи пакети кумеца ви (така се говори, опровергайте ме ако не е вярно)
              За мен това не е сделка в спреда, логично и цената след това се върна под 90 ст.
              Предполагам че не е лесно да се създаде и управлява такъв фонд, но подобни практики се наричат меко казано конфликт на интереси.

Коментар

• Първоначално изпратено от richar Разгледай мнение
                Защо да е несвързана тема г-н Василев, пряко е свързана с гапа между двете графики дискутирани по-долу.
                Този гап се дължи не само на кеша както обяснявате, а на не-много коректното закупуване на пакети от ETF
                Възможно лие някой ваш близък се е облагодетелствал?
                Уважаеми Richar,

100% от нашите сделки минават в спреда на официалния пазар. При всички случаи се борим да постигнем максимално добрата цена. Ако имате пакети на по-добри цени, моля да ни ги предлагате през екрана на борсовите платформи. А ако можете да направите по-ефективен фонд при сегашните дадености на пазара, давайте и ние ще инвестираме във вашия.

Със сигурност хиляди инвеститори на БГ пазар са силно облагодетелствани от раздвижването на пазара, от по-големите обороти и повишени цени. В този смисъл да, ние сме техни приятели.

Поздрави и успех! Н

Коментар

• а може и в Юропата да влезем най-накрая (без да се усетим как). А тогава люксембург ще е още по-близко )))))
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• стига джавкане!!Само мрънкане! Сега по-важно е че люксембург е вече по-наблизо!
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение

Е, ако си "ивестирал" в акции на комунистическото футболно отроче, няма как да си доволен... Но във форума има страшно много хора, които са достатъчно компентенти и знаещи какво да купуват, че да правят пари от нашата борса (въпреки всички недостатъци). Не вървяла борсата?!? Последната година какво прави?

Ама дай да вземем целия период - Софикс е създаден в края на 2000 г. с начална стойност 100 пункта. Демек, за 17 години, по текущи нива около 670, Софикс е правил средно по около 12% на година. Хич не е зле според мен... стига да знаеш как да се възползваш разбира се
                      е добре де, хубаво нека така да е, кога съм казал аз че съм компетентния ? иначе на БФБ нямам нищо особено в акции на фубтоли, това пък даже не го и гледам по ТВто .....
                      Last edited by michaelis12; 02.06.2017, 21:20.

Коментар

• Вижте примерно покупките на Еврохолд на какво цена минаха и колко падна цената след това.

Коментар

• Първоначално изпратено от richar Разгледай мнение
                          Защо да е несвързана тема г-н Василев, пряко е свързана с гапа между двете графики дискутирани по-долу.
                          Този гап се дължи не само на кеша както обяснявате, а на не-много коректното закупуване на пакети от ETF
                          Колега,как точно тоя близък би могъл да се възползва?Пакетите,за които споменаваш ,май минават на по-ниска от пазарната цена...?Ако греша за цената на пакетите и тя е по-висока от пазарната е по-логично,но иначе не мога да намеря логиката,как точно би могло да се случи,така че близкият да спечели?Може би нещо пропускам?

Коментар

• Защо да е несвързана тема г-н Василев, пряко е свързана с гапа между двете графики дискутирани по-долу.

Коментар

• Първоначално изпратено от namira Разгледай мнение

Разкажи по-подробно, май знаеш нещо интересно, което ние не знаем. Аз също чувам някакви слухове за договорени пакети...
                              Колеги,
                              Мисля, че този форум не е мястото за инсинуации по съвсем несвързани теми. Предлагам да не го правите.
                              Н

Коментар

• Първоначално изпратено от otcmarket Разгледай мнение

а аз чух, че най-много бил спечелил К.Катев :-)
                                Разкажи по-подробно, май знаеш нещо интересно, което ние не знаем. Аз също чувам някакви слухове за договорени пакети...

Коментар

Working...
                                X