IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

    Това не е така. Я ми кажи какво точно е спечелил човек който си е купил Софарма на 9 лева да речем?
    Е сега хващаш се буквално то и стара планина да е купувал на върха пак не е спечелил
    ​​​​За да си доволен ще кажа тогава периода след 2009.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

      Ти пък къде видя дефлация???
      явно bnight не е гледал скоро данните

      Коментар


      • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
        За еврозоната там вече незнам дали е добре или зле, предполагам че има + и - не съм наясно за това как ще повлияе, може би 4д може да разясни ако има желание
        беше писал преди време че ще е силен положителен сигнал влизането в Еврозоната

        Коментар


        • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

          На някой компании цените на акциите им са минали нивата от 2007. Най добрата реклама е коректен мажоритар, гледай групите на Софарма и Стара планина там практически човек на каквото и ниво да е купувал не е загубил.
          Това не е така. Я ми кажи какво точно е спечелил човек който си е купил Софарма на 9 лева да речем?
          Last edited by Бик в атака; 28.06.2017, 20:15.
          Събитията не винаги отговарят на очакванията!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

            Депозитите разтят защото има много голямо свиване на икономиката тази дефлация е точно това. Другата причина е че никой не е сигурен в нашата икономика и предпочита да ги държи в бамката от колкото на борсата или да си купуват жилища. Виж пазара на имотите че е достигнал цените от преди кризата а борсата ни е много далече от това. Просто българина винаги е вярвал в зимнината под формата на кеш и това трудно ще се промени народо-психология. Отделно в нашата страна условията за инвестиции на БФБ са доста тъпи като цяло. Мен ръста на депозитите ме притеснява от друга гледна точка а именно че не е много добър за банковата ни система. Също така освен ръст на депозитите заради въпросната дефлация има изключително голямо свиване на кредитирането или минимален ръст там но общият размер на кредитите намалява всяко тримесичие. Аз лично си мисля че трябва повече реклама и разбиране на БФБ от обикновенните хора и за това трябва да се грижат както фирмите така и правителството ни. Виж примерно в САЩ как има акаунти с даначни облекчения за инвестиция на борсата защо при нас няма нещо такова ? Защо при нас няма помощ от работодателите ако инвестираш на борсата за сметка на някакви данъчни облекчения и за тях. Факт е че правителството може да направи много неща за да докара някакви пари на БФБ ама не го прави. Вместо това Бойко по цял ден реве как има 70 милиярда на депозити еми ще има като не правите нищо за капиталовият пазар. Поне това е моето мнение по темата. Аз лично в момента не виждам смисъл от депозити и за това инвестирам тук и ми е забавно.
            Ти пък къде видя дефлация???
            Събитията не винаги отговарят на очакванията!

            Коментар


            • Не се одобрява

              Коментар


              • идва Юли!
                Предлагам да направим една корекция, защото....после идат Август и Септември и дъжд от дивиденти + инсайдърите пак на терена

                Коментар


                • За еврозоната там вече незнам дали е добре или зле, предполагам че има + и - не съм наясно за това как ще повлияе, може би 4д може да разясни ако има желание

                  Коментар


                  • Коментар


                    • Е то ние с теб няма значение какво съмнение ще имаме, предполагам че тоя който вземе дял няма да е като нас ще има значителен опит в банковото дело да си прецени дали си заслужава, и на каква цена, най малкото поне ще имат някакъв контрол, ще трябва да споделят и печалбите,

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                        Че продажбата на ПИБ не е ли хубаво нещо, по скоро търсят малък дял да продадът не цялата банка според мен, ама ако влезе някой там би било добре за всички ми се струва, а кое е лошото на влизането в еврозоната.
                        Аз не мисля че продажбата на ПИБ е хубаво нещо по няколко причини: 1. Все още имам съмнения за това каква част от кредитният и портфейл е читав. 2. Не съм сигурен как тази продажба ще мине. 3. Парите на ЕЦБ в нея. Влизането в Еврозоната според мен няма да мине без развързване на курса лев/евро което само по себе си би било сътресение което би се отразило на БФБ по един не до там приятен начин. Тоест няма как да си сигурен нито каква ще е ликвидноста на БФБ при едно евентуално приемане на еврото нито как точно ще стане самото превалутиране. В дългосрочен план въвеждане на еврото е много хубаво нещо в краткосрочен обаче с нашата икономика и управници не бих казал. В смисъл и двете събития като цяло биха били хубави ако не се случваха в България е моето мнение. Така или иначе не е препоръка за търговия де и аз на този момент все още си оставам бик тук.
                        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                        Коментар


                        • Че продажбата на ПИБ не е ли хубаво нещо, по скоро търсят малък дял да продадат не цялата банка според мен, ама ако влезе някой там би било добре за всички ми се струва, а кое е лошото на влизането в еврозоната.
                          Last edited by intint; 28.06.2017, 19:24.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

                            Незнам как е било 2007- 2008 дали тогава масово са изкарвали депозити да вкарват на борсата, дори и кредити се е взимаше за да се вкарват пари. Алчноста все някога ще надделее, като видят ръста който е бил по голямата част от хората го проектират че ще е така и в бъдеще. Ако си гледал как са били съотношенията 2006- 2008 кажи.
                            Не съм следил много пазара през 2006-2008-ма но тогава е било много различно от сега. Аз също както и казах малко по надолу очаквам да БФБ да се качва най-вече защото самите компании изкарват добри резултати и защото тези ръстове от 50% на година са доста примамливи а гледайки отчетите за 2017-та до сега не виждам причина да не видим същото движение тази година. Но това че депозитите продължават да се покачват и факта че се говори за продажба на ПИБ и влизане в еврозоната са сигнали които лично мен ме притесняват да не видим една криза подобна на тази от 1997-ма. Както казах надявам се да не ни мине правителството път. Чисто от фундаментална гледна точка ниски лихви по депозитите, добри резултати от компаниите и хубава дивидентна доходност биха означавали ръст на SOFIX, фонда също е фактор както се видя. От друга страна винаги го има риска от нова криза както локално така и в световен мащаб ето МВФ намалиха прогнозите си за ръста в Щатите примерно.
                            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

                              Виж пазара на имотите че е достигнал цените от преди кризата а борсата ни е много далече от това. Отделно в нашата страна условията за инвестиции на БФБ са доста тъпи като цяло. Аз лично си мисля че трябва повече реклама и разбиране на БФБ от обикновенните хора и за това трябва да се грижат както фирмите така и правителството ни. Виж примерно в САЩ как има акаунти с даначни облекчения за инвестиция на борсата защо при нас няма нещо такова ? Защо при нас няма помощ от работодателите ако инвестираш на борсата за сметка на някакви данъчни облекчения и за тях. Факт е че правителството може да направи много неща за да докара някакви пари на БФБ ама не го прави.
                              На някой компании цените на акциите им са минали нивата от 2007. Най добрата реклама е коректен мажоритар, гледай групите на Софарма и Стара планина там практически човек на каквото и ниво да е купувал не е загубил.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

                                Депозитите разтят защото има много голямо свиване на икономиката тази дефлация е точно това. Другата причина е че никой не е сигурен в нашата икономика и предпочита да ги държи в бамката от колкото на борсата или да си купуват жилища. Виж пазара на имотите че е достигнал цените от преди кризата а борсата ни е много далече от това. Просто българина винаги е вярвал в зимнината под формата на кеш и това трудно ще се промени народо-психология. Отделно в нашата страна условията за инвестиции на БФБ са доста тъпи като цяло. Мен ръста на депозитите ме притеснява от друга гледна точка а именно че не е много добър за банковата ни система. Също така освен ръст на депозитите заради въпросната дефлация има изключително голямо свиване на кредитирането или минимален ръст там но общият размер на кредитите намалява всяко тримесичие. Аз лично си мисля че трябва повече реклама и разбиране на БФБ от обикновенните хора и за това трябва да се грижат както фирмите така и правителството ни. Виж примерно в САЩ как има акаунти с даначни облекчения за инвестиция на борсата защо при нас няма нещо такова ? Защо при нас няма помощ от работодателите ако инвестираш на борсата за сметка на някакви данъчни облекчения и за тях. Факт е че правителството може да направи много неща за да докара някакви пари на БФБ ама не го прави. Вместо това Бойко по цял ден реве как има 70 милиярда на депозити еми ще има като не правите нищо за капиталовият пазар. Поне това е моето мнение по темата. Аз лично в момента не виждам смисъл от депозити и за това инвестирам тук и ми е забавно.
                                Незнам как е било 2007- 2008 дали тогава масово са изкарвали депозити да вкарват на борсата, дори и кредити се е взимаше за да се вкарват пари. Алчноста все някога ще надделее, като видят ръста който е бил по голямата част от хората го проектират че ще е така и в бъдеще. Ако си гледал как са били съотношенията 2006- 2008 кажи.

                                Коментар

                                Working...
                                X