IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Моля те само

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
    1 б. Не сме вземали такъв заем.
    2 б. Държавата направи депозит в една втора банка, която се издължава редовно. Не съм сигурен, но даже мисля, че тази банка поиска да върне предсрочно пари, но и бе отказано.
    3 б. Не мога да разбера какво казваш за абсолютните стойности, какво значение имат въобще те и с кои точно конкуренти сравняваш.
    Моля те само не говори за тази втора банка като занеш нещата само от вестниците.
    И с първата по вестниците беше различно.
    Last edited by Iv_max; 30.05.2015, 23:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      2 б. Държавата направи депозит в една втора банка, която се издължава редовно. Не съм сигурен, но даже мисля, че тази банка поиска да върне предсрочно пари, но и бе отказано.
      3 б. Не мога да разбера какво казваш за абсолютните стойности, какво значение имат въобще те и с кои точно конкуренти сравняваш.
      Да, бе. Нито КТБ фалира, нито заем сме взели след това. Болезненото отричане на фактите приема много шизофренична форма, затова пожелавам ползотворна събота вечер без стрес.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Гледам че пак сте награбили Гетов. Една мечка остана във форума а вие искате да я одерете жива
        Ще му прасна балтона на пода пред камината, то е лято за какво му е

Коментар

• Гледам че пак сте награбили Гетов. Една мечка остана във форума а вие искате да я одерете жива

Коментар

• Нормално е

Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Е, като смятам поскъпване то смятам от последното дъно, някак си е интуитивно. Но това не е толкова важно. По важна е тенденцията. А тя е поскъпващ петрол при скъп долар. Това не е добре. При долара играта не е еднозначна. Противно на повечето очаквания смятам, че ще поевтинее с развитието на гръцката криза (независимо от изхода и).

Иначе за брента от 02.01 има поскъпване изчислено в евро от 24 %, а от 13.01 поскъпване от 48 % (!!!) Това е страшна волатилност, която прави всякакви прогнози за годината некоректни. По-скоро трябва да се прогнозира тримесечие за тримесечие.

А най-важното е: Всичко това няма нищо общо с БФБ.
            Хора, много нормално е петрола да поскъпва по принцип. В момента по скоро говорете за въстановяване а не за поскъпване.
            В краткосорочен план петрола може да прави каквото си иска , но в дългосрочен няма как да не поскъпне и то доста над 100 $. Движеняита на петрола миналата година не са икономически а са политически. Повече няма смисъл да мислите защото петрола в краткосрочен план е невъзмнжо да бъде прогнозируем а дългосрочен план е 100 % сигурно че ще върви нагоре.
            Предполагам всички знаете защо...

Коментар

• Важното е ние да правим $$$$, пък дали върви БГ или не кой му пука
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                Дрън-дрън.

Нека сега да видим кое твърдение е по-близо до истината:

1. Държавата не фалира, защото:

а. има ръст на БВП от ниска база спрямо депресиращото първо тримесчие на 2014 г. и излишък в бюджета

или

б. опа... ами ние взехме заем в размер на 12-13% от БВП. Г-н премиерът каза, че трябва да вземем този заем, защото иначе..

2. БГ-банки не фалират, защото:

а. отчитат ръст на печалбите

или

б. опа... ами тя една от големите вече фалира. Повторно фиаско ще означава финансов апокалипсис за България. Няма как да се допусне, а до 150% от БВП има още много заеми да се вземат.

3. България печели конкурентноспособност, защото:

а. отчита ръст по търговското си салдо и изнася повече цветни метали (супер икономика, между другото!)

или

б. опа..този ръст бил в абсолютна стойност по-нисък от ръста по търговското салдо на конкурентите, т.е. тя май въобще не печели конкурентоспособност...

Внимавайте в отговорите. Който твърди б, има вероятност да говори глупости.

Хайде и от мен лек уикенд!
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                  Дрън-дрън .
                  Кое е дрън-дрън колега Ванкел? КТБ ли не фалира или заем не взехме, който според г-н Премиерът беше жизнено необходим за функционирането на държавата?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Предният път твърдеше, че износа към ЕС нямало да порасне. Единственият ти аргумент беше, че срещаш конкурентни трудности в своя бизнес от страните в ЦИЕ. Обаче цифрите сочат двуцифрен ръст на износа за ЕС. Нямам против песимизъм, но е добре да е обоснован а не да се пишат глупости и да се отричат цифрите.
                    Твърдях нещо съвсем друго, но не си го разбрал. Твърдях, че износът към ЕС няма да нарастне със същия темп, с който нараства при конкурентните държави и с това от по-голямата баница ще останат само краишниците. Твърдение, което не виждам как може да обориш със статистики от българския НСИ. Вярно, твърдях, че е възможен обратен ефект в някои отрасли, включително и в моя (макар и мен това да не ме засяга, защото имам други стратегически предимства). Това вече може да се покаже или обори чрез НСИ като му дойде времето. Гарантирам ти, че ще намериш достатъчно отрасли, в които няма ръст на износа през 2015 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                      Дрън-дрън.

а. има ръст на БВП от ниска база спрямо депресиращото първо тримесчие на 2014 г. и излишък в бюджета

или

б. опа... ами ние взехме заем в размер на 12-13% от БВП. Г-н премиерът каза, че трябва да вземем този заем, защото иначе..

или

б. опа... ами тя една от големите вече фалира. Повторно фиаско ще означава финансов апокалипсис за България. Няма как да се допусне, а до 150% от БВП има още много заеми да се вземат.

а. отчита ръст по търговското си салдо и изнася повече цветни метали (супер икономика, между другото!)

или

б. опа..този ръст бил в абсолютна стойност по-нисък от ръста по търговското салдо на конкурентите, т.е. тя май въобще не печели конкурентоспособност...

Дрън-дрън .

Коментар

Гетов, с цел да правиш съпоставка е по-добре да вземеш цената на петрола спрямо същият период на миналата година.
                        Защо? Аз не правя изчисление на промяна на БВП спрямо миналата година, защото не ме интересува, това което вече се е случило. Наблюдавам очаквана от мен тенденция: Покачващ се петрол и скъп долар. Тази комбинация след точно три месеца ще доведе до това, че спадът на петрола спрямо съпоставимия период на миналата година няма да е 27%, а ще бъде най-много 5-10%. Щом 27% спад допринасят за 2.5% ръст на БВП, то коло ще допринесат при равни други условия 5%?

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                          Браво! Много добре казано!
                          Дрън-дрън.

или

или

или

Коментар

Дааа.....Само ако е вярно в в което аз се съмнявам.....И корп имаше страшна печалба.....и пф и тн а индексния излезе от бфб с каква загуба...а и дъравата лъже при такъв премиер лъжец....
                            Last edited by Монти; 30.05.2015, 15:17.

Коментар

Не съм съгласен, можеше да му го каже право в очите :
                              - ако си бизнесмен или се смяташ за такъв , .... сгъвай цирка и се махай , щото за нищо не ставаш
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Гетов, с цел да правиш съпоставка е по-добре да вземеш цената на петрола спрямо същият период на миналата година. Идеята как вземаме за съпоставка екстремалният минимум от средата на януари е също толкова глупава като това да вземем екстремалният връх. Отделно вземаш само петрола спрямо януарското му дъно без да отчиташ промените в другите наши основни експортни стоки като цветните метали например. Нека се върнем на петрола. Към момента цената му в левове е около 27 процента по-ниска от тази през същият период на миналата година. Как при тази ситуация това ще окаже негативно влияние в икономиката? До скоро твърдяхте, че щяло да срине приходите в бюджета пък те се преизпълняват здраво. Същевременно цветните метали са със значителен ръст. За да прецениш как петрола и долара са повлияли на стокообмена трябва да видиш как се променят средните експортни и вносни цени. Това може да бъде направено на следните два линка.
                                http://www.nsi.bg/bg/content/7516/%D...87%D0%B8%D1%8F
                                http://www.nsi.bg/bg/content/7518/%D...87%D0%B8%D1%8F
                                Тъй като двата фактора започнаха да оказват някакво влияние чак през декември миналата година на практика все още нямаме данни които да ги покажат. Последната информация е към четвърто тримесечие на 2014 година при това предварителни данни. От това което наблюдавам съм склонен да мисля, че през първо тримесечие имаме значително подобрение, което няма да спре и през второ, поради което теорията ти ще се провали. Просто петрола се движи с около 25-30 процента по-ниски цени от същият период на миналата година, природният газ също ще спада през цялата година а цветните метали са със значителен ръст. При тази конюнктура не ми е ясно как ще си вържеш тезата. Предният път твърдеше, че износа към ЕС нямало да порасне. Единственият ти аргумент беше, че срещаш конкурентни трудности в своя бизнес от страните в ЦИЕ. Обаче цифрите сочат двуцифрен ръст на износа за ЕС. Нямам против песимизъм, но е добре да е обоснован а не да се пишат глупости и да се отричат цифрите.
                                Ще се опитам да обобщя няколко основни интерпретации на апокалиптиците по отношение на българската икономка.
                                Ръста на бюджетните приходи и бюджетен излишък над 1 милиард лева - ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА;
                                Ръст на печалбите в банковият сектор - БАНКИТЕ СА ФАЛИРАЛИ;
                                Ръст на БВП с 2 процента на годишна база -ИКОНОМИКАТА СЕ СРУТВА. На момени има вариации "в България няма икономика";
                                Ръст на износа и подобряване на търговското салдо - БЪЛГАРИЯ ГУБИ КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ.
                                Списъка може да бъде продължен. Където и да погледнеш само глупости.
                                Приятна почивка през уикенда.

Коментар

Working...
                                X