Първоначално изпратено от vankel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеStandard&Poor's предвижда възможност за последващо повишаване на кредитния рейтинг на България. Условие за това е ефективното противодействие на набелязаните от тях слабости на надзорната дейност в банковия сектор, повишаването на потенциала за икономически растеж, привличането на повече преки чуждестранни инвестиции в търгуемия сектор. Това би могло да стане и ако икономиката на България нараства по-бързо от очакванията на S&P, така че фискалната консолидация да се извърши по-бързо.
кое би се изтъкнало като мотив за едно такова действие. Иначе всички сме "за".
През миналата година брутният вътрешен продукт (БВП), получен като сума от тримесечните данни, се увеличава с 1,7% спрямо 2013 г."
Това обаче не мисля, че ще повлияе на борсата... за съжаление.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеЗаписването на облигациите и погасяването на стари задължения ще намали в пъти разходите по обслужването на дълга .
дълга се увеличава и задълженията също.... и ще продължава да се увеличава....
мога да ти кажа ...
първо ще изгубим арбитража с белене ,после ще плащаме за самолети ,после за саниране ,после за здраве ,после за МВР,после за пенсии ,после за циганите , после нови дългове и пак наново пляс някоя друга бамка.... и накрая ще изгоним борисоф.....ама късно...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСлед толкова управленски откровени простотии и увеличено задлъжняване следващото най вероятно и логично нещо е отново даунгрейд.
В най оптимистичния вариант - запазване.
Доколкото колегата vankel говори принципно смислени неща и определено е информиран, това е индикатор, че поради някакви причини и незнайно на какво основание, въпросът е поставен на масата сега.
Ако ставаше дума за някаква европейска служба на бюрократи, отговорът щеше да ми е ясен, както оправиха фондовете за две седмици.
Ама, мисля си, че рейтинговите агенции вече доста внимават в картинката.
Е, не знам точно колко "доста"!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеЗнам, че ти няма да си изкривиш душата и не плещиш.
Просто след по-малко от три месеца след последната корекция, период пълен със скандали и недонесъл нищо смислено и съществено, повдигането на този въпрос (аз знам, че не ти си го повдигнал), ми стои леко странно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеЗнам, че ти няма да си изкривиш душата и не плещиш.
Просто след по-малко от три месеца след последната корекция, период пълен със скандали и недонесъл нищо смислено и съществено, повдигането на този въпрос (аз знам, че не ти си го повдигнал), ми стои леко странно.
В най оптимистичния вариант - запазване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеКато го вдигнат ще разберем как са го обосновали
Сещам се за няколко аргумента , но ако ги напиша ще трябва надълго и нашироко да ги обосновавам на Тома Неверници .
нема вдигане ,че следващия заем требва по голяма комисионна и повече риск за западните търтей....
П.П. днес нищо интересно ,да се надяваме ,че утре индексния ще раздвижи нещата ако не в Софикс, поне в Холдинг Варна и Зрънчо....Last edited by Монти; 19.03.2015, 17:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеКато го вдигнат ще разберем как са го обосновали
Сещам се за няколко аргумента , но ако ги напиша ще трябва надълго и нашироко да ги обосновавам на Тома Неверници .
Коментар
-
юни 2014 - Агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка от 'BBB/A-2' на 'BBB-/A-3' със стабилна перспектива. ...
дек 2014 - генцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута от 'BBB-/A-3' до ниво 'BB+/B', което е в категорията "боклук".
Standard&Poor's предвижда възможност за последващо повишаване на кредитния рейтинг на България. Условие за това е ефективното противодействие на набелязаните от тях слабости на надзорната дейност в банковия сектор, повишаването на потенциала за икономически растеж, привличането на повече преки чуждестранни инвестиции в търгуемия сектор. Това би могло да стане и ако икономиката на България нараства по-бързо от очакванията на S&P, така че фискалната консолидация да се извърши по-бързо.
vankel
Мисля че скоро ще ни ревизират и рейтинга в инвестиционен .
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТова не е за оптимизма, щото ако е вярно-дълъг път има да минат...
Когато се запишат на ниска доходност ще ни обърнат внимание и на пазара .
Мисля че скоро ще ни ревизират и рейтинга в инвестиционен .
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеНе , оттам ще дойдат .
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТам ли избягаха парите от БФБ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеДнес ще запишат новите еврооблигации .
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеЩо така умрело днес? Нещо чакаме ли?
Коментар
Коментар