If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гледам използваш думичката сривльо.....
При положение , че вече две години сме в мечи цикъл ,трябва да имаш по възпитано обръщение към позналите движенията на борсата и по реалистично към ъпърите....
Най малкото ,когато дойде времето тези с парите "сривлювците" според теб , ще дойдат да качат борсата а тези с акции ъпърите ще се молят да стигнат вложенията им предишните цени.... защото те нямат кеш от една година и се молят да не им гръмнат репата а в момента да не говорим за техните възможности......
Мисля ,че съм ясен без да пиша 1000 реда...
Монти като спомена за репа да те питам на нашия общ приятел гръмна ли му репото или предстои че много унил и кротък ми се вижда напоследък .
Ма дръж си на квото щеш, не ми пречиш Смятал съм, останах изненадан. Приятно.
Ок може и някой аругантен лекар да си и на мен ми е все такя. Нали знаеш "Въпрос на вкус, казало кучето и ..." та така въпрос на вкус явно. И определено вкусът ти не ти дава правото на надменното поведение, което демонстрираш... успех и със здраве. А и друго да ти кажа, срамана работа НЯМА!!!!
И за да се върнем пак на въпроса от който тръгна заяждането, споделям мнението на дддд, че развитието унас предстои и дори е в разгара си, за разлика от Германия например. Според мен има известна доза истина в изчерпването на възможностите за растеж, докато тук сме назад, т.е. тук има накъде да се развива и според мен същото важи и за другите държави от региона.
по отношението му към науката, което личи в последния му пост, надали е IT, надали има висше... сигурно върти бизнес с коли, тоя бизнес си е добре все още...
освен написаното от теб сега проблемите с мигрантите тепърва ще почват там.. та червениcretin идай си дома дорде е време
Според доходите и плачевният ти финал - едва ли си помирисвал наука
Може да си мел коридорите в Унито - виж , това го вярвам.
Ще те разбера само ако си некво добро програмистче или си Selbständig и изкарваш добре, иначе си държа на мойто. Германия след 2000 няма нищо общо с тази преди 2000 г. и от тогава залязва и само се пълни с джагали. Междувременно заводи и производства се изнесоха и само се повтаря мантрата за конкурентоспособността спрямо другите държави и страха от рационализация на работните им места. Всичко това на гърба на роботчетата счупващи се от работа, преглъщащи на сухо, работещи и изкарващи колкото за единия Urlaub, радостни, че не са си загубили работното място... Последните няколко години нямам наблюдения, но не мисля, че са цъфнали или вързали... Да падна им стандарта на живот и то яко. А иначе ако започнеш да смяташ месечните си разходи там и тук мисля, че ще останеш изненадан...
Ма дръж си на квото щеш, не ми пречиш Смятал съм, останах изненадан. Приятно.
Брефчето е добро ,дано не се намеси черешаря!
Успех!
еми ако се намеси хахавия черешар ще купуваме пак на 40-50 стинки, не е кой знае колко лоша перспектива
Много по-лошо би било ако нереза пеевски се появи ненадейн, като в някоя древногръцка пиеса
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Споменавал съм други, които имам, не те упреквам, че не си чел всичко. Спиди имах доста, но покрай новогодишните поскъпвания продадох почти всичко, очаквайки, че ръстът в цената скоро може би няма да бъде прескочен. Продадох ги с тъга, харесвах тази акция, донесе ми добър ръст. Оказа се правилно решение. Оставил си бях съвсем малко бройки, от сантименти ( към днешна дата ги няма и тях... наистина бяха съвсем малко останали, а ми се искаше да си допълвам БРЕФ). Ако продавам нещо, това не значи задължително, че не го харесвам, а че просто смятам, че нещо друго ще расте по-бързо. През почти цялото време съм в акции, почти няма момент, в който да държа свободен кеш над 50 лв. Преди бях неуморен откъм брой сделки, та не помня всичко в детайли. Софарма в момента нямам, макар да следя какво се случва там, Атера също нямам... Това, че смятам едно дружество за читаво, не значи, че искам да го притежавам - вълнува ме дали ми се струва подценено. Ако пък мажоритарят ми се струва прекалено оцапан (не говоря за споменатите дружества), не ме интересува бизнесът му, дори и да предполагам ръст - спазвам някаква хигиена в инвестиците си, ако и да звучи наивно. Имаме добри дружества, но и цената им е добра и предпочитам други. Ако се видя с повечко пари, може пак да си върна Спиди, поне частично, но за момента обаче не смятам да продавам нещо с тази цел, ще видим по-натам какво ще мисля и дали ще реша, че искам отново да си купувам там или ще предпочета нещо друго. Не съм преследвач на дивиденти. Портфейлът ми е до голяма степен зависим от най-тежките ми акции БРЕФ и Свилоза - наглед странна комбинация, т.е. не дивидентът ми е главна цел, макар БРЕФ да ми е най-тежка. Самият дивидент не ми е първа причина да вляза някъде. Причините са много. Неведнъж се е обсъждал въпросът за дивидента при Свилоза, има интересни мнения в темата, нека не преповтарям някои. Писал съм повечето неща. Но ти написа ред акции и исках да е ясно.
Може да преосмисля позицията си за нещо или за всичко, може да продам тези, които имам или да си купя други, които нямам. Напълно или частично. Времето ще покаже. Може да бъркам за нещо от написаното или за всичко. Препоръки нямам за нищо.
Брефчето е добро ,дано не се намеси черешаря!
Успех!
прочетох по диагонала постовете ти....
Свилоза ,бреф ,спиди , може би Софарма и атерата....
Извинявай за Свилоза ,атаката нее към теб а към мажото....един дивидент не е дал той и домуза....
Споменавал съм други, които имам, не те упреквам, че не си чел всичко. Спиди имах доста, но покрай новогодишните поскъпвания продадох почти всичко, очаквайки, че ръстът в цената скоро може би няма да бъде прескочен. Продадох ги с тъга, харесвах тази акция, донесе ми добър ръст. Оказа се правилно решение. Оставил си бях съвсем малко бройки, от сантименти ( към днешна дата ги няма и тях... наистина бяха съвсем малко останали, а ми се искаше да си допълвам БРЕФ). Ако продавам нещо, това не значи задължително, че не го харесвам, а че просто смятам, че нещо друго ще расте по-бързо. През почти цялото време съм в акции, почти няма момент, в който да държа свободен кеш над 50 лв. Преди бях неуморен откъм брой сделки, та не помня всичко в детайли. Софарма в момента нямам, макар да следя какво се случва там, Атера също нямам... Това, че смятам едно дружество за читаво, не значи, че искам да го притежавам - вълнува ме дали ми се струва подценено. Ако пък мажоритарят ми се струва прекалено оцапан (не говоря за споменатите дружества), не ме интересува бизнесът му, дори и да предполагам ръст - спазвам някаква хигиена в инвестиците си, ако и да звучи наивно. Имаме добри дружества, но и цената им е добра и предпочитам други. Ако се видя с повечко пари, може пак да си върна Спиди, поне частично, но за момента обаче не смятам да продавам нещо с тази цел, ще видим по-натам какво ще мисля и дали ще реша, че искам отново да си купувам там или ще предпочета нещо друго. Не съм преследвач на дивиденти. Портфейлът ми е до голяма степен зависим от най-тежките ми акции БРЕФ и Свилоза - наглед странна комбинация, т.е. не дивидентът ми е главна цел, макар БРЕФ да ми е най-тежка. Самият дивидент не ми е първа причина да вляза някъде. Причините са много. Неведнъж се е обсъждал въпросът за дивидента при Свилоза, има интересни мнения в темата, нека не преповтарям някои. Писал съм повечето неща. Но ти написа ред акции и исках да е ясно.
Може да преосмисля позицията си за нещо или за всичко, може да продам тези, които имам или да си купя други, които нямам. Напълно или частично. Времето ще покаже. Може да бъркам за нещо от написаното или за всичко. Препоръки нямам за нищо.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Аз си въобразявам, че в следващите две години ще увелича парите си на БФБ около три пъти. Предполагам за да се случи трябва да видим Софикс поне около 550. Въобразявам си, че ще ми е достатъчно. Силната ми част е била избора на правилни активи. При бичи пазар е много лесно, но ще се опитваме при всякакви условия.
Та в общи линии съм също толкова оптимист за себе си, но не мога да дам мнение кога точно пазара ще скочи. Също така никога не давам мнение на какъв Софикс бих се разпродал. Единственото за което гледам индекса е да си направя сравнение с бенчмарка. Докато съм по-добре от него съм спокоен. Окаже ли се, че не е така някак си ще се стресна, че правя нещо доста погрешно.
Доста оптимистично и напълно възможно! Мисля си че след като минат стрес тестовете и одита на банки, застрахователи, и пенсионни фондове може да имаме една доста силна втора половина на годината но да видим. И ако няма някакви големи изненади след одита/тестовете логиката говори за години на ръст.
Монти, писал съм си неколкократно и акциите, които са най-важни и тежки в портфейла ми, и защо съм купил някоя или продал друга... ще е отегчително за онези, които се осмеляват да четат ферманите ми и вече знаят какво ме води . Не искам пак да си преповтарям писанията, за да не изглежда, че живея, за да си хваля акците. Наистина съм писал неколккратно, ако ти е интересно, разрови се. Но с моите обеми писания, не е лесно, признавам .
Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам.
прочетох по диагонала постовете ти....
Свилоза ,бреф ,спиди , може би Софарма и атерата....
Извинявай за Свилоза ,атаката нее към теб а към мажото....един дивидент не е дал той и домуза....
.... вкарваш литературен привкус в постовете но нищо не казваш къде си влезъл и защо....
Монти, писал съм си неколкократно и акциите, които са най-важни и тежки в портфейла ми, и защо съм купил някоя или продал друга... ще е отегчително за онези, които се осмеляват да четат ферманите ми и вече знаят какво ме води . Не искам пак да си преповтарям писанията, за да не изглежда, че живея, за да си хваля акците. Наистина съм писал неколккратно, ако ти е интересно, разрови се. Но с моите обеми писания, не е лесно, признавам .
Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Ще те разбера само ако си некво добро програмистче или си Selbständig и изкарваш добре, иначе си държа на мойто. Германия след 2000 няма нищо общо с тази преди 2000 г. и от тогава залязва и само се пълни с джагали. Междувременно заводи и производства се изнесоха и само се повтаря мантрата за конкурентоспособността спрямо другите държави и страха от рационализация на работните им места. Всичко това на гърба на роботчетата счупващи се от работа, преглъщащи на сухо, работещи и изкарващи колкото за единия Urlaub, и радостни, че не са си загубили работното място... Последните няколко години нямам наблюдения, но не мисля, че са цъфнали или вързали... Да падна им стандарта на живот и то яко.
по отношението му към науката, което личи в последния му пост, надали е IT, надали има висше... сигурно върти бизнес с коли, тоя бизнес си е добре все още...
освен написаното от теб сега проблемите с мигрантите тепърва ще почват там.. та червениcretin идай си дома дорде е време
Аааа, а фибаджиите и др.защо ги пропускаш, та само ветеринара и космонавта ли ти се виждат зле, ами те са китки спрямо другите, виж им предприятията как се развиха - в пъти повече от другите, там изненади повече не могат да се чакат, а и няма как оня плондер пеевски да им се меси
там трият постове и банват никове.....а съм на мушката на на един холански град грубо казано ....
:
тези с флагмани и сие ,еубг и сие , лимонки и др. пени акции са изчезнали....
така като гледам следващите който ще избушат са космонафта и ветеринара....
Не е препоръка ..
Поздрави!
Аааа, а фибаджиите и др.защо ги пропускаш, та само ветеринара и космонавта ли ти се виждат зле, ами те са китки спрямо другите, виж им предприятията как се развиха - в пъти повече от другите, там изненади повече не могат да се чакат, а и няма как оня плондер пеевски да им се меси
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар