IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

нали пари искате да прайте ?!? нали искате тоя ETF да става за нещо ?!? ееееемиии ...... в тоя форум съм от 4рка години и чат пат ей така хвърлям по едно око за вашия "Оптимизъм за БФБто" ей така кат няям кво друго да правя, до сега само стотинки си прехвърляте един на друг ето нагледно:
    1. Търгувани емисии 24
    2. Брой сделки 96
    3. Оборот 566,6 хил. лв
    4. Последна промяна 02 юни, 11:45

добре нали и собствениците на тия компании пишат и четат тука уж, не глеат ли, не виждат ли, че нещо не е ок, нещо не е как требе. Само спорите тука еди кой си как измамил с нещо си в тия и тия акции, този как прибрал еврофондове, онзи раздал дивиденти на родата си, трети там с некви врътки на акции на ЦСКА ли кво беше после се чудите що не върви .... ми бачкайте ве, прайте нещо и не парите не са у запада, а и той не ни обича ама ич даже или те у Англията са умрели за нас, сън не ги лови като са видели нашия ETF за тва и rejection, щом rejected начи наща кочина нема никва работа у запада и на LSE .....

Е, ако си "ивестирал" в акции на комунистическото футболно отроче, няма как да си доволен... Но във форума има страшно много хора, които са достатъчно компентенти и знаещи какво да купуват, че да правят пари от нашата борса (въпреки всички недостатъци). Не вървяла борсата?!? Последната година какво прави?

Ама дай да вземем целия период - Софикс е създаден в края на 2000 г. с начална стойност 100 пункта. Демек, за 17 години, по текущи нива около 670, Софикс е правил средно по около 12% на година. Хич не е зле според мен... стига да знаеш как да се възползваш разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Михалис,аз лично нито искам,нито имам правото да искам нещо от тоя ЕТФ,защото не съм си купил и една акция от него...Такъв е и случаят,предполагам, с 80% от хората,дето влизат в тая тема и непрекъснато нещо искат...Като си толкова отворен,създай и ти един ЕТФ...,и ако искаш го регистрирай и на луната...Наистина ,спирам да пиша в тая тема,защото като неакционер ,единствено намирам смисъл да участвам в темата ,ако имам някаква професионална и осъществима идея,която да дам на създателите на ЕТФ...Пък те ще си решат,дали да се вслушат или не...
      първо аз съм мишок с малка пишка и второ защо да създавам ETF, къде да го създавам в България ?!? където всички са роднини във властта ?!? а тези навънка си имат вече ETFи и ползвам тях аз топлата вода няма да откривам, тя вече е открита ..... въщност тия пазари са ми хоби не ми е основно занимание, моята професия е съвсем различна от финансовата алхимия ....

Коментар

нали пари искате да прайте ?!? нали искате тоя ETF да става за нещо ?!? ееееемиии ...... в тоя форум съм от 4рка години и чат пат ей така хвърлям по едно око за вашия "Оптимизъм за БФБто" ей така кат няям кво друго да правя, до сега само стотинки си прехвърляте един на друг ето нагледно:
        1. Търгувани емисии 24
        2. Брой сделки 96
        3. Оборот 566,6 хил. лв
        добре нали и собствениците на тия компании пишат и четат тука уж, не глеат ли, не виждат ли, че нещо не е ок, нещо не е как требе. Само спорите тука еди кой си как измамил с нещо си в тия и тия акции, този как прибрал еврофондове, онзи раздал дивиденти на родата си, трети там с некви врътки на акции на ЦСКА ли кво беше после се чудите що не върви .... ми бачкайте ве, прайте нещо и не парите не са у запада, а и той не ни обича ама ич даже или те у Англията са умрели за нас, сън не ги лови като са видели нашия ETF за тва и rejection, щом rejected начи наща кочина нема никва работа у запада и на LSE .....
        Михалис,аз лично нито искам,нито имам правото да искам нещо от тоя ЕТФ,защото не съм си купил и една акция от него...Такъв е и случаят,предполагам, с 80% от хората,дето влизат в тая тема и непрекъснато нещо искат...Като си толкова отворен,създай и ти един ЕТФ...,и ако искаш го регистрирай и на луната...Наистина ,спирам да пиша в тая тема,защото като неакционер ,единствено намирам смисъл да участвам в темата ,ако имам някаква професионална и осъществима идея,която да дам на създателите на ЕТФ...Пък те ще си решат,дали да се вслушат или не...

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение

Не му е лесно на човека... още си живее 30 г. назад и се надява да се върнем отново там, че всичко му е било прекрасно - работа, почивка за всички, а по Коледа - банани! Кеф! Както той сам каза, ако си прост, си е цял живот.
          аз си ги иам тия работи и сега, но когато не може да стоплите елементарни неща за първолаци видими от на баба си пантофите, другия прост еми ок няма ядове, за тва простите се изнасят да останат само умните и да ви дадем път ....

Коментар

Ей,Михалис,оправи ми настроението за деня!Тенкю!Спирам да спамя в хубавата тема...
            1. Търгувани емисии 24
            2. Брой сделки 96
            3. Оборот 566,6 хил. лв

Коментар

Ей,Михалис,оправи ми настроението за деня!Тенкю!Спирам да спамя в хубавата тема...
              Не му е лесно на човека... още си живее 30 г. назад и се надява да се върнем отново там, че всичко му е било прекрасно - работа, почивка за всички, а по Коледа - банани! Кеф! Както той сам каза, ако си прост, си е цял живот.

Коментар

аз живея в реалната като ви гледам в БГ къде сте и кво да ти кажа ..... по Комунизма наща по матекатика кааше : Някой който е прост то е завинаги ...!!
                и ми пуснал неккъв линк праен в час по трудово дет не мое се отвори половин час еййй салтаци къде летите ве нали сте "американци" поне гледайте американските новини или и английски незнаете ?!? дрисльвци.....

China’s middle class is exploding
                http://www.businessinsider.de/chinas...16-8?r=US&IR=T

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  +++
                  Ей брато, ти май излезе на печалба ...
                  Само да добавя към написано още един факт : по-възпитани и по-малко агресивни ...
                  Моето обяснение що са се вторачили в Лондон ... ами в тоя бизнес врътките се правят по-лесно където имаш контакти ...
                  Което е ок за БФБ ...
                  А ти ги караш тепърва "да учат" немски и китайски ...
                  Важното е все някъде да се закачат .
                  еми ако искат пари и благосъстояние ше треа да учат и патагонски, нема начин. Това у нас го наблюдавам 30г. вече, всеки си бара меча и нищо не прай, само нещо метър, нещо далаверка ако може, да но в реалния свят тва не работи, летището, фабриката, болницата etc. сами няма да се построят, как искат може да почакат още доста някой да ни дойде на крака и да ни помоли да ни даде някой лев .......

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    аз визирах ucits директивата, конструкциата на фонда е съобразена с нея, съответно това носи, както положителни страни така и негативи, както и да е ...
                    ма няма директиви мирективи тва е само мижи да те лажем, в Европа на 65 скорости ние сме в Африканския влак, кьорави ли са не виждат ли, неам идея ... в 21 век от 9 години в ЕС минималка нема 200 евра заплатка, и 80тка еврака пенсийка у некои държави само толкова е винетката .... Драгой напечата 100 камиона с пари, я да видиме колко наши бондове е изкупил ?!? май само на тия с правилните директиви, еба ги в директивите .....

Коментар

Я стига си дрънкал глупости!В Китай карат на една паничка ориз дневно....Пари имало в Китай...А бе ти ,верно,на коя планета живееш....

http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0...3159_at.1.html
                      аз живея в реалната като ви гледам в БГ къде сте и кво да ти кажа ..... по Комунизма наща по матекатика кааше : Някой който е прост то е завинаги ...!!
                      и ми пуснал неккъв линк праен в час по трудово дет не мое се отвори половин час еййй салтаци къде летите ве нали сте "американци" поне гледайте американските новини или и английски незнаете ?!? дрисльвци.....

China’s middle class is exploding
                      http://www.businessinsider.de/chinas...16-8?r=US&IR=T

Коментар

• аз визирах ucits директивата, конструкциата на фонда е съобразена с нея, съответно това носи, както положителни страни така и негативи, както и да е ...
                        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Е няяя наще гледат Лондон, Млондон пълен с брадати мюсюлмански примати и педали дори и борса незнаят тия индивиди кво е, Сашш дет немат една асфалтирана улица вече, преди месец 57 държави там на форума One Belt One Road в Китай наще си барат чепа дома .... искали капитал да наберат е как да стане ?! нали нещо трябва да свършат за него, на китайската борса имат достъп скромните "няколко стотин милиона" жълтури и с подходяща реклама ше им дадат там по 10 евра за тая хартия .....
                          Това е моята визия, в България хората незнам на коя планета живеят ...
                          +++
                          Ей брато, ти май излезе на печалба ...
                          Само да добавя към написано още един факт : по-възпитани и по-малко агресивни ...
                          Моето обяснение що са се вторачили в Лондон ... ами в тоя бизнес врътките се правят по-лесно където имаш контакти ...
                          Което е ок за БФБ ...
                          А ти ги караш тепърва "да учат" немски и китайски ...
                          Важното е все някъде да се закачат .

За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

ама какъв EU ертификат като тия нема да са у ЕС и на документи вече, плюс тва аз рядко гледам нещо за БФБ даже ич ама ми стана интересно, че ги отрязали и като погледнах статията то си личи, че е на политическа основа. Тия кенефи англичаните винаги са ни мразели и винаги са ни подтискали, те индийците ги считат за повече хора от нас, а онея са си акана цигани и прошляци .....
                            Незнам наще що се кланят на тия кретени английското племе, хращат отиват при жълтурите обясняят им, че на тоя ETF компаниите в него са важни за техния Път на Коприната носат си по една снимка на Г.Димитров, Мяо и Сталин у джоба изтъкват колко е важна подкрепата на Китайската Комунистическа партия за нас и като такива с бивши традиции сме изклютелно заинтересовани за проекти ала бала и готово. треа играеш цирк нема начин.
                            Ама ако китайците наистина се вържат наще да праят нещо на практика щот чайниците не обичат алабализми и ако издържат теста ше погледнат към нас, че съществуваме. Не разбирам за кво гледат само към смръдливия Запад кат той вече няма пари, парите са в Азия, гледат наще уж нещо туризъм, абе ало тия чайки имат 300млн. души със заплати 50К годишно това е колкото населението в Сашш, е те ти туризъм, ако ги омаеш нещо с директна линия до нас с облекчен режим на визи ала бала ..... кажи им "е тука ваще туристи да им е готино и да разглеждат страната треа се напрай една инфраструктура" .... нещо инвестиции за летища, високоскоростни влакове, фабрики, едно друго, онея са доста експедитивни и праят всичко за два дена ....
                            Е няяя наще гледат Лондон, Млондон пълен с брадати мюсюлмански примати и педали дори и борса незнаят тия индивиди кво е, Сашш дет немат една асфалтирана улица вече, преди месец 57 държави там на форума One Belt One Road в Китай наще си барат чепа дома .... искали капитал да наберат е как да стане ?! нали нещо трябва да свършат за него, на китайската борса имат достъп скромните "няколко стотин милиона" жълтури и с подходяща реклама ше им дадат там по 10 евра за тая хартия .....
                            Я стига си дрънкал глупости!В Китай карат на една паничка ориз дневно....Пари имало в Китай...А бе ти ,верно,на коя планета живееш....

http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0...3159_at.1.html

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                              да ама тука уж ползваме една законова рамка и би трябвало да е улеснен достъпът/листване на други европейски борси, в хонк конг кои ше те знае че си жив
                              това е един вид ЕУ сертифициран продукт, като яйца от щастливи(свободно отглеждани) кокошки
                              ама какъв EU ертификат като тия нема да са у ЕС и на документи вече, плюс тва аз рядко гледам нещо за БФБ даже ич ама ми стана интересно, че ги отрязали и като погледнах статията то си личи, че е на политическа основа. Тия кенефи англичаните винаги са ни мразели и винаги са ни подтискали, те индийците ги считат за повече хора от нас, а онея са си акана цигани и прошляци .....
                              Незнам наще що се кланят на тия кретени английското племе, хращат отиват при жълтурите обясняят им, че на тоя ETF компаниите в него са важни за техния Път на Коприната носат си по една снимка на Г.Димитров, Мяо и Сталин у джоба изтъкват колко е важна подкрепата на Китайската Комунистическа партия за нас и като такива с бивши традиции сме изклютелно заинтересовани за проекти ала бала и готово. треа играеш цирк нема начин.
                              Ама ако китайците наистина се вържат наще да праят нещо на практика щот чайниците не обичат алабализми и ако издържат теста ше погледнат към нас, че съществуваме. Не разбирам за кво гледат само към смръдливия Запад кат той вече няма пари, парите са в Азия, гледат наще уж нещо туризъм, абе ало тия чайки имат 300млн. души със заплати 50К годишно това е колкото населението в Сашш, е те ти туризъм, ако ги омаеш нещо с директна линия до нас с облекчен режим на визи ала бала ..... кажи им "е тука ваще туристи да им е готино и да разглеждат страната треа се напрай една инфраструктура" .... нещо инвестиции за летища, високоскоростни влакове, фабрики, едно друго, онея са доста експедитивни и праят всичко за два дена ....
                              Last edited by michaelis12; 02.06.2017, 11:55.

Коментар

за кво се занимавате с тия олигофрени англичаните ве мой ? Лондон бил по-голям ходи виж борсата в Хонг Конг и Шанхай ква е заеби го тоя Лондон и гледайте на Изток там е рздвижването и постата, Запада е изпята песен вече, какво толкова не ви увират тиквите в тая България не моа ви разберем честно ......
                                да ама тука уж ползваме една законова рамка и би трябвало да е улеснен достъпът/листване на други европейски борси, в хонк конг кои ше те знае че си жив
                                това е един вид ЕУ сертифициран продукт, като яйца от щастливи(свободно отглеждани) кокошки
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X